Promovendus PTSS bij Sinai Centrum

Promovendus PTSS bij Sinai Centrum

Geplaatst Deadline Locatie
11 jul 12 aug Amstelveen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Sinai Centrum zoekt in samenwerking met de Afdeling Onderzoek van Arkin en de afdeling Psychiatrie van het VU Medisch Centrum, een excellente kandidaat voor een promotietraject naast klinisch werk, waarbij onderzoek wordt gedaan dat gepersonaliseerde psychiatrie met cognitieve neuroscience verbindt. Binnen dit project worden 3 kandidaten gesuperviseerd door dr. K. Thomaes (Sinai Centrum, psychiater/onderzoeker psychotrauma behandeling en neurobiologie), prof. dr. J. Dekker (Hoofd onderzoek Arkin, evidence-based psychologische interventies), prof. dr. O.A. van den Heuvel (VUmc, neuropsychiatrie) en prof. dr. A.T.F. Beekman (VUmc, Afdelingshoofd Psychiatrie). Het project start in september 2018. De afdeling Psychiatrie van het VUmc heeft een lange traditie in hoogstaand psychiatrisch onderzoek en is ingebed in het samenwerkingsinstituut Amsterdam Neuroscience (VU/VUMC – UVA/AMC).

Het onderzoeksproject

Evidence-based behandelingen voor de posttraumatische stress stoornis (PTSS) zijn effectief en worden steeds beter ingevoerd in de klinische praktijk. Echter, 30-44% van de cliënten herstelt niet volledig of beëindigd voortijdig de behandeling (non-response). Eén van de belangrijkste redenen voor non-response is comorbiditeit met persoonlijkheidsstoornissen (PS). Er is niet veel evidentie welke behandeling het beste resultaat heeft voor cliënten met comorbide PTSS en PS. Ook kan nog niet voorspeld worden welke cliënten met een relatief korte PTSS-behandeling kan herstellen of welke cliënten een intensievere PS behandeling nodig hebben. Vanuit recent psychologisch en neurobiologisch wetenschappelijk onderzoek is bekend, dat responders en non-responders in cognitieve (e.g. cognitieve controle), affectieve (e.g. hyperarousal of hypoarousal) en relationele factoren (attachment, sociaal functioneren) verschillen op groepsniveau. Deze factoren zijn echter nog niet te gebruiken om –op individuele niveau– te voorspellen voor welke cliënt welke behandeling het beste werkt.
 
Het onderzoeksproject heeft als doel om op een op het individu toegespitste indicatiestelling en behandeling te komen van PTSS en PS. Dit zullen we doen middels onderzoek van (1) de effectiviteit en kosteneffectiviteit van geïntegreerde behandeling voor PTSS en PS  (twee promovendi, waarvan één reeds aangesteld), en (2) onderliggende neurobiologische mechanismen van PTSS en PS behandelingen en psychologische en neurobiologische predictoren te combineren met ‘machine learning’ technieken om tot patiënt profilering te komen (één promovendus, reeds aangesteld ). Tot het onderzoek behorende taken zijn het uitvoeren van gerandomiseerde klinisch effectonderzoek (RCT en kosteneffectiviteit), includeren van cliënten, doen van klinisch interviews, randomisatie, data analyse, schrijven van wetenschappelijke publicaties.

Het is goed mogelijk om het onderzoek te combineren met klinisch werk binnen de poliklinieken van Sinai Centrum in Amstelveen of Amersfoort. Lees hier meer informatie.

Specificaties

Sinai Centrum, onderdeel van Arkin

Functie-eisen

Wil jij onderzoek en cliëntenzorg combineren? Ben je ambitieus en heb jij de wilskracht om binnen vier jaar een kwalitatief hoogwaardig proefschrift in te dienen? Dan ben jij onze kandidaat promovendus!
 
In het onderzoek ben je samen met de andere promotieonderzoekers – verantwoordelijk voor o.a. het includeren van patiënten, uitvoeren van klinisch interviews en vragenlijsten in de gerandomiseerde klinische trial. In samenwerking met het multidisciplinaire team en andere onderzoekslaboratoria ben je een open en daadkrachtige collega. Als vanzelfsprekend heb je een goede mondelinge en schriftelijk uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.
 
Verder beschik jij over:

  • Een afgeronde academische opleiding tot psycholoog, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog of psychiater. Of je bent in opleiding tot GZ- / klinisch psycholoog / psychiater;
  • Affiniteit met complexe doelgroepen en behandeling van cliënten met PTSS en persoonlijkheidsproblemen;
  • Indien jij als basispsycholoog jouw onderzoeksuren wil aanvullen met klinisch werk vragen wij om minimaal 3 jaar werkervaring in de specialistische GGZ en ervaring met het behandelen van PTSS;
  • Ervaring met data-analyses (e.g. SPSS) is een pre.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een arbeidsovereenkomst waarbij minimaal 16 en maximaal 24 uur aan het onderzoek wordt besteed. Dit kan in overleg worden aangevuld met behandeluren op de polikliniek in Amstelveen of Amersfoort. De eerste arbeidsovereenkomst is voor de duur van 1 jaar en bij een positieve evaluatie wordt dit met 3 jaar verlengd. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.
Voor de onderzoekuren wordt salarisschaal 55 gehanteerd. De salariëring van aanvullende behandeluren is overeenkomstig de gebruikelijke salarisschalen voor de betreffende functies.
 
We bieden je daarnaast faciliteiten tot verdere training en ontwikkeling bij de Amsterdam Public Health (APH) en ONWAR onderzoeksschool. Je kunt daarnaast rekenen op de uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden van Arkin.

Werkgever

Sinai Centrum

Het Sinai Centrum is een tweede- en derdelijns instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg, gespecialiseerd in complex psychotrauma en gerelateerde stoornissen. Het Sinai Centrum heeft meer dan 50 jaar ervaring met de behandeling van psychotrauma als gevolg van onder andere oorlog en intermenselijk geweld. Het Sinai Centrum is een instelling met een Joodse signatuur. Voor meer informatie over het Sinai Centrum, zie www.sinaicentrum.nl of www.werkenbijarkin.nl
 
Het Sinai Centrum is onderdeel van Arkin. Arkin is een organisatie op het gebied van psychiatrie en verslavingszorg. Arkin behandelt ca 35.000 cliënten met ruim 3.400 collega's op locaties in Amsterdam en Utrecht en omgeving, Amersfoort, Dordrecht en Gorinchem. Arkin is opleidingsinstituut en verricht wetenschappelijk onderzoek.

Specificaties

  • Promotieplaatsen; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 16—36 uur per week, tijdelijk
  • Universitair
  • AT Promovendus PTSS

Werkgever

Sinai Centrum, onderdeel van Arkin

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van de Helende Meesters 2, 1186 AM, Amstelveen

Bekijk op Google Maps