(GZ-)psycholoog/ promovendus PTSS bij verslaving

(GZ-)psycholoog/ promovendus PTSS bij verslaving

Geplaatst Deadline Locatie
11 jul 31 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Jellinek zoekt in samenwerking met de academische werkplaats verslaving van Arkin, de afdeling Klinische psychologie van de UvA en het Amsterdam Institute for Addiction Research van het Academisch Medisch Centrum, naar excellente kandidaten voor wetenschappelijk onderzoek. Dit in het kader van een promotietraject, dat gecombineerd kan worden met klinisch werk.

Bijna een kwart van de cliënten, die hulp zoeken voor hun verslaving heeft óók een PTSS. Er is nog onvoldoende bekend op welke manier deze combinatie van stoornissen het best kan worden behandeld. Onderzoek naar richtlijn behandelingen voor PTSS in deze doelgroep is nog beperkt en laat naast effect op de PTSS, ook hoge drop-out percentages zien. In een randomized clinical trial naar de behandeling van PTSS bij cliënten, die behandeling zoeken voor problematisch middelengebruik, zal onderzocht worden welke methodes effectief zijn voor verslaving met co-morbide PTSS.

De twee richtlijnen voor behandelingen voor PTSS (Imaginaire Exposure en EMDR) worden vergeleken met Imagery Rescripting en er wordt onderzocht of het effectiever is om de behandelingen parallel of sequentieel te laten plaatsvinden (eerst verslaving en daarna PTSS). Binnen dit project zullen twee kandidaten gesuperviseerd worden door prof. dr. A. Arntz (UvA, Klinische Psychologie), prof. dr. A.E. Goudriaan (AMC-UvA, afdeling Psychiatrie & Arkin). Het project start in januari 2019.

Jouw onderzoekswerkzaamheden zullen bestaan uit:

 • Het aansturen en coördineren van de inclusie, assessment en onderzoeksbehandelingen;
 • (Statistische) data-verzameling, -beheer en -analyse;
 • Het schrijven van wetenschappelijke publicaties op basis van de verkregen uitkomsten;
 • Het schrijven van een dissertatie, met de genoemde publicaties als onderdeel, leidend tot een succesvolle promotie in 4,5 jaar;
 • Het uitdragen van de verkregen uitkomsten tijdens (inter)nationale bijeenkomsten van relevante (wetenschappelijke) verenigingen en organisaties.

Informatie over hoe jouw klinische werk bij Jellinek eruit ziet, lees je hier voor de basispsycholoog en hier voor de GZ-psycholoog.

Specificaties

Arkin

Functie-eisen

We zijn een ambitieuze organisatie, waar kennis en kunde hoog in het vaandel staan. Kun jij met zelfstandigheid en enthousiasme inzet tonen voor jouw cliënten, het team en de organisatie? Ben jij een doorzetter? Dan pas jij bij ons!

Daarnaast:

 • Ben jij afgestudeerd psycholoog /of BIG geregistreerd GZ-psycholoog;
 • Heb je ervaring met wetenschappelijk onderzoek;
 • Ben je vaardig in het schrijven van wetenschappelijke teksten;
 • Ben je geïnteresseerd in de behandeling van diverse as I stoornissen;
 • Ben je geïnteresseerd in cognitieve gedragstherapie, ACT en EMDR;
 • Is het gevolgd hebben van de Basiscursus van de VGCt-registratie een pre;
 • Heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;

Het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de aanstellingsprocedure

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een arbeidsovereenkomst van 24 - 36 uur voor GZ-psychologen en 32 - 36 uur per week voor basispsychologen. Een contract voor onbepaalde tijd is overlegbaar. Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van bijscholing, zo ondersteunt Jellinek in het VGCT-traject, inclusief lidmaatschap van de VGCT voor GZ-psychologen. Daarnaast kun je als GZ-psycholoog deelnemen aan het programma/traject Klinisch Leiderschap dat Arkin en Nyenrode University hebben ontwikkeld. De promovendi maken onderdeel uit van de onderzoeksschool Experimentele Psychopathologie (EPP).

De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn overeenkomstig de CAO GGZ, en functiegroep 60 voor basispsychologen en functiegroep 65 voor GZ-psychologen. Dit geldt ook voor jouw onderzoekswerkzaamheden! Je kunt daarnaast rekenen op de uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden van Arkin.

Werkgever

Jellinek

Jellinek is als onderdeel van Arkin dé expert op het gebied van verslaving in Nederland. Al meer dan honderd jaar helpen we mensen om grip te krijgen op risicovol of problematisch middelengebruik. De cliëntengroep die wij behandelen is heel divers – van jong tot oud, hoog- en laagopgeleid.

Afdeling

Standplaats is de locatie van Jellinek op de Jacob Obrechtstraat in Amsterdam, vlakbij het Museumplein en Vondelpark. Hier worden poliklinische, dagklinische en klinische behandelingen geboden vanuit verschillende behandelkaders: cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), en medische behandeling. Daarnaast bieden we voor co-morbide psychische klachten behandelingen zoals cognitieve gedragstherapie voor stemmings- en angstklachten, EMDR, imaginaire exposure en schrijftherapie voor PTSS, modules voor ADHD en partnerrelatieproblematiek. Er wordt uitgegaan van de meest recente wetenschappelijke inzichten en we voeren ook zelf wetenschappelijk onderzoek uit. Mede hierdoor voert de afdeling Jacob Obrechtstraat van Jellinek het TOPGGz keurmerk. 

Specificaties

 • Promotieplaatsen; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • 24—36 uur per week, tijdelijk
 • Universitair
 • AT 110718

Locatie

Jacob Obrechtstraat 92, 1071 KR, Amsterdam

Bekijk op Google Maps