Stagiair(e) Human Resource Development/Leiderschaps- en Talentmanagement - Bureau KNAW - Amsterdam

Stagiair(e) Human Resource Development/Leiderschaps- en Talentmanagement - Bureau KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
13 aug 15 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je draagt verantwoordelijkheid voor één of meerdere afgebakende onderzoeken waarover je een advies schrijft en waarbij je eventueel implementaties uitvoert. Je kunt tevens werkzaamheden oppakken waarbij je bijdraagt aan reeds lopende initiatieven en kerntaken van het team.

Je kunt  één of meerdere van de volgende onderwerpen onderzoeken, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng:

 • Je gaat onderzoeken hoe we als organisatie het leerrendement kunnen vergroten van onze trainingen en de leerinterventies die we aanbieden aan medewerkers.
 • Je gaat onderzoek doen naar hoe we een lerende organisatie kunnen worden, waarbij mensen in hun werk telkens gestimuleerd worden om te leren en zich te ontwikkelen.
 • Je onderzoekt hoe we strategische personeelsplanning en ontwikkeling binnen de breedte van onze organisatie kunnen inzetten om zo de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en te behouden.
 • Je onderzoekt hoe we de werkdruk en werkstress van werknemers kunnen verlagen om zo werkgeluk te stimuleren en de duurzame inzetbaarheid te vergroten.
 • Je werkt aan de implementatie van een talentscan voor medewerkers en teams om het inzicht in de eigen competenties en de teamcultuur inzichtelijk te maken.

Nadat je onderzoek hebt gedaan, zowel in literatuur als kwalitatief en/of kwantitatief (waarbij je voor het onderzoek op bezoek gaat bij onze instituten door heel het land), schrijf je een advies over hoe we met dit vraagstuk om moeten gaan. Vervolgens maak je een plan van aanpak voor de implementatie van verbeteringen die jij hebt bedacht en werk je (indien mogelijk) mee aan de implementatie van deze verbeteringen.

Bij interesse kun je ook andere taken oppakken. Hierbij kun je denken aan het opzetten van trainingen gericht op competentieontwikkeling, het organiseren van events voor medewerkers gericht op loopbaanontwikkeling, het meehelpen met opzetten van leiderschapsprogramma’s, het meehelpen met het vermarkten van  onze trainingen en events.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat verwachten we van jou:

 • We zoeken iemand die zelfstandig aan de slag gaat en initiatief neemt bij het oppakken van taken.
 • Je krijgt de ruimte om onderwerpen op te pakken die jou interesseren, waarbij het belangrijk is dat je nieuwsgierig bent en de inhoud van het onderwerp dat je oppakt, je aanspreekt.
 • Het is belangrijk dat je meedenkt met het team, we stimuleren je om nieuwe ideeën aan te dragen en samen met ons team onze dienstverlening te verbeteren en vernieuwende initiatieven door te voeren. Hierbij werken we als team samen en heb jij als lid van ons team, net als alle anderen, een stem.

Opleidingsniveau: HBO of WO, denk aan arbeid & organisatiepsychologie, HRM studies, bedrijfskunde, cultuur, organisatie & management, onderwijskunde.

Arbeidsvoorwaarden

Stagevergoeding van max . € 300,00 bruto per maand.

Periode: Je kunt starten in de periode tussen augustus en december (dit is flexibel) voor een periode van 4 tot 6 maanden.

 

Werkgever

Het Bureau van de KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken. Het Bureau van de KNAW is gevestigd in het Trippenhuis aan de Kloveniersburgwal 29 in Amsterdam.

https://www.knaw.nl

Afdeling

Je maakt onderdeel uit van de P&O afdeling en maakt hierbinnen deel uit van het team (5 medewerkers) dat zich bezig houdt met loopbaanontwikkeling, leiderschaps- en talentontwikkeling voor alle (ongeveer 1400) medewerkers binnen de organisatie.

Specificaties

 • HRM
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—38 uur per week
 • Universitair
 • AT2019-018

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps