Subsidieadviseur voor het Research Support Office

Subsidieadviseur voor het Research Support Office

Geplaatst Deadline Locatie
25 jul 15 sep Utrecht
Bij de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht is plek voor een subsidieadviseur voor het Research Support Office. Interesse? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Bij het Research Support Office (RSO) van de faculteit Geowetenschappen aan de Universiteit Utrecht zoeken we een enthousiaste subsidieadviseur.

De subsidieadviseur verleent integrale projectondersteuning aan onze wetenschappers. Integrale projectondersteuning omvat de ondersteuning van wetenschappers bij het maken van een goed onderzoeksvoorstel: o.a. een adequate projectbegroting, het beschrijven van de samenwerkingsstructuur, een realistische projectplanning, valorisatieparagraaf etc. Essentieel hierbij is de risicoduiding van financiële, IP, data- en ethische aspecten. De subsidieadviseur geeft desgewenst feedback op het wetenschappelijk inhoudelijke deel in relatie tot de voorwaarden uit de call for proposals.

De subsidieadviseur heeft het departement Fysische Geografie als primair aandachtsgebied en zal samen met een andere collega ook deels zorgdragen voor subsidieadvies ten behoeve van het departement Aardwetenschappen. Voor deze twee departementen speelt de subsidieadviseur ook een belangrijke rol in het communiceren over subsidiemogelijkheden en subsidievoorwaarden. De subsidieadviseur kan tevens meewerken bij het aangaan van samenwerkingsverbanden en consortia voor onderzoeksprojecten en -programma’s.
Daarnaast kan de subsidieadviseur voor de departement een ondersteunende rol invullen in het facultaire onderzoeksbeleid, bijvoorbeeld bij het aanleveren van informatie ten behoeve van structuurrapporten voor nieuwe hoogleraar posities of procesbegeleiding bij (onderdelen van) evaluaties.

De subsidieadviseur zal proactief ontwikkelingen volgen in het wetenschapsveld en bijdragen via het:
 • monitoren van nationale en Europese ontwikkelingen relevant voor de onderzoeksthema’s van de departementen;
 • monitoren van mogelijkheden in nationale en Europese subsidieprogramma’s;
 • input te leveren voor programma’s en calls via de daarvoor bestemde gremia (bijvoorbeeld: RVO klankbord groepen en consultatieplatform voor H2020);
 • het onderhouden van interactieve relaties met de wetenschappers in de departementen, onderzoekslijnen binnen het strategisch thema ‘Pathways to Sustainability’ en het RSO-netwerk van onze Universiteit;
 • wetenschappers van de departementen informeren over actuele ontwikkelingen en mogelijkheden om nieuwe research agenda's te beïnvloeden.

Het RSO speelt ook een actieve rol bij het signaleren voor mogelijkheden van kennistransfer van onderzoeksresultaten. De subsidieadviseur signaleert mogelijkheden en verbindt wetenschappers aan geschikte kennistransfer programma's. Verder verleent het RSO eerstelijns juridische ondersteuning, bijvoorbeeld bij het voeren van contractbesprekingen voordat verplichtingen worden aangegaan. Voor complexere zaken kan worden teruggevallen op de universitaire afdeling Juridische Zaken.

In gevallen waarbij de Universiteit Utrecht penvoerder is van een samenwerkingsproject, wordt ernaar gestreefd deze projectmanagementtaken te beleggen bij het RSO. Van de RSO-medewerker wordt verwacht dat hij/zij een deel van dit projectmanagement zal uitvoeren.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

De succesvolle kandidaat is communicatief vaardig en heeft:
 • een academisch werk- en denkniveau;
 • een proactieve instelling, een 'can-do' mentaliteit en kan goed omgaan met deadlines;
 • onderzoekservaring (gepromoveerd of andere soortgelijke ervaringen die zorgen voor de competentie om drijfveren van onderzoekers goed te begrijpen en hierbij aansluiting te zoeken);
 • het vermogen om hoofd- en bijzaken te scheiden en daar waar nodig het juiste detailniveau aan te brengen;
 • voldoende kennis van de financiële aspecten en contractvoorwaarden die van belang zijn bij het aanvragen (en uitvoeren) van subsidies (bijv. NWO, RVO en EU) en het vermogen om deze kennis continu bij te houden;
 • ervaring en affiniteit met projectmatig werken en kan meerdere zaken parallel behartigen;
 • kennis van projectmanagement en programmacoördinatie;
 • affiniteit met het inhoudelijke profiel van de faculteit Geowetenschappen en het thema Pathways to Sustainability;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 0,8 - 1,0 fte voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie.

De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development.

Het Research Support Office (RSO) werkt op het terrein van kennisexploitatie met als doel het versterken van de samenwerking tussen bedrijfsleven en/of overheid en de universiteit. Er zijn vele bronnen om onderzoek te financieren, elk met hun eigen doelen en eisen, en vele financieringsregelingen zijn zeer concurrerend. Het RSO heeft uitgebreide ervaring met de verschillende financieringssystemen en biedt gespecialiseerde ondersteuning aan onderzoekers om hun kansen op succes te maximaliseren. De afdeling bestaat uit 1 teamleider, 3 subsidieadviseurs, 1 medewerker contract-management en enkele projectmedewerkers.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Bas Leeflang (senior adviseur), via B.R.Leeflang@uu.nl of 030 - 253 49 80.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Economie; Gedrag en maatschappij; Natuurwetenschappen; Taal en cultuur
 • 32—40 uur per week
 • €3637—€4978 per maand
 • Universitair
 • 1055584

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Solliciteer uiterlijk op 15 sep. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).