Wetenschappelijk medewerker / Scientist (Bio) Process technology

Wetenschappelijk medewerker / Scientist (Bio) Process technology

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 15 mrt Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor de afdeling PDBV zijn we op zoek naar een ervaren wetenschapper DSP. We zoeken een gedreven persoon met ervaring op het gebied van filtratie (TFF), kolomchromatografie en andere scheidingstechnieken voor biologicals alsmede karakterisatie van deze producten
Je hebt als taak het DSP proces van bacteriële vaccinontwikkelingsprojecten te ontwerpen en te optimaliseren op verschillende schalen (bench-tot pilot schaal). Naast het onderzoek lever je een bijdrage aan de bereiding van de vaccins onder GMP-condities voor klinisch onderzoek. Je bent in staat het team te helpen bij problemen en je bent een sparringpartner voor de DSP groep.

Naast de inhoudelijke taken kunnen het functioneel aansturen van een team als (deel)projectleider en het leveren van een inhoudelijke bijdrage bij de acquisitie van nieuwe projecten tot de taken behoren.

The position
We are looking for a scientist downstream processing who has experience with filtration, column chromatography and other separation and purification techniques for biologicals. As scientist DSP your tasks include the design and optimization of bacterial vaccine development at bench and pilot scale. With your input you have a great degree of influence on the design of the processes. Besides this you will contribute to the cGMP activities. You are a team player and are capable to solve complex topics.
Guiding a small research team and/or project leading activities can be part of the position.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

 • Je bent een gepromoveerd bioprocestechnoloog of biotechnoloog met minimaal 3 jaar ervaring met downstream processing.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van de procesontwikkeling van bacteriële vaccins of vergelijkbare producten.
 • Je hebt kennis van complexe biologicals bijv. OMVs, VLP of recombinant eiwitten.
 • Je hebt kennis van procesontwikkeling volgens Quality by Design, Process Analytical Technology en/of Design of Experiments.
 • Ervaring met het leiden van projecten en kennis van GMP is een pre.
 • Je beschikt over overtuigingskracht en bent initiatiefrijk, efficiënt en kwaliteitsbewust.
 • Je deelt kennis, informatie en ideeën en stimuleert wetenschappelijke discussies.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en de vaardigheid om met zowel externe klanten als multidisciplinaire projectteams binnen de eigen organisatie te communiceren.
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de (Nederlandse en) Engelse taal.

The profile

 • You have a Ph.D. degree in bioprocess technology or biotechnology with at least 3 years working experience in downstream processing.
 • You have at least 3 years experience in process development of bacterial vaccines or similar products.
 • You have knowledge of complex biologicals like OMVs and VLPs or recombinant proteins.
 • You have knowledge of Quality by Design, Process Analytical Technology and/or Design of Experiments.
 • Experience with leading projects and with GMP is preferred.
 • You are pro-active and have a scientific drive to broaden the expertise.
 • You are a team player.
 • You have good communication skills in (Dutch and) English.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveauschaal: 12
Maand­salaris: Min €3.667 – Max. €5.450 (bruto)
Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur: 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 year.

Werkgever

Intravacc is een toegepast wetenschappelijk onderzoekinstituut dat onderzoek doet naar nieuwe vaccins. Door Intravacc worden enerzijds veelbelovende ideeën uit de wetenschap beschermd en verder geholpen op het pad naar vaccins die waardevol zijn voor zowel de volksgezondheid als het bedrijfsleven. Anderzijds wordt door Intravacc de beschikbare kennis op het gebied van vaccinontwikkeling en -productie ingezet om R&D opdrachten voor klanten uit te voeren.
Het instituut rekent zowel de (inter)nationale overheid als bedrijven, onder andere binnen de innovatieve farmaceutische industrie, tot haar klanten. In het komend jaar zal het instituut worden verzelfstandigd, dus volop in beweging.

Afdeling

Binnen de afdeling worden processen ontwikkeld voor de productie van bacteriële vaccins. Voorbeelden hiervan zijn buitenmembraan blaasjes (OMV)- en polysacharide-conjugaatvaccins tegen verschillende pathogene micro-organismen. Bij de procesontwikkeling op labschaal wordt het kweken van bacteriën (USP) en de productisolatie en -zuivering (DSP) onderzocht en geoptimaliseerd. Na eventuele procesopschaling worden de vaccins onder GMP condities geproduceerd voor klinisch onderzoek. Binnen de afdeling wordt gewerkt met state-of-the-art apparatuur en samen met leveranciers worden innovatieve technologieën ontwikkeld en getest.

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Techniek / laboratorium; IT; Beleid- en staf
 • Natuurwetenschappen; Techniek
 • max. 36 uur per week
 • €3667—€5450 per maand
 • Universitair
 • AT INT071

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps