Hoogleraar Personen- en Familierecht en Jeugdrecht (0,2 fte)

Hoogleraar Personen- en Familierecht en Jeugdrecht (0,2 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 jul 1 sep Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij het Department of Private Law van Tilburg Law School is per 1 januari 2018, in verband met het emeritaat van de zittende hoogleraar, ruimte voor een hoogleraar op het gebied van Personen- en familierecht en Jeugdrecht. Het onderzoek wordt verricht in het onderzoeksprogramma van het TIP.

Functieomschrijving

Bij Tilburg Law School is per 1 januari 2018, in verband met het emeritaat van de zittende hoogleraar, ruimte voor een hoogleraar op het gebied van Personen- en familierecht en Jeugdrecht.

Leeropdracht

Het Personen- en familierecht is vanouds onderdeel van het onderwijs en onderzoek van het Department of Private Law. Het omvat onder meer inleidende colleges in het eerste Bachelor jaar, een verdiepend vak in de master en daarnaast de keuzevakken jeugdrecht en huwelijksvermogens- en erfrecht in de master.

Het onderwijs, dat voorbereidt op de juridische beroepspraktijk en het rechtswetenschappelijk onderzoek, is een belangrijk deel van het takenpakket. Het vormt de basis van de departementale inkomsten en biedt de mogelijkheid om onderzoek uit te dragen en te toetsen. De aan te trekken hoogleraar verzorgt – ondersteund door de staf van de sectie personen- en familierecht (2,5 fte) – diverse (onderdelen van) vakken in de bachelor- en masteropleidingen van TLS, zowel in het Nederlands als in het Engels. Het keuzevak jeugdrecht wordt verzorgd door medewerkers.

Het onderzoek wordt verricht in het onderzoeksprogramma van het Tilburg Institute of Private Law (TIP). In dat kader wordt van de hoogleraar een begeleidende rol verwacht bij het onderzoek op het gebied van de leeropdracht. De hoogleraar wordt verwacht bij te dragen aan de ontwikkeling van het Nederlands privaatrecht, naast discussie met het internationale forum in internationale publicaties. Het onderzoek wordt mede verricht in wisselwerking met de andere onderzoekers binnen het onderzoeksprogramma. De hoogleraar zal betrokken zijn bij het begeleiden van promovendi. Tot slot wordt van de hoogleraar verwacht zich in te spannen in het verwerven van extern gefinancierd onderzoek.

Binnen het Department of Private Law wordt van de hoogleraar een medebepalende en op zijn/haar terrein leidinggevende en inspirerende rol verwacht bij de uitbouw en internationale positionering van het departement, in het bijzonder voor wat betreft het personen- en familierecht. Voorts participeert de hoogleraar – voorzover passend binnen de omvang van de aanstelling – in de facultaire, universitaire en buitenuniversitaire werkverbanden die voor een goede functievervulling noodzakelijk zijn.

 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Het Department of Private Law is op zoek naar een uitstekende kandidaat die over aantoonbare affiniteit met de leeropdracht beschikt, blijkend uit toonaangevende publicaties op het gebied van het personen- en familierecht. De voorkeur gaat uit naar een wetenschappelijk opgeleid civielrechtelijk jurist met ervaring in de praktijk. In elk geval zijn nodig:

  • uitstekende kennis van het Nederlandse personen- en familierecht, blijkend uit een proefschrift en andere publicaties; 
  • een netwerk van nationale en internationale contacten op het gebied van de leeropdracht, en het vermogen die contacten uit te breiden;
  • het vermogen om samen te werken en verbanden te leggen tussen het eigen onderzoek en het onderzoek van andere onderzoekers;
  • didactische bekwaamheid en aantoonbare (Nederlands- en Engelstalige) onderwijservaring op universitair niveau;
  • in bezit van Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), dan wel bereidheid om het BKO binnen 1 jaar te behalen;
  • goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een dienstverband voor de duur van 5 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Tilburg University behoort tot de top van Nederlands beste werkgevers en kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket. De leerstoel Personen- en Familierecht en Jeugdrecht zal in beginsel een omvang hebben van 0,2 deel van de volledige werktijd. Het betreft een dienstverband voor de duur van 5 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Het startsalaris bedraagt bij fulltime dienstverband minimaal € 5.334,00,- en maximaal € 7.766,00,- bruto per maand volgens de Hoogleraar 2 schaal van de salaristabel van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (UFO-profiel: Hoogleraar 2). Daarnaast beschikt de universiteit over goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid uw arbeidsvoorwaarden voor een deel individueel te bepalen met behulp van het arbeidskeuzemodel.

Werkgever

Tilburg Law School

Tilburg Law School (TLS) staat voor kwaliteit, met brede, internationale opleidingen en innovatief onderzoek. Het onderzoek van Tilburg Law School vindt plaats in een organisatie waar ruimte is voor diversiteit. De Tilburg Graduate Law School is verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van promovendi en onderzoeksmasterstudenten. De inspirerende en open cultuur maakt het werken plezierig.

Afdeling

Department of Private Law

Het Department of Private Law omvat per 1 juni 2017 totaal 28 fte. Onderzoekers van het Department of Private Law zijn in overwegende mate betrokken bij het instituut TIP (Tilburg Institute for Private Law), waaronder ook onderzoek valt op het gebied van methodologie van de rechtswetenschap. Het privaatrecht wordt bestudeerd vanuit het klassieke dogmatische (en rechtsvergelijkende) perspectief, gecombineerd met een supra- en internationale invalshoek en andere disciplines.

Het Department of Private Law heeft in het onderwijsprogramma van de faculteit een omvangrijk aandeel in verschillende bachelor- en masteropleidingen (Rechtsgeleerdheid, de bachelor Global Law, Ondernemingsrecht, International Business Law, en de facultaire Researchmaster). Ook begeleiden de docenten veel scripties en verzorgt het departement postacademisch onderwijs.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 8 uur per week
  • €5334—€7766 per maand
  • Gepromoveerd
  • 10981

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you