Arts-onderzoeker/promovendus klinisch onderzoek genetische cardiomyopathie

Arts-onderzoeker/promovendus klinisch onderzoek genetische cardiomyopathie

Geplaatst Deadline Locatie
22 aug 9 okt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We zoeken een enthousiaste arts-onderzoeker voor het verrichten van klinisch onderzoek naar de een erfelijke vorm van hartspierziekte: PLN-R14del cardiomyopathie.

Het UMCG heeft deze mutatie in het phospholamban (PLN) gen als belangrijke oorzaak voor erfelijk hartfalen in Nederland ontdekt in 2012. Deze mutatie in het PLN gen kan leiden tot gedilateerde cardiomyopathie (DCM) en aritmogene cardiomyopathie (AC). In Nederland heeft ca.12-15% van alle DCM en AC patiënten deze mutatie en in Nederland staan de meeste patiënten met de PLN mutatie onder controle in het UMCG.

Op dit moment is er geen specifieke therapie beschikbaar voor deze aandoening. In samenwerking met een groot aantal Nationale en Internationale medische-onderzoekscentra proberen we deze aandoening verder in kaart te brengen en mogelijke therapie te ontwikkelen. Ons onderzoek wordt onder andere ondersteund door de Hartstichting (CVON-Predict2), Leducq stichting (Transatlantisch netwerk CURE-PLaN) en de PLN stichting.

Je werkt aan klinische studies onder begeleiding van internationale experts op dit vakgebied. Je werkt hierbij in teamverband samen met andere disciplines (zoals genetici, bio-informatici, epidemiologen en biologen). Het internationale netwerk stelt je instaat om samen te werken met onderzoekers van over de hele wereld en internationale werkbezoeken en conferenties zijn hiervan een logische afgeleide. Als arts-onderzoeker / promovendus (met interesse in de cardiologie of klinische genetica) biedt het UMCG je volop mogelijkheden om je interesses te volgen en je talent de ruimte geven.

Wij zoeken een arts-onderzoeker/promovendus met het volgende profiel:
Interesse in het aandachtsgebied cardiologie en genetica. Je bent betrokken bij de studies op de afdeling (Experimentele) Cardiologie. Je werkt onder andere mee aan het uitbreiden van een database met klinische informatie van PLN-R14del dragers en het harmoniseren en standaardiseren van klinische input parameters (MRI, ECHO). Daarnaast zal biomarker en genetische analyse een belangrijke rol spelen met als doel een klinische therapie studie op te zetten en uit te voeren.

De arts-onderzoeker/promovendus werkt samen in een groter team en er vindt veel interactie tussen aandachtsgebieden plaats. De duur van promotieonderzoek is doorgaans 3 (tot maximaal 4) jaar. Bij gebleken geschiktheid behoort toelating tot de opleiding tot cardioloog of klinisch geneticus tot de mogelijkheden.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Een afgeronde geneeskunde studie en interesse in de cardiologie en/of genetica
- Je hebt bij voorkeur onderzoekservaring, maar dit is niet absoluut noodzakelijk
- Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, ook in het Engels
- Je bezit teamspirit maar kan ook zelfstandig werken

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt maximaal € 4.481,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Na één jaar vindt er een evaluatie plaats.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
prof. dr. Rudolf A. de Boer, cardioloog, e-mail: r.a.de.boer@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)

Afdeling

Thoraxcentrum, Cardiologie

Cardiologie
Als cardioloog in spe wil je ertoe doen. Je wilt echt het verschil maken in het leven van mensen met een cardiologische aandoening. Nu en in de toekomst. Daarom kies je bewust voor de functie als arts-onderzoeker/promovendus op de afdeling Cardiologie van het UMCG, een dynamische afdeling waar onderzoek en de praktijk in elkaar vervlochten zijn. Problemen die wij in de praktijk ervaren vertalen we naar wetenschappelijk onderzoek. Met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek verbeteren we de patiëntenzorg. Wij geloven dat als je talent de ruimte geeft om zich te ontwikkelen er voor elke cardiologische aandoening uiteindelijk een oplossing te vinden is. Als arts-onderzoeker/promovendus (wellicht aankomend cardioloog of klinisch geneticus) biedt het UMCG je dus volop mogelijkheden om je interesses te volgen en je talent de ruimte geven.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 190519

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you