Coördinator Sportprogramma UM Sport (0,80 - 1,00 fte)

Coördinator Sportprogramma UM Sport (0,80 - 1,00 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 aug 25 aug Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
De afdeling UM SPORT van het Studenten Service Centrum (SSC) van Universiteit Maastricht, is op zoek naar een enthousiaste coördinator Sportprogramma.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de opzet, inhoud (verroostering en kwaliteit) en aansturing van het UM Sportprogramma (m.u.v. fitness)
 • Je gaat onder andere leidinggeven aan teamcoaches, 45 sportdocenten van wie velen een kleine aanstelling hebben van 1-3 lesuren per week en een administratieve medewerker.
 • Je ontwikkelt en implementeert een afdelingsplan specifiek voor het aandachtsveld HRM en het sportprogramma in lijn met het beleid en de doelstellingen van UM Sport.
 • Je bewaakt de middelen en de in te zetten formatie ten aanzien van het sportprogramma
 • Je levert een bijdrage aan het tot stand komen van het beleid van UM SPORT  en vertaalt dit binnen jouw team naar meetbare doelstellingen en draagt zorg voor de realisatie daarvan;
 • Je coördineert de diverse werkprocessen binnen jouw afdeling, zorgt hierbij voor afstemming en samenhang binnen het UM SPORT team;
 • Je bevordert een duidelijke structuur en stimulerende werkcultuur binnen de afdeling.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Waar zijn we naar op zoek:

Een academisch opgeleide collega met minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring, bij voorkeur in de non-profit sector of bij een semioverheid instelling. Je overziet tevoren procesmatig de consequenties van mogelijke problemen of ontwikkelingen ten aanzien van het sportprogramma en bedenkt alternatieven voor mogelijke acties. Je brengt synergie aan in een groep medewerkers en motiveert hen tot doeltreffende samenwerking.  Je bent analytisch en bent in staat anderen te winnen voor plannen en ideeën.

Daarnaast zijn flexibiliteit, het kunnen plannen en organiseren, goede communicatievaardigheden (Engels en Nederlands) in woord en schrift, ruime kennis en ervaring van Excel, gevraagde vaardigheden.

Uiteraard heb je affiniteit met sport maar ervaring met studentensport en een afgeronde sportmanagement opleiding zijn een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij:

Een aantrekkelijke 0,8 fte tot fulltime functie binnen een enthousiaste, dienstverlenende werkomgeving, met het UFO profiel van Sportdocent 1, schaal 10 cao NU en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden CAO Nederlandse Universiteiten en lokale UM-bepalingen

Het betreft een aanstelling met een proefperiode van 1 jaar, met daarna mogelijkheid tot verlenging en vaste indiensttreding. Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 18.000 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

SSC

SSC is een Service Centrum van onze Universiteit Maastricht, een internationale organisatie die een inclusief werkklimaat stimuleert, waarbinnen diverse student- en medewerkerspopulaties zich thuis voelen.  We zijn ervan overtuigd dat onze aandacht voor diversiteit en het creëren van een inclusief werkklimaat, waarbinnen studenten en medewerkers zich een gewaardeerd deelgenoot voelen van de UM community, meerwaarde geeft. De UM geeft diversiteit in haar strategische doelen een topprioriteit en nodigt jou uit om te solliciteren.

UM SPORT ziet het als haar taken om zo veel mogelijk positieve aspecten van sport en een actieve levensstijl binnen haar beleid en meer specifiek binnen het aangeboden (internationale) sportprogramma tot hun recht te laten komen.

Dit doet UM SPORT met een zeer compleet, vernieuwend en aantrekkelijk sportaanbod voor UM studenten, medewerkers, alumni, oud-medewerkers en overige partners. Sinds 2016 beschikt UM SPORT over een modern Universitair Sportcentrum (USC), gesitueerd aan het Debyeplein 15 in Maastricht. Het USC is voorzien van de nieuwste sportvoorzieningen, waaronder meerdere sportzalen, squashbanen, een moderne gym, spinningruimte en een klimwand.

Op jaarbasis telt UM SPORT circa 7500 leden, biedt circa 59 soorten sportactiviteiten, en ondersteunt de 29 Maastrichtse studenten sportverenigingen en de overkoepelende Sportraad MUSST.  Naast het USC, maakt UM SPORT voor met name de trainingen van de studenten sportverenigingen ook gebruik van diverse sportfaciliteiten verspreid over Maastricht.

Het totale sportprogramma is verspreid over 7 dagen per week, en wordt aangeboden tegen studentvriendelijke prijzen.

UM SPORT organiseert en faciliteert tevens projecten van UM gericht op vitaliteit en leefstijl, en evenementen t.b.v. promotie.

UM SPORT is een afdeling binnen het SSC. Het SSC is er voor alle studenten van de Universiteit Maastricht (UM) en ondersteunt en verrijkt het studentenleven en bereidt studenten voor op het leven na de studie. Typerend voor het SSC is de dynamische werkomgeving en de bevlogenheid waarmee medewerkers iedere dag betekenis geven aan dit studentenleven. Het SSC stimuleert eigenaarschap van de medewerkers en geeft ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Specificaties

 • Management
 • 30.4—38 uur per week
 • €2709—€4274 per maand
 • Universitair
 • AT2019.281

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyeplein 15, 6229 HA, Maastricht

Bekijk op Google Maps