Medewerker Patiëntenadministratie (0,7 - 1,0 fte)

Medewerker Patiëntenadministratie (0,7 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 jun 2 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is plek voor een medewerker Patiëntenadministratie. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren is op zoek naar een enthousiaste, pro-actieve medewerker Patiëntenadministratie. Tot jouw taken behoren onder andere:
 • afhandelen telefoonverkeer met patiënteigenaren en collega’s;
 • aannemen en afhandelen van de spoedtelefoon/servicelijn voor verwijzend dierenartsen;
 • inplannen van afspraken en verstrekken van informatie zowel telefonisch als per mail;
 • opstellen en vastleggen van correspondentie;
 • beheren en prioriteren van het mailverkeer, zowel intern als extern;
 • ontvangen van patiënteigenaren en hun patiënten aan de receptie.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een kandidaat die representatief is, positief is ingesteld en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Onze drukbezochte telefoonlijnen en computersystemen maak je je snel eigen. Je moet nauwkeurig kunnen werken en snel kunnen schakelen al naar gelang de situatie.

Daarbij toon je ook het nodige inlevingsvermogen. Je bent integer, omdat je om moet kunnen gaan met vertrouwelijke informatie en betalingen. Je haalt plezier uit het werken in een drukke omgeving. Je moet dus stressbestendig zijn en onder werkdruk prioriteiten kunnen stellen en je goed staande weten te houden in een drukke en dynamische werkomgeving. Je bent pro-actief en werkt graag in teamverband.

Wat wij verder vragen:
 • bij voorkeur een medische opleiding, bijv. Paraveterinair / Medisch Secretaresse;
 • affiniteit met administratieve / secretariële taken;
 • kennis van de medische terminologie is een pré;
 • passie voor dieren is een pré;
 • vlot kunnen communiceren in het Engels en bij voorkeur ook in het Duits;
 • ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 0,7 - 1,0 fte voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het is een afwisselende functie in een informele gezellige werksfeer. Werktijden zijn in diensten van 8 uur (variërend tussen 7.30 en 16.45 uur van ma t/m vrij).

Het salaris bedraagt minimaal € 1.858,- en maximaal € 2.644,- (schaal 5 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk op onze site voor meer informatie: Werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega’s uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1500 studenten en 900 medewerkers. 


Bij het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren van de faculteit Diergeneeskunde werkt een toegewijd team van professionals van verschillende disciplines. Hierdoor kunnen we de geneeskunde van gezelschapsdieren tot op het hoogst specialistische niveau uitoefenen en continu verbeteren. Op het departement worden de drie kerntaken; patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs, met passie vervuld en waar maar mogelijk de verbinding tussen deze drie kerntaken gezocht.

De sectie telefonie en receptie is onderdeel van de patiëntenadministratie. De patiëntenadministratie is een dynamische afdeling die een centrale functie vervult binnen de kliniek. De patiëntenadministratie is een belangrijke schakel tussen de kliniek en zijn klanten en daarmee visitekaartje voor de patiëntenzorg. De taken van de patiëntenadministratie zijn onderverdeeld naar de receptie, het telefonieteam en facturatie.


Bij de telefonie en receptie heb je dagelijks contact met patiënten eigenaren en verwijzend dierenartsen. Je gaat afspraken inplannen bij de verschillende specialistische afdelingen, je schrijft cliënten in en je coördineert de vragen die gesteld worden. Vragen gaan over uiteenlopende zaken in verschillende situaties waardoor geen dag hetzelfde is en je een belangrijk onderdeel vormt van de dynamiek bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Gezondheid
 • 24—40 uur per week
 • €1858—€2644 per maand
 • MBO
 • 969753

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps