Business developer - Academische waardecreatie - 1,0 fte

Business developer - Academische waardecreatie - 1,0 fte

Geplaatst Deadline Locatie
15 jul 26 aug Tilburg
Als business developer vervul je een belangrijke rol om de binnen Tilburg University ontwikkelde kennis tot waarde te brengen voor de maatschappij in de vorm van producten, diensten en concepten. Je kent de verschillende toepassingsvormen hiervoor en bent daarin een cruciale schakel voor onze wetenschappers en strategische partners (overheden, ondernemingen en maatschappelijke organisaties).

Functieomschrijving

Tilburg University zoekt een gedreven business developer met een passie voor wetenschappelijke waardecreatie voor een betere samenleving. Een ondernemende resultaatgerichte verbinder die de expertise en onderzoeksresultaten vanuit onze wetenschappen vertaalt in kansrijke business cases. Dit in nauwe samenwerking en coproductie met onze academici, strategische partners, ondernemingen en maatschappelijke organisaties.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen de ruim 1.500 medewerkers van Tilburg University hoogwaardige kennis in de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen. Onze ruim 15.000 studenten van 100 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen. Zo dragen we bij om op een innovatieve manier invloed uit te oefenen op, en richting te geven aan, een snel veranderende samenleving. We delen onze kennis en werken samen aan onderzoek, innovatie en ontwikkelen zo nieuwe inzichten en oplossingen voor de uitdagingen van individu en samenleving in de 21e eeuw.

Wordt dit jouw nieuwe baan?

Als business developer vervul je een belangrijke rol om de binnen Tilburg University ontwikkelde kennis tot waarde te brengen voor de maatschappij in de vorm van producten, diensten en concepten. Je kent de verschillende toepassingsvormen hiervoor en bent daarin een cruciale schakel voor onze wetenschappers en strategische partners (overheden, ondernemingen en maatschappelijke organisaties). Je beoordeelt samen met onze wetenschappers ideeen/onderzoeksresultaten op markt/maatschappij-potentie en je verbindt behoeften uit de samenleving met ons kennisaanbod. Dit betekent dat je actief nieuwe kansrijke proposities opspoort, ontwikkelt en (samen met partners) uitwerkt tot een gevalideerde businesscase met toekomstperspectief. Je brengt een relevant eigen netwerk mee en dankzij jouw sterke communicatieve vaardigheden ben je in staat te overtuigen, effectief te onderhandelen en relaties te onderhouden en verder uit te bouwen. Als ‘makelaar’ tussen kennis en maatschappij kun je als geen ander de onderliggende waarde van wetenschappelijke kennis inzichtelijk maken en de mogelijkheden voor partnerships ontsluiten.

In voorkomende gevallen zet je de businesscase zelf op en operationaliseer je deze in de beginfase.

De business developer is onderdeel van het Tilburg University “Entrepreneurial Campus” programma. Je levert ook een Inhoudelijke bijdrage aan de kennisontwikkeling in dit programma op het gebied van waardecreatie, intellectueel eigendom en kennistransfer. Dit programma loopt t/m 2021. Je werkt nauw samen met de business developer voor studenten startups, de community manager entrepreneurship en het Impact team. Je rapporteert aan de programma directeur ondernemerschap.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

De ideale kandidaat beschikt over:

 • Een universitaire opleiding;
 • Ruime ervaring met ondernemerschap in een academische setting;
 • Een sterke (hands-on) ondernemersmentaliteit;
 • Een resultaat- en servicegerichte instelling en je durft verantwoordelijkheid te nemen;
 • Brede (technische)kennis, interesses en algemene ontwikkeling;
 • Het vermogen om wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar maatschappelijke impact en potentiële toepassingen (en vice versa);
 • Aantoonbare ervaring met wetenschap in de praktijk en met de dynamiek rond kennistransfer;
 • Aantoonbare ervaring in het vermarkten van nieuwe producten of het aanboren van nieuwe markten;
 • Een relevant netwerk en het vermogen om dit netwerk (intern en extern) uit te bouwen en actief te onderhouden;
 • Uitstekende interpersoonlijke en sterke communicatievaardigheden zowel in het Nederlands als in het Engels.

Daarbij schakel je makkelijk tussen verschillende niveaus van gesprekspartners en organisaties, ben je representatief, flexibel, zelfstandig en een echte teamplayer. Ervaring met complexe organisaties en bekendheid met de cultuur van een wetenschappelijke omgeving is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime functie. Het bruto maandsalaris is onder andere afhankelijk van leeftijd en relevante ervaring en bedraagt bij een voltijds dienstverband minimaal € 3637,- en maximaal € 5656,- bruto per maand (UFO-functie Projectmanager, niveau 3/4, salarisschaal 11/12 van de CAO Nederlandse Universiteiten). Daarnaast beschikt de universiteit over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een uitstekende faciliteitenregeling en de mogelijkheid je arbeidsvoor-waarden deels individueel te bepalen met behulp van het keuzemodel arbeidsvoorwaarden. Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd.

Werkgever

Tilburg University

Wil jij je carrière opbouwen bij Tilburg University? Wij heten je van harte welkom!

 Werken bij Tilburg University betekent:

 • Onderzoek en onderwijs op hoog niveau, Tilburg University hoort bij de top 200 beste universiteiten van de wereld. Tilburg School of Economics and Management is wereldwijd zelfs één van de koplopers.
 • Samenwerken met inspirerende en gepassioneerde collega’s.
 • Verbinding maken met de samenleving onder het motto ‘Understanding Society’.
 • Veel ruimte, flexibiliteit en hoogwaardige faciliteiten voor je eigen wetenschappelijk onderzoek.
 • Werken op een levendige campus in een prachtige groene omgeving, goed bereikbaar en met veel grote (Europese) steden binnen handbereik.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een prettige balans werk en privéleven.

Afdeling

Academic Services

De divisie Academic Services (AS) van University Services biedt op gedreven en betrokken wijze onderwijs-, onderzoek en valorisatieondersteuning. Denk hierbij aan ontwikkeling van onderzoek- en onderwijsbeleid, kwaliteitszorg, en administratieve ondersteuning van opleidingen, Graduate Schools en onderzoeksprogramma’s. Ook biedt Academic Services individuele ondersteuning aan studenten, PhD’s en wetenschappelijke staf. De divisie wordt aangestuurd door de directeur Academic Services en de adjunct directeuren Onderwijs en Onderzoek.

Academic Services

Specificaties

 • Beleid- en staf; Management; Marketing en communicatie
 • Economie; Gedrag en maatschappij; Recht; Taal en cultuur
 • max. 40 uur per week
 • Universitair
 • 16385

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over de functie kunt u per mail contact opnemen met Edward van de Pol (Edward.vandepol@uvt.nl), Programma directeur Ondernemerschap. Solliciteren op deze vacature kan uitsluitend online via onze vacaturesite. Sluitingsdatum van de vacature is 26 augustus 2019. Algemene informatie over Tilburg University vind je op www.tilburguniversity.edu

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over de functie kunt u per mail contact opnemen met Edward van de Pol (Edward.vandepol@uvt.nl), Programma directeur Ondernemerschap. Solliciteren op deze vacature kan uitsluitend online via onze vacaturesite. Sluitingsdatum van de vacature is 26 augustus 2019. Algemene informatie over Tilburg University vind je op www.tilburguniversity.edu

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Solliciteer uiterlijk op 26 aug. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).