Docent wiskunde VASVU (Voorbereidend jaar Anderstalige Studenten VU)

Docent wiskunde VASVU (Voorbereidend jaar Anderstalige Studenten VU)

Geplaatst Deadline Locatie
8 aug 8 sep Amsterdam

Functieomschrijving

Als docent wiskunde verzorg je zelfstandig een deel van het wiskunde-onderwijs in het VASVU. Ook lever je een bijdrage aan de organisatie.

Jouw taken
 • in multidisciplinair verband, zelfstandig verzorgen van het onderwijs wiskunde
 • voortgangstoetsen ontwerpen en implementeren
 • betrokkenheid bij de afsluitende toetsen c.q. het toelatingsexamen van de desbetreffende opleidingen
 • vakspecifieke en algemene studiebegeleiding verzorgen
 • informatieverstrekking aan belangstellenden
 • intakegesprekken voeren met studenten uit de doelgroep
 • intaketoetsen voor het VASVU ontwerpen, afnemen en evalueren
 • nauwe contacten onderhouden met andere afdelingen binnen de VU
 • bijdrage leveren aan andere algemene taken van het VASVU

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • universitaire master of doctoraaldiploma wiskunde
 • eerstegraads onderwijsbevoegdheid wiskunde of universitaire onderwijskwalificatie
 • kennis van en ervaring met examens rond het raakvlak school-universiteit
 • kennis van het hoger onderwijs en de ontwikkelingen die zich daar voordoen
 • uitstekende didactische kwaliteiten
 • onderwijservaring buiten de westerse wereld is een pre
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • ervaring en affiniteit met de doelgroep

Competenties

 • teamspeler, positief ingesteld, denken in oplossingen
 • flexibele inzetbaarheid, kunnen omgaan met piekbelasting en werkdruk

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4/Docent 3. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring en staat open voor ten minste 0,35 fte. Het salaris bedraagt op voltijdse basis minimaal €2.709 (schaal 10/docent 4) en maximaal €4.978 (schaal 11/docent 3) bruto per maand.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken.

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 24.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Student- & Onderwijszaken
De dienst Student- & Onderwijszaken (SOZ) verleent diensten aan studenten en medewerkers van de VU. We zijn verantwoordelijk voor in- en uitschrijving van nationale en internationale studenten, en regelen huisvesting voor internationale studenten en wetenschappers. We dragen bij aan de ontwikkeling van onderscheidend onderwijsbeleid, ondersteunen en evalueren de onderwijsuitvoering en -logistiek, van in- tot uitstroom. We dragen ook zorg voor VU-studenten, die begeleiding nodig hebben. Onze ambitie is een uitstekende, transparante en efficiënte dienstverlening voor studenten en medewerkers.

Werken bij SOZ is werken in het hart van de VU. Je bent bij veel centrale processen in de VU betrokken en werkt nauw samen met de diverse faculteiten en hun medewerkers. Bij SOZ werken ruim 200 medewerkers, verdeeld over zeven afdelingen: Directie, Studie- en Studentadministratie (SSA), Centrale Studentbegeleiding (CSB), Onderwijsbeleid, Kwaliteitszorg en Procesregie (OKP), International Office (IO), Sportcentrum VU en Cultuurcentrum Griffioen.
VASVU
Het Voorbereidend jaar Anderstalige Studenten aan de VU (VASVU) is een zelfstandig onderdeel van de afdeling CSB en is bedoeld voor studenten met een buitenlandse vooropleiding, die in Nederland niet rechtstreeks toelaatbaar zijn tot de universiteit. Een groot gedeelte van de studenten is gevlucht, maar het kan ook gaan om andere nieuwkomers, grotendeels afkomstig uit niet-westerse landen. Het VASVU verzorgt onderwijs in de vakken die nodig zijn voor toelatingsexamens van de VU, geeft aandacht aan kennis van de Nederlandse samenleving, biedt oriëntatie op studie en studievaardigheden en begeleidt studenten bij de aanmelding en inschrijving.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 08 september 2019. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Wilfried Meffert
Functie: Teamleider VASVU
Telefoonnummer: 020-5982073 (ma, wo, do, vr)
E-mail: c.w.m.meffert@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Natuurwetenschappen
 • Universitair
 • 1202

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 8 sep. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).