Persvoorlichter/Communicatieprofessional

Persvoorlichter/Communicatieprofessional

Geplaatst Deadline Locatie
4 jul 4 aug Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ter versterking van ons team zoeken wij een stevige marketingcommunicatie professional die ruime ervaring heeft met positionering en profilering van een kennisorganisatie. Je kijkt met een frisse blik vanuit de markt naar de organisatie. Je hebt een goede antenne voor politiek en maatschappelijk gevoelige issues. Je hebt ervaring met issue management, public affairs (PA) en woordvoerderschap en je voelt je uitgedaagd in een wetenschappelijke werkomgeving. Je hebt kennis van het nieuwe medialandschap, de dynamiek van realtime communicatie en hebt hierbij oog voor het interne proces. Je doet dit zodanig dat het resultaat afstraalt op de hele organisatie. Je bent gewend online en sociale media in te zetten voor het bereiken van je communicatiedoelen en je bent uitstekend op de hoogte van ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Wat ga je doen?
Samen met de communicatieadviseur bouw je onze marketingcommunicatiestrategie voor Wageningen Livestock Research verder uit met het doel Wageningen Livestock Research als dé toonaangevende kennispartner voor overheid en sector op het terrein van duurzame en renderende veehouderij te positioneren. Je zorgt ervoor dat de concrete acties resultaat hebben. Je adviseert het management over issues en public affairs. Je adviseert en ondersteunt de business developers en onderzoekers bij het presenteren van WLR-onderzoek en expertise aan opdrachtgevers, stakeholders en overige doelgroepen.

Je bent de spil van de interne en externe communicatie van het onderzoeksinstituut en maakt deel uit van het stafteam. Samen met je communicatie collega zorg je ervoor dat de communicatieafdeling van Wageningen Livestock Research vijf dagen per week bereikbaar is. Je rapporteert aan de directie van Wageningen Livestock Research en hebt een functionele lijn met de communicatiemanager van de Animal Sciences Group. Je maakt deel uit van de communicatiekolom van Wageningen University & Research.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:
  • Het managen van issues, vormgeven van een pro-actieve media-aanpak, behandelen van mediaverzoeken, coachen en ondersteunen van onderzoekers bij mediaoptredens en zo nodig optreden als woordvoerder.
  • Het (door-)ontwikkelen en (mede) uitvoeren van de marketingcommunicatiestrategie voor Wageningen Livestock Research. Dit in afstemming met het communicatieteam van de WUR Animal Sciences Group en binnen de kaders van Wageningen University & Research.
  • Het ontwikkelen van campagnes via on- en offline kanalen.
  • Het opstellen en uitvoeren van een jaarlijks marketingcommunicatieplan voor Wageningen Livestock Research en de bewaking van het daarbij behorende budget.
  • Het ontwikkelen van een intern communicatiebeleid en managen van de uitvoering daarvan gericht op informeren en betrekken van medewerkers.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van marketingcommunicatie.
  • Ervaring met public affairs / issuemanagement / woordvoering en uitstekende redactionele en journalistieke vaardigheden.
  • Ervaring in een vergelijkbare functie of aantoonbaar kwaliteiten die laten zien dat je binnen een jaar kunt doorgroeien naar dit profiel.
  • Substantiële ervaring met moderne communicatietechnieken (zoals sociale media).
  • Jouw eigenschappen: proactief, initiatiefrijk, resultaat- en op samenwerking gericht. Je bezit een hands-on-mentaliteit en bent stressbestendig.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
Affiniteit met en kennis van de markten waarin Wageningen Livestock Research opereert is een grote pré.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en eigen ruimte in een toonaangevende onderzoeks- en onderwijsorganisatie.
  • Een inspirerende werkomgeving met betrokken en enthousiaste mensen.
  • De cao Stichting Wageningen Research is van toepassing.
  • De inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal schaal 11 (€ 4.934,-- bruto bij een fulltime dienstverband).
  • Wageningen University & Research kent naast een informele werksfeer en een passend salaris goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een keuze systeem voor persoonlijke invulling van de arbeidsvoorwaarden flexibele werktijden.
  • In aanvang een contract voor een jaar met de optie voor een vaste aanstelling.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Werkgever

Wageningen University & Research

Partner in Livestock innovations
Wageningen Livestock Research ontwikkelt kennis voor een duurzame en renderende veehouderij, vertaalt deze naar praktijkgerichte oplossingen en innovaties, en zorgt voor doorstroming van deze kennis. Onze wetenschappelijke kennis op het gebied van veehouderijsystemen en van voeding, genetica, welzijn en milieu-impact van landbouwhuisdieren integreren we, samen met klanten en de praktijk, tot de veehouderijconcepten van de toekomst.

Wageningen Livestock Research heeft een erkend internationaal netwerk met wetenschappelijke, praktijk- en industriële netwerken rond dierenwelzijn, diervoeding, genomics en emissies. Hierbij ligt de focus op onderzoek (kennisontwikkeling) en innovatie(processen) om veehouderijsystemen te verbeteren. Innovaties die slim gebruik maken van beschikbare data en die belangrijk zijn voor veehouders of andere partners in de veehouderijketen (b.v. fokkerij, voeding, gezondheid). Doel is om met ons (inter)nationale netwerk rond onderzoek en het bedrijfsleven een key player te zijn als het gaat om ontwikkeling en toepassing van deze inhoudelijke en wetenschappelijke domeinkennis. Hierbij focussen we op ontwikkelingen rond de thema's resource efficiency (voeding, nutriënten en circulaire economie), big data, One health, resilience (vooral gezonde dieren in robuuste veehouderij systemen) en mens-dier-techniek interacties (vooral innovaties rond inzet van sensoren).

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Landbouw
  • max. 24 uur per week
  • HBO
  • 525036

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you