Business developer

Business developer

Geplaatst Deadline Locatie
19 nov 10 dec Bunnik

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij die innovatieve ondernemer die duurzaamheid en zakelijkheid combineert om het verschil te maken? Iemand die richting durft te geven aan een dynamische kennisintensieve organisatie?

De markt

Het opbouwen en toepassen van wetenschappelijke kennis, samen met boeren, artsen, burgers, bedrijven en kennisinstituten levert uitdagende projecten op. Er is veel behoefte aan innovatie en toepassing van nieuwe inzichten in de landbouw en gezondheidszorg. De markt voor onze integrale aanpak die ook ruimte biedt voor klimaat doelstellingen, gezonde voeding en levensstijl, en complementaire zorg is de afgelopen jaren gegroeid. Dat betekent ook meer verwachtingen, een grotere diversiteit in klanten, meer concurrentie en dus meer dynamiek in de acquisitie. We begeven ons in de regionale, landelijke en soms Europese subsidie markten, hebben een groeiend aantal opdrachten rechtstreeks van opdrachtgevers (bedrijfsleven, stichtingen, overheden) en hebben op sommige onderwerpen een positie als adviseur/expert en worden als zodanig ingehuurd. Deze brede markt vraagt een creatieve doortastende aanpak, zakelijk met respect voor de inhoud en de diverse belangen. Onze huidige werkvelden zijn: Bodemkwaliteit, Ruwvoederproductie en Kringlopen / Dierenwelzijn en Diergezondheid / Bodem en Duurzame ketens / Veredeling en Innovatieve Teelten / Voeding en Gezondheid. Lopende projecten zijn te vinden op onze website www.louisbolk.nl/projecten.

De functie

Je werft klanten, opdrachten en projecten in lijn met de missie en de werkvelden. Verder ondersteun je de onderzoekers in het acquisitieproces op beleidsmatig, procedureel en financieel gebied. Je doet dit vanuit expertise, klantgerichtheid en zorgt voor creatieve oplossingen om bestaande en nieuwe kansen bij opdrachtgevers optimaal te benutten.

Je zorgt voor aantrekkelijke, zakelijke en degelijke voorstellen voor alle partijen. Je denkt strategisch mee met de onderzoekers en vertaalt onderwerpen naar projecten en financieringsbronnen. Je bent sparring partner voor de onderzoeker en de klant. Ook verzorg je de formaliteiten bij indiening van offertes of projectaanvragen zoals het opstellen van begrotingen, offertes, samenwerkingsovereenkomsten. Verder houdt je subsidies, fondsen en calls bij en attendeert onderzoekers daarop.

Actief netwerken en het aangaan van nieuwe samenwerkingen zijn belangrijke onderdelen van de functie. Voor goede afstemming met de werkvelden neem je deel aan het wekelijkse acquisitie overleg. Je speelt een belangrijke rol in het onderhoud van het relatiemanagement (CRM).

Je verzorgt overzichten die inzicht geven in relevantie markten, subsidies en lopende kansen en offertes. Je draagt gevraagd en ongevraagd bij aan structurele verbeteringen van de processen en kwaliteit van de acquisitie. Je adviseert de directie over strategie en marktkansen.

 

Specificaties

Louis Bolk Instituut

Functie-eisen

We zoeken iemand met ervaring in het opzetten van grote Nederlandse onderzoeksprojecten, subsidie gebaseerde projecten zoals Publiek Private Samenwerkingen of Business to Business projecten. Ervaring en een netwerk in of kennis van de landbouw of gezondheid is vereist. We zoeken een ondernemer die creatief en resultaatgericht werkt en de waarde van kennis weet te duiden. Iemand die overtuigend en empathisch is en dit in verschillende situaties gedoseerd kan toepassen. Verder zoeken we iemand met analytische en structurerende capaciteit om kansen goed te analyseren maar ook om de informatie uit (en voor) de acquisitie te structureren. We zoeken een teamspeler en iemand de flexibel is. Verder zoeken we:

 • werk- en denkniveau WO
 • business Development of soortgelijke opleiding op minimaal HBO niveau
 • kennis van subsidiestromen en projectaanvragen in Nederland (LBI werkvelden is pre)
 • minimaal 5-10 jaar ervaring in een vergelijkbare functie(s)
 • kennis en ervaring met gebruik van Office (m.n. Excel en Word)
 • beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • accuraat en met deadlines kan werken

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor minimaal 4 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Er is een grote mate van zelfsturing en inhoudelijke, creatieve vrijheid. De inhoudelijke doelen zorgen voor een sterke binding en saamhorigheid. We bieden en vragen flexibiliteit en betrokkenheid. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen bijvoorbeeld als coach van onderzoekers in netwerken en acquisitiegesprekken.

Werkgever

Louis Bolk Instituut

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier door vanuit samenhang te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Economie
 • max. 32 uur per week, tijdelijk
 • Universitair
 • AT Business developer

Werkgever

Louis Bolk Instituut

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kosterijland 3-5, 3981 AJ, Bunnik

Bekijk op Google Maps