Promovendus Gezondheid, zorg en welzijn bij ouderen

Promovendus Gezondheid, zorg en welzijn bij ouderen

Geplaatst Deadline Locatie
11 jul 19 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een enthousiaste promovendus die zich graag vastbijt in kwantitatieve longitudinale survey data om vraagstukken op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn van ouderen te beantwoorden?

Functieomschrijving

De promovendus maakt deel uit van het team van de Longitudinal Aging Study Amsterdam (www.lasa-vu.nl), met standplaats de afdeling Sociologie, en werkt onder supervisie van prof.dr. M. Broese van Groenou en prof.dr. M. Huisman aan een dissertatie gebaseerd op theoretisch-empirisch gefundeerde artikelen. Het promotieproject is mede mogelijk gemaakt door het Wetenschappelijk Instituut van de partij 50PLUS.

Jouw taken
 • onder supervisie schrijven en publiceren van Engelstalige, peer-reviewed, wetenschappelijke artikelen op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn van ouderen, te compileren in een dissertatie
 • presentatie van resultaten op (inter)nationale congressen
 • disseminatie van de resultaten in professionele publicaties voor beleid en praktijk in de ouderenzorg
 • schonen, documenteren en analyseren van relevante data van de Longitudinal Aging Study Amsterdam
 • voltooien van max 30 EC opleiding in de Graduate School of Social Sciences van de Faculteit der Sociale Wetenschappen
 • inzet in het onderwijs van de afdeling Sociologie 

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • afgestudeerd aan een (research) master in een van de sociale wetenschappen of gezondheidswetenschappen
 • ervaring en plezier in het werken met grootschalige longitudinale survey data
 • affiniteit met het onderwerp ouderen, zorg en welzijn
 • plezier in de disseminatie van resultaten naar beleid en praktijk
 • uitstekende vaardigheden in woord en geschrift in de Engelse taal
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt gedurende het eerste jaar €2.325 (PhD) oplopend tot €2.972 (PhD) bruto per maand in het vierde jaar bij een voltijds dienstverband.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur 1 jaar en bij goed functioneren verlengd tot een totaal van 4 jaar. Aan het einde van het vierde jaar wordt de arbeidsovereenkomst afgesloten met een dissertatie.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer, keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 24.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Sociale Wetenschappen
De Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) kijkt vanuit meer dan één perspectief naar de grote sociale problemen van deze tijd. Van pesten op school tot hoe om te gaan met illegale immigratie, van de opkomst van populistische politici tot het vormgeven van een zelfredzame samenleving. FSW combineert / Alleen aan de VU vind je alle disciplines die nodig zijn om deze 'wicked problems’ te kunnen begrijpen: naast klassieke disciplines als sociologie, antropologie en politicologie ook nieuwe sociale wetenschappen als communicatiewetenschap en bestuurs- en organisatiewetenschap. In ons onderwijs en onderzoek nemen wij geen genoegen met makkelijke antwoorden. Onze wetenschappers en studenten zijn kritische denkers en doeners die samen verrassende oplossingen ontwikkelen.

Werken bij Sociale Wetenschappen is samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat en een excellente onderzoeksomgeving. De faculteit telt ongeveer 2.500 studenten en er werken meer dan 250 medewerkers. Promovendi van Sociale Wetenschappen volgen het programma van de Graduate School for Social Sciences (https://www.fsw.vu.nl/en/research/graduate-school/)
De afdeling Sociologie
De afdeling Sociologie verzorgt onderwijs in de bachelor en master Sociologie. Het onderzoek van de afdeling is gebundeld in het onderzoeksprogramma Participating in Society (PARIS). PARIS omvat vijf deelprogrammas die onderzoek doen naar formele en informele vormen van participatie. De functie van promovendus is ingebed in het programma The Social Context of Aging, waar de sociale gevolgen van de vergrijzing bestudeerd worden.

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • 32—40 uur per week
 • €2325—€2972 per maand
 • Universitair
 • 1133

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps