Projectcontroller

Projectcontroller

Geplaatst Deadline Locatie
28 jun 18 jul Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor de afdeling Finance & Control van Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) zoeken wij een enthousiaste, accurate en resultaatgerichte projectcontroller. AFSG werkt in een unieke combinatie van universiteit en zakelijk contractresearch op internationaal topniveau aan onderzoek en onderwijs. Ook van Finance & Control wordt topkwaliteit verwacht. De afdeling Finance & Control is georganiseerd in drie teams Financiële Administratie, Projectcontrol en Afdelingscontrol.

Als projectcontroller maak je deel uit van het team Projectcontrol en ben je verantwoordelijk voor een goed financieel beheer en een kwalitatief hoogwaardige projectadministratie van o.a. complexe subsidieprojecten, van begroting tot en met eindafrekening.
Het zelfstandig beheren, uitvoeren en afhandelen van de diverse (financiële) projectaangelegenheden is voor jou de uitdaging. In de uitvoering hiervan ben je proactief, accuraat en is tijdigheid en volledigheid voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast ben je communicatief sterk, beschik je over analytisch vermogen, ben je flexibel en benader je actief de projectleiders uit het primaire proces om de vertaalslag te maken tussen financiën en onderzoek. Door jouw financiële achtergrond ben je in staat zelfstandig financiële (accountants) rapportages op te stellen en te analyseren.

In samenwerking met de afdelingscontroller en projectleider zorg je voor een goede controle en risicobeheersing van deze projecten. Je hebt een totaaloverzicht van de financiële kant van deze projecten en bent in staat om vroegtijdig risico's te signaleren en indien nodig proactief actie te ondernemen.
De eisen van financiers en subsidieverstrekkers worden steeds aangescherpt en veranderd. Je houdt je kennis hierover op peil en toetst je projectportefeuille hierop. Tevens draag je bij aan het uitvoeren van interne controlemaatregelen en je bent in staat tot een kritische inbreng bij de beoordeling van procedures.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Als projectcontroller
 • Heb je een afgeronde HBO opleiding; HEAO bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbare financiële opleiding;
 • Heb je minimaal 3 jaar werkervaring in een financiële omgeving/projectadministratie, ervaring met subsidie- projecten is een pré;
 • Beschik je over goede communicatieve, sociale vaardigheden en overtuigingskracht. Je bent in staat een brug te slaan tussen projectleider en finance;
 • Ben je pro-actief, flexibel en nauwkeurig en heb je een klant- en service gerichte instelling;
 • Ben je een teamplayer, gericht op goede samenwerking met je finance collega's en met name de afdelingscontroller;
 • Ben je analytisch sterk en in staat tot onafhankelijke oordeelsvorming;
 • Beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het communiceren in het Nederlands en Engels (o.a. richting projectleiders en accountant);
 • Heb je goede kennis van geautomatiseerde systemen (o.a. Unit-4/Business World en MS-Office).

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2521 tot maximaal €3887 bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 8 of 9). De duur van het dienstverband is in eerste instantie een jaar, met mogelijkheid tot verlenging of een vast contract.

Daarnaast bieden wij:
 • 8% vakantietoeslag;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP;
 • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
 • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
 • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
 • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus. En waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.

Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Agrotechnology & Food Sciences Group is een onderdeel van Wageningen University & Research waar fundamentele- en toegepaste wetenschap elkaar aanvullen. Als belangrijke Europese speler bedrijven we topwetenschap en werken we samen met toonaangevende partners in het internationale bedrijfsleven en de overheid aan "Healthy food in a biobased society". Wij hebben een cruciale rol bij innovaties in de markt. Ondernemerschap en Wageningen professionaliteit kenmerken ons. Kortom: een interessante, internationale werkgever van formaat!
De afdeling Finance & Control is een stafafdeling binnen de Agrotechnology & Food Science Group. Zij bestaat uit ca. 30 fte en is georganiseerd in een team Financiële Administratie, Project Control en Business Control. Onderstaande functie valt rechtstreeks onder de Manager Finance & Control.

Wageningen University & Research
Wageningen University & Research De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 12.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.
Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • max. 36 uur per week
 • HBO
 • 523075

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps