Docent / onderzoeker economie

Docent / onderzoeker economie

Geplaatst Deadline Locatie
27 aug 20 sep Breda

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Rijksoverheid | Ministerie van Defensie, Defensie Ondersteuningscommando - Docent / onderzoeker economie

Functieomschrijving

De internationale handel in militaire goederen kent interessante defensie-economische aspecten, waar nog weinig onderzoek naar gedaan is. Als docent en onderzoeker richt jij je hierop. Jouw onderzoek leidt uiteindelijk tot een promotie.

In overleg bepalen we het onderzoeksthema en de uiteindelijke onderzoeksvragen. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van het handelsbeleid ten aanzien van militaire goederen op de economische perspectieven van de defensie-industrie, de rol van (internationale) economische en politieke factoren in het implementeren van het gewenste handelsbeleid of de gevolgen van militaire sancties op de wapenexport.

Je initieert, verwerft en verricht wetenschappelijk onderzoek op een breed en specialistisch onderzoeksgebied, in lijn met het onderzoeksplan. Zo ontwikkel je wetenschappelijke kennis en inzichten, die je kunt toepassen in een onderzoeksgebied.

Daarnaast ontwikkel en verzorg je samenhangende wetenschappelijke onderwijsonderdelen. Dit doe je voor uiteenlopende doelgroepen, met als uitgangspunt het facultaire onderwijsprogramma. Het is jouw doel om je studenten de leerdoelen op het gebied van kennis, inzichten, vaardigheden, competenties en attitudes te laten realiseren.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Je hebt een academische master- of doctoraalstudie afgerond binnen het domein economie, of bedrijfskunde/managementwetenschappen, politicologie met economische specialisatie.
  • Je bent in het bezit van een basiskwalificatie onderwijs (of de bereidheid dit binnen een jaar te behalen).
  • Je hebt ervaring met kwantitatief onderzoek door gevolgde cursussen of MSc-scriptieonderzoek.
  • Je hebt ervaring met het verzorgen van onderwijs of trainingen binnen het vakgebied.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden.

Salarisniveau: schaal 10
Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.
Maandsalaris: Min €2.682 – Max. €4.253 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 24 maanden (proeftijdaanstelling)
Minimaal aantal uren per week: 38
Maximaal aantal uren per week: 38

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van het aanstellingsproces.

Werkgever

Ministerie van Defensie, Defensie Ondersteuningscommando

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Defensie Ondersteuningscommando
Het DOSCO is de overkoepelende dienstverlener voor de gehele Defensieorganisatie. Elk dienstencentrum heeft zijn eigen expertise. Het DOSCO streeft ernaar de klantgerichtheid te versterken, de dienstverlening te professionaliseren en de doelmatigheid te vergroten.

Ministerie van Defensie, Defensie Ondersteuningscommando

Afdeling

De Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW)

De Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) is onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De FMW verzorgt de wetenschappelijke bacheloropleidingen krijgswetenschappen, militaire bedrijfswetenschappen en militaire systemen en technologie als onderdeel van de initiële officiersopleiding, en van de wetenschappelijke masteropleiding military strategic studies, European Joint Master in Strategic Border Management en Military Technology, Processes and Systems. Daarnaast verzorgen we onderwijs voor de andere onderdelen van de NLDA: het Koninklijk Instituut voor de Marine, de Koninklijke Militaire Academie, het Instituut Defensie Leergangen en het Expertisecentrum Leiderschap Defensie. De faculteit voert wetenschappelijk onderzoek met militaire relevantie uit ter onderbouwing van het wetenschappelijk onderwijs. De expertise van de faculteit wordt ook voor andere onderdelen van Defensie en organisaties ingezet.

De FMW wordt geleid door het faculteitsbestuur, dat wordt voorgezeten door de decaan en daarnaast twee leden kent: een portefeuillehouder onderzoek en een portefeuillehouder onderwijs. De FMW omvat drie capaciteitsgroepen die worden geleid door een hoogleraar. De capaciteitsgroepen zijn: Krijgswetenschappen, Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW) en Militaire Technische Wetenschappen. Vanuit deze clusters wordt de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek bewaakt en het onderwijs en onderzoek voorbereid en uitgevoerd. Binnen de capaciteitsgroepen komen de volgende functies voor: hoogleraar, universitair hoofddocent, universitair docent en docent.

Capaciteitsgroep Militaire Bedrijfswetenschappen
Binnen de capaciteitsgroep Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW) zijn er leerstoelen op de volgende terreinen: militaire logistiek, Defensie-economie, export control, civiel-militaire interactie, militaire ethiek en militair management en organisatie. De capaciteitsgroep MBW kent de volgende functies voor universitair hoofddocenten: bestuurlijke informatievoorziening, supplychainmanagement, externe organisatie, human factors en veiligheid, HRM, organisatieverandering, krijgsmacht en samenleving, organisatie en verandermanagement, leiderschap en ethiek, Defensie-accountancy en -control, business-ethics, interne controle, militair leiderschap en ethiek. De universitair docenten en de docenten (zowel burger als militair) binnen de capaciteitsgroep MBW zijn gekoppeld aan de verschillende leerstoelen.

Specificaties

  • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Management; Marketing en communicatie
  • Economie
  • max. 38 uur per week
  • €2682—€4253 per maand
  • Universitair
  • 545536

Werkgever

Locatie

Kraanstraat 4, 4811 MA, Breda

Bekijk op Google Maps