Senior Medewerker Mededinging

Senior Medewerker Mededinging

Geplaatst Deadline Locatie
12 jul 24 jul Den Haag
Autoriteit Consument & Markt (ACM)

Functieomschrijving

Wil jij werken aan complexe en uitdagende onderzoeken waarin iets nooit zwart of wit is? Vind je het leuk om te werken aan wisselende projecten in diverse teams? Ben jij een pragmatische puzzelaar die houdt van een inhoudelijke en open discussie? Dan is de functie Medewerker Mededinging bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) echt iets voor jou.

Wat ga je doen?
Als Medewerker Mededinging kom je te werken bij de Directie Mededinging. Je werkt hier mee aan het signaleren, onderzoeken, voorkomen en oplossen van marktproblemen. Hiervoor duik je diep in de wereld van fusies, kartels en machtsposities. Je maakt kennis met de meest uiteenlopende sectoren, markten en producten. Van loterijen tot aan transport en van de bouwsector tot aan supermarkten.

Als Medewerker Mededinging ga je in gesprek met de markt, je bezoekt bedrijven, spit grote hoeveelheden data door en analyseert de feiten binnen het kader van de Mededingingswet. Je stelt de ‘theory of harm’ op en denkt mee over passende interventies. Je zit met diverse stakeholders om de tafel, zowel intern als extern. Aan de hand van overtuigende rapporten, heldere besluiten en doortastende gesprekken weet jij gedragsveranderingen teweeg te brengen, je bent je bewust van externe ontwikkelingen en gevoeligheden en kent de drijfveren van externe partijen en kan hierop inspelen.

Je werkt in multidisciplinaire teams samen met juristen, forensisch IT’ers, economen/econometristen en gedragsbeïnvloeders aan concrete oplossingen die de concurrentie in Nederland bevorderen en bewaken. Je werkt in het middelpunt van de belangstelling van politiek, bedrijfsleven en consument.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Je bent omgevingsbewust, sociaal en communicatief. Je heb een goed analytisch vermogen en durft onafhankelijk van anderen tot een oordeel en nieuwe ideeën te komen. Je hebt een scherpe en heldere schrijfstijl en je bent een teamspeler die zelfstandig en gestructureerd te werk gaat.

Je enthousiasmeert  mensen in jouw team, neemt ze mee en weet ze tevens inhoudelijk te begeleiden. Je weet hoe je draagvlak en heldere verwachtingen creëert op zowel management-  als bestuursniveau.

Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde universitaire opleiding, richting Rechten of Economie, met bij voorkeur mededingingsrecht of micro economie als vakken. Of een andere afgeronde universitaire studie, waarna je aantoonbare ervaring hebt opgedaan met marktwerkingsvraagstukken.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving is een pré.
 • Projectleiders vaardigheden is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveau: schaal 12
 • Maand­salaris: Min €3.740 – Max. €5.559 (bruto)
 • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
 • Contract­duur: 2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Werkgever

Autoriteit Consument & Markt (ACM)
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

De ACM bevordert kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten.
Wij willen marktproblemen oplossen en waar mogelijk voorkomen door het effectief en efficiënt inzetten van ons brede palet aan instrumenten. Dit doen we door toezicht te houden op: de mededinging in het algemeen (kartelvorming, marktmacht, fusies en overnames); een aantal specifieke sectoren waarbinnen onvoldoende ‘natuurlijke’ concurrentie bestaat (energie, vervoer, telecom, post, zorg en drinkwater); de rechten en belangen van consumenten. 

De ACM kent negen organisatieonderdelen die nauw verbonden zijn. De toezichtsdirecties ‘Consumenten’, ‘Telecom, Vervoer en Post’, ‘Energie’, ‘Mededinging’ en ‘Zorg’, de directies ‘Juridische Zaken’, ‘Bedrijfsvoering’ en ‘Bestuur, Beleid en Communicatie’ en het Economisch Bureau. Bij de ACM werken vanuit Den Haag ruim 550 professionals. We opereren in en werken samen met verschillende hechte Europese netwerken van collega-autoriteiten. 

De ACM valt onder de politieke verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het bestuur is zelfstandig en eindverantwoordelijk voor alle besluiten en de organisatie van de ACM. De ACM bepaalt zelf de prioriteiten en komt onafhankelijk van de overheid, bedrijfsleven en belangengroepen tot besluiten. Altijd in het belang van consumenten, burgers en bedrijven. Elk bestuurslid heeft een eigen portefeuille, maar besluitvorming vindt collegiaal plaats binnen het bestuur. Het bestuur neemt collectief de verantwoordelijkheid voor de strategie en agenda van de ACM en een effectieve uitvoering daarvan.

Afdeling

Meer over de functiegroep Senior Inspecteur
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid »

Additionele informatie

Wat bieden wij?
De ACM is een energieke, hedendaagse werkgever die haar eigen rol heeft in een dynamische omgeving. Je werkt aan inhoudelijk interessante en actuele zaken met impact voor consumenten en bedrijven. Toezichthouders staan in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en het publiek volgen ons werk kritisch.

Verder kun je rekenen op:

 • Gedreven collega’s met een hoog kennisniveau.
 • Ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en specialisatie (o.a. opleidingen binnen en buiten onze eigen Academie).
 • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten in hartje Den Haag.
 • De functie wordt afhankelijk van opleiding en werkervaring ingeschaald in schaal 12 (min. € 3740,- en max. € 5559,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).
 • Een tijdelijke aanstelling voor 2 jaar.
 • Een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket (conform de Rijksoverheid cao), inclusief o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, voordelig sporten op kantoor, etc.

Solliciteren & contact

Is je interesse gewekt, solliciteer dan nu via onderstaande button met je CV en motivatiebrief. Wil je eerst meer weten? Neem voor de sollicitatieprocedure contact op met Kelly Veenboer, Corporate Recruiter, via kelly.veenboer@acm.nl of 070-7222525. Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Natalie Aartsen, Teammanager Directie Mededinging (070-7222000 of Natalie.Aartsen@acm.nl).

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Het inwinnen van referenties kan eveneens onderdeel zijn van ons selectieproces. Dit kan ook betekenen dat openbare bronnen als sociale media worden geraadpleegd. Welke bronnen geraadpleegd worden hangt af van de functie waarvoor je solliciteert.

De kennismaking en selectieprocedure bestaat uit minimaal twee gesprekken en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Rijksambtenaren met een vaste aanstelling behouden deze aanstellingsvorm.

Voor meer informatie over deze vacature:
Mevrouw Natalie Aartsen
070-7222200

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Beleid- en staf
 • Economie
 • 32—36 uur per week
 • €3740—€5559 per maand
 • Universitair
 • AT ACM_20190701_12

Werkgever

Locatie

Korte Voorhout 7, 2511 CW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Rijksoverheid). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 24 jul. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).