Junior/medior onderzoeker (0,6 - 0,8 fte)

Junior/medior onderzoeker (0,6 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 jul 21 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht is op zoek naar een junior/medior onderzoeker. Interesse in deze functie? Lees hier meer en solliciteer.

Functieomschrijving

De gemeente Utrecht wil wandelen en fietsen in de binnenstad stimuleren en een verkeersveilige stad creëren. Om in de binnenstad meer ruimte te geven aan voetgangers en fietsers gaat de gemeente in het komende jaar op diverse plekken vergunninghoudersparkeerplaatsen verwijderen. Dat betekent dat bewoners van de binnenstad hun auto verder van hun woning zullen moeten parkeren. Voor ons als onderzoekers van de Universiteit Utrecht is dit een uitgelezen kans om beter te begrijpen wat het verwijderen van parkeerplaatsen doet met mobiliteitskeuzes. Laten bewoners van de binnenstad hun auto nu bijvoorbeeld vaker staan en gaan ze meer lopen en fietsen? Bij dit evaluatieonderzoek zijn naast de Universiteit Utrecht (afdeling Algemene Sociale Wetenschappen en afdeling Sociale Geografie en Planologie) ook de gemeente Utrecht, een stedenbouwkundige en een vervoerseconoom betrokken. Het evaluatieonderzoek bestaat uit een kwantitatief deel (vragenlijstonderzoek) en een kwalitatief deel (interviews).

Voor het uitvoeren van dit 1-jarige evaluatieonderzoek zijn we op zoek naar een junior/medior onderzoeker die de volgende taken op zich neemt:

  • uitvoering en coördinatie van de kwantitatieve en kwalitatieve dataverzameling;
  • ontwikkelen en uitzetten van baseline- en follow-up-vragenlijsten;
  • ontwikkelen van topic-lijsten voor de kwalitatieve interviews;
  • afnemen van kwalitatieve interviews met binnenstadbewoners;
  • data-analyse, zowel kwantitatief (bijvoorbeeld met SPSS of Stata) als kwalitatief (bijvoorbeeld met NVivo);
  • (bijdragen aan) het schrijven van een Nederlandstalig en een Engelstalig artikel;
  • presenteren van de resultaten op een symposium of congres;
  • projectcoördinatie, o.a.: plannen van projectgroepbijeenkomsten en contact houden met betrokken partijen.

De dagelijkse begeleiding van de onderzoeker wordt gedaan door dr. Carlijn Kamphuis (universitair hoofddocent Public Health bij de afdeling Algemene Sociale Wetenschappen) in samenwerking met prof. Dick Ettema (hoogleraar Urban Accessibility and Social Inclusion bij de afdeling Sociale Geografie en Planologie).

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een enthousiaste onderzoeker. Je bent zelfstandig, leergierig en communicatief vaardig. Je hebt affiniteit met onderzoeksvragen op het snijvlak van mobiliteit, stadsgeografie en gezondheid. Je houdt van organiseren en regelen en werkt accuraat. Meer specifiek beschik je over:

  • een afgeronde universitaire opleiding, bijvoorbeeld in de gezondheidswetenschappen, sociale geografie, transportgeografie, of andere relevante discipline (wanneer je nog bezig bent met een research master, kun je ook solliciteren);
  • aantoonbare ervaring en/of affiniteit met onderzoek doen, bij voorkeur zowel kwantitatief als kwalitatief;
  • een pro-actieve houding en goede planningsvaardigheden;
  • goede schrijfvaardigheden, liefst ook in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een afwisselende onderzoeksfunctie. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor één jaar van 0,6 - 0,8 fte. De startdatum is 1 oktober 2019. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 2.709,- en € 4.274,- (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé en ontwikkelingsmogelijkheden. Kijk voor meer informatie op onze website: Werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Sociale Wetenschappen staat voor toonaangevend onderwijs en onderzoek in de gedrags- en maatschappijwetenschappen. De focus ligt op de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijswetenschappen, pedagogiek, psychologie en sociologie. Onderzoek en onderwijs zijn gebundeld in vijf zwaartepunten: Behaviour in Social Contexts, Child and Adolescent Studies, Cognitive and Clinical Psychology, Educational and Learning Sciences, en Methodology and Statistics for the Behavioural and Social Sciences.

De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor ruim 5.600 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en masterprogramma's. De faculteit telt ongeveer 850 medewerkers, die ieder op eigen wijze bijdragen aan de opleiding en vorming van jong talent en aan het onderzoeken en helpen oplossen van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 24—32 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 1054800

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you