Junior onderzoeker IQ healthcare

Junior onderzoeker IQ healthcare

Geplaatst Deadline Locatie
10 mei 16 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Projectomschrijving
Dit project onderzoekt de doorontwikkeling van de SOCAV zorgaanpak in de thuissituatie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. SOCAV is een nieuwe zorgaanpak ontwikkeld door Avoord, Radboudumc (IQ Healthcare) en Tilburg University (School of Humanities).

SOCAV getrainde zorgprofessionals (verzorgenden, casemanagers,ergotherapeuten en mantelzorgers) werken samen en leren hoe ze goed communiceren met mensen met dementie, en hun wensen en behoeftes inzichtelijk kunnen krijgen. Vervolgens kan de zorgprofessional in samenwerking met de mantelzorger de cliënt ondersteunen bij betekenisvolle dagelijkse activiteiten, waarbij de cliënt de eigen regie voert. Deze manier van zorgverlening is eerder succesvol uitgetest in intramurale setting. Cliënten waren meer tevreden over het voeren van eigen regie tijdens zorgmomenten en voerden activiteiten weer uit die als verloren gewaand werden. Daarnaast zorgde SOCAV voor een cultuurverandering bij zorgprofessionals en de zorgorganisatie. Zorgwaarden werden bijgesteld en gedragsverandering was het resultaat. Door SOCAV aan te bieden bij thuiswonende mensen met dementie en hun netwerk, verwachten we een groter positief effect van SOCAV op zelfstandig functioneren van de cliënten, omdat zij zich vaak in een eerdere fase van de ziekte bevinden. Daarnaast verwachten we dat mantelzorgers ondersteund en ontlast worden door beter ziekte-inzicht en handvatten te geven hoe ze hun naaste het beste kunnen ondersteunen naarmate de ziekte vordert.

Dit is een 'feasibility' studie met een user-centered design, waarin de SOCAV aanpak wordt aangepast aan de behoeften van cliënten, mantelzorgers en zorgprofessionals in de extramurale setting. Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de eindgebruikers (mensen met dementie, mantelzorgers, zorgprofessionals en management). Het richt zich vooral op de uitvoerbaarheid en bruikbaarheid van SOCAV in de extramurale setting. Daarnaast wordt een voorlopig beeld van de effectiviteit van SOCAV in de extramurale 1e lijn setting onderzocht.

Functieomschrijving
Als junior onderzoeker word je ingezet op het project SOCAV. Je zal, onder begeleiding, zelfstandig kwalitatief en kwantitatief onderzoek verrichten. Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn het:
  • Opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, waarbij samengewerkt wordt met een zorgorganisatie, cliënten met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals interdisciplinair;
  • Verwerken en analyseren van data;
  • Wetenschappelijk beschrijven van data en indienen bij internationale peer-reviewed tijdschriften.
Dit project zal een promotietraject worden indien aanvullende subsidie na deze 2 jaar wordt verworven.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een enthousiaste, ambitieuze, accurate, proactieve en zelfstandig functionerende junior onderzoeker. Je bent een ergotherapeut en hebt tevens een afgeronde wetenschappelijke opleiding Biomedische Gezondheidswetenschappen/ Europese Master Ergotherapie/ Gezondheidswetenschappen/ Sociale Wetenschappen/ of anderzijds relevante masteropleiding.
  • Beoogt carrière (deels) in onderzoek, motivatie tot promotie;
  • Bij voorkeur ervaring met de doelgroep (mensen met dementie & mantelzorgers), andere zorgprofessionals en organisaties;
  • Bij voorkeur ervaring met het doen van (student)onderzoek;
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
  • Analytische denkvermogen;
  • In staat nauwkeurig te werken;
  • Flexibiliteit in zowel samenwerking als projectuitvoering.
Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Startdatum 1 juni (voorkeur) of 1 juli 2019.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

IQ healthcare
Het Scientific Center for Quality of Healthcare is een wetenschappelijk centrum voor onderzoek, onderwijs en ondersteuning van kwaliteit, veiligheid, innovatie en ethische aspecten van de gezondheidszorg. In de afgelopen jaren is een groot wetenschappelijk programma opgebouwd en uitgevoerd, met onderzoek op het terrein van ondermeer kwaliteitsrichtlijnen, transparantie, implementatie van innovatie, inbreng van patiënten in de zorg, veiligheid, ketenzorg en professionele ontwikkeling. Ruim 70 promovendi werken aan een proefschrift; zij ontwikkelen belangrijke methoden en instrumenten voor toetsing en verbetering van kwaliteit. Het Scientific Center for Quality of Healthcare is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste wetenschappelijke centra in Europa op het gebied van kwaliteit, veiligheid en innovatie van de gezondheidszorg.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 19 uur per week
  • max. €2750 per maand
  • Universitair
  • 100870-P506011-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you