Business Analist

Business Analist

Geplaatst Deadline Locatie
25 jun 21 jul Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je meedoen met het team van koplopers van Wageningen University & Research? Ben je bereid om onze collega's te helpen antwoorden te vinden op de uitdagingen van de wereld op het gebied van landbouw, gezond voedsel en de leefomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Als business analist werk je nauw samen in een innovatieve en uitdagende omgeving met verschillende stakeholders en val je tevens binnen een agile team (Lean / scrum / kanban). Je ondersteunt de Product Owners bij het opstellen van user stories. Je bent verantwoordelijk voor het tijdig voorbereiden van user stories en vertaalt deze met input van het agile team naar concrete (technische) oplossingsrichtingen voor de applicaties.

Je hebt hierbij de volgende taken:
  • Het analyseren en modelleren van bedrijfsdoelen, -processen en informatiebehoeftes op alle organisatieniveaus.
  • Het verder uitwerken van de acceptatiecriteria samen met de stakeholders.
  • Het maken van impactanalyses.
  • Het opstellen van informatiemodellen en data mappings.
  • Het goed kunnen doorgronden van de wensen en eisen van de stakeholders, waarbij je acteert als spin in het web tussen deze.
  • Samenwerken met de business om de klantvraag duidelijk te krijgen en een win-win te krijgen tussen klantvraag en oplossingsrichting.
  • Samenwerken met architecten en ontwikkelaars om de meest optimaal passende oplossingsrichting bij de vraag van de business te krijgen en hierdoor de story ready for sprint te krijgen.
  • Het leveren van deliverables zoals use-case models, activity diagrams, het domeinmodel & wireframes.
  • In overleg met de domeinarchitect bewaken dat de voorgestelde oplossingsrichtingen voldoen aan de gestelde architectuurrichtlijnen.
  • Het bijdragen aan offerte, projectvoorstellen en -contracten.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Wij zijn, voor minimaal 32 uur per week, op zoek naar een communicatief vaardige business analist, die met de klant mee kan denken over zijn IT-vraagstukken, die in staat is te adviseren over de best passende oplossingsrichting en die technische realisatie tot op het gewenste detailniveau kan voorbereiden/ontwerpen. Dit gebeurt vanuit de afdeling FB IT-Informatiesystemen, dat voor Wageningen UR het schakelpunt is van waaruit de 200 applicaties worden geïntegreerd, ontwikkeld en beheerd. Dit applicatielandschap is continu in beweging. De toegepaste technieken veranderen snel, evenals de rol die de IT-afdeling hierin speelt.

Als business analist voldoe je aan de onderstaande criteria:
  • WO opleiding en werk- en denkniveau gerelateerd aan het vakgebied (bijvoorbeeld Informatiekunde, technische bedrijfskunde).
  • Minimaal (-5) jaar relevante werkervaring.
  • Kennis van het gehele IT proces, business processen en verandermanagement.
  • Vakkennis op het gebied van: Requirements Engineering, Analyse- en modelleermethodieken (zoals: BPMN, UML, ERD, DEMO Transcaties, Use Cases, user Stories), Confluence en Enterprise architectuur, UI modelling.
  • Je bent gewend aan werken in een agile / SCRUM omgeving met verschillende disciplines en ondersteunen van een product owner.
  • Je hebt ervaring met het uitwerken van compleet nieuwe functionaliteit naast het uitwerken van kleine changes en defects.
  • Je vindt het leuk om relaties op te bouwen en tezamen met diverse disciplines van business tot architect en ontwikkelaars tot mooie oplossingen te komen.
  • Tot slot zijn ondernemerschap, resultaatgerichtheid, overtuigingskracht / beïnvloeding, plannen & organiseren belangrijke competenties voor deze functie.

Arbeidsvoorwaarden

Een zelfstandige functie in een gevarieerde, dynamische en laagdrempelige werkomgeving; kansen voor verdere persoonlijke ontwikkeling en het werken met state-of-the-art computersystemen.
Ons pand is modern, licht, groen, en staat op een levendige groene campus waar studenten, docenten, onderzoekers en alle andere bewoners kriskras door elkaar fietsen, lopen, werken en studeren. De campus is ruim opgezet met goede parkeergelegenheid. Je werkt met de nieuwste technologie en komt te werken in een enthousiast team van collega's met passie voor hun vakgebied.
Wij bieden een vaste aanstelling met een concurrerend salaris, eindejaarsuitkering, pensioenvoorziening en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden zoals korting op sportmogelijkheden, fiscaal aantrekkelijke reiskostenvergoeding, een fietsplan en de mogelijkheid om verlof bij te kopen of te verkopen. Je hebt de vrijheid om je werk in te richten naar een goede balans werk-privé.

Werkgever

Wageningen University & Research

To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Dat is de missie van Wageningen University & Research. Zo'n 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit meer dan 100 landen werken overal ter wereld op het terrein van gezonde voeding en leefomgeving . Wageningen University & Research is een organisatie met internationale impact en maakt grote stappen in haar informatievoorziening. In 2018 vierden wij ons 100-jarig bestaan en we zijn al volop bezig met de volgende honderd jaar met voor IT belangrijke thema's zoals data driven science en digitalisering en flexibilisering van het (online) onderwijs.
FB-IT verbindt en versnelt hierbij en zorgt met 160 medewerkers voor een goed werkende en moderne ICT- en digitale (leer) omgeving voor onderwijs en onderzoek. FB-IT is een flexibele, wendbare (agile) organisatie met volop ontwikkel- en carrière kansen voor IT specialisten op verschillende niveaus. Wij zijn leverancier van stabiele basisvoorzieningen en werken samen met de business in multidisciplinaire teams aan actuele vraagstukken op het gebied van onder andere digitalisering, selfservice, security, datamanagement, high performance computing en cloud strategie.

Specificaties

  • IT
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 521671

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you