Coördinator postacademisch onderwijs

Coördinator postacademisch onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
7 aug 30 aug Breda

Functieomschrijving

De Nederlandse Defensie Academie verzorgt voor Defensie de initiële officiersopleidingen, het hoger (loopbaan)onderwijs en de begeleiding op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Binnen het Instituut Defensie Leergangen draag jij als coördinator postacademisch onderwijs bij aan diverse (top)leergangen en masterclasses.

Jij bent als coördinator postacademisch onderwijs (PAO) belast met het mede ontwerpen, uitwerken, programmeren en uitvoeren van de leergang. Hierbij word je functioneel aangestuurd door de conferentieleider PAO. Daarnaast geef je, in lijn met de gestelde leerdoelen en binnen de kaders van de ‘Profielschets van de officier van de Nederlandse Krijgsmacht’ uitvoering aan het PAO. Ook draag je zorg voor de totstandkoming van algemene opleidingsactiviteiten en werkbezoeken.

Jouw kerntaken

 • Je werkt binnen het team mee aan het ontwerpen, uitwerken en programmeren van de leergangen en masterclasses.
 • Je draagt zorg voor de coördinatie en evaluatie, zowel van in- als externe modules.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de uitvoering en bewaking van de gestelde leerdoelen.
 • Je draagt zorg voor de totstandkoming van algemene opleidingsactiviteiten en werkbezoeken.
 • Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen op relevante onderwijs- en vakgebieden.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting internationale betrekkingen, rechtsgeleerdheid, bestuurskunde of vergelijkbaar.
 • Je hebt bij voorkeur academisch niveau.
 • Je hebt kennis van de Nederlandse Defensieorganisatie.
 • Je hebt ervaring in de functiegebieden onderwijs, bestuur en internationale betrekkingen binnen Defensie.
 • Je hebt bij voorkeur school- of werkervaring in het buitenland.
 • Je hebt kennis van het Nederlands, Engels en Frans.
 • Je bent enthousiast, zorgvuldig en doortastend.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveauschaal: 10
 • Salaris­omschrijving: Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur.
 • Maand­salaris: Min €2.600 – Max. €4.123 (bruto)
 • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
 • Contract­duur: 2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 38
 • Maximaal aantal uren per week: 38

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Werkgever

Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Afdeling

Instituut Defensie Leergangen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA)

Je werkt binnen het Instituut Defensie Leergangen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De NLDA verzorgt voor Defensie de initiële officiersopleidingen, het hoger (loopbaan)onderwijs en de begeleiding op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Met een geïntegreerd programma van militaire opleiding, persoonsvorming en academisch onderwijs, levert de NLDA een belangrijke bijdrage aan professioneel leiderschap binnen Defensie. Bovendien verricht de NLDA wetenschappelijk onderzoek voor Defensie en samenleving. Ook levert de NLDA een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de samenwerking binnen teams en aan leiderschap en morele professionaliteit binnen Defensie.

Instituut Defensie Leergangen

Het Instituut Defensie Leergangen (IDL) verzorgt de postinitiële joint loopbaanopleidingen voor Defensie, gericht op de beroepsgerichte persoonlijke ontwikkeling van officieren en gelijkgestelde burgers. Dat doen we door het ontwikkelen van de competenties (kennis, vaardigheden en beroepshouding) die zij nodig hebben om effectief te kunnen functioneren op midden, hoger en executive niveau binnen de Defensieorganisatie. Het IDL is op hoofdlijnen ingericht naar de verschillende loopbaanopleidingen die het instituut verzorgt. De Top, Hogere en de Middelbare Defensie Vorming zijn elk in een aparte afdeling ondergebracht.

Afdeling Post Academisch Onderwijs

De afdeling Post Academisch Onderwijs (PAO) verzorgt leergangen en masterclasses op (strategisch) beleidsniveau, onder meer voor de Top Defensie Vorming, de leergang Beleidsontwikkeling Defensie en masterclasses die aansluiten op de actuele opleidingsbehoefte. Dit laatste op verzoek van het Management Development Comité onder leiding van de (plaatsvervangend) secretaris-generaal.

Het team PAO bereidt Defensiepersoneel voor op het functioneren binnen Defensie op strategisch niveau. Door deelname van (top)managers binnen het rijk wil het team PAO het netwerk van alle deelnemers versterken en de beeldvorming over Defensie binnen het rijk en de maatschappij een positieve impuls geven.

De afdeling PAO omvat, naast de PAO-coördinatoren, conferentieleiders op het niveau Vlag- en Opperofficier, met de b.d.(buitengewoon deskundig)-status. Vanuit team PAO wijst de senior conferentieleider een senior coördinator aan die, bij afwezigheid van de senior conferentieleider, het team PAO vertegenwoordigt in het managementteam van het IDL.

Additionele informatie

Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van het aanstellingsproces.

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf
 • Economie; Recht; Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • €2600—€4123 per maand
 • HBO
 • AT 545542

Werkgever

Locatie

Kraanstraat 4, 4811 XC, Breda

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Rijksoverheid). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 30 aug. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).