Universitair docent civiel militaire interactie

Universitair docent civiel militaire interactie

Geplaatst Deadline Locatie
27 aug 20 sep Breda

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Rijksoverheid | Ministerie van Defensie - Universitair docent civiel militaire interactie

Functieomschrijving

Als Universitair docent Civiel Militaire Interactie ontwikkel en verzorg je toegewezen samenhangende wetenschappelijke onderwijsonderdelen, voor uiteenlopende doelgroepen, uitgaande van het facultaire onderwijsprogramma, teneinde de leerdoelen behorende bij de eindtermen van de onderwijsonderdelen ten aanzien van kennis, inzichten, vaardigheden, competenties en attitudes bij studenten te realiseren.

Je initieërt, ontwerpt en organiseert en verricht multidisciplinair en interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek op een breed en specialistisch onderzoeksgebied teneinde erkende wetenschappelijke kennis en inzichten te ontwikkelen en deze toe te passen, zowel binnen een onderzoeksgebied als binnen het onderwijs.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Kennis/Opleidingseisen:

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding (doctoraal of WO-master) binnen het domein Sociale Wetenschappen en een afgeronde promotie binnen datzelfde domein of in de afrondingsfase van een dergelijk promotietraject.
 • Je hebt relevante publicaties die diepgaande kennis over en wetenschappelijk kunde ten aanzien van het domein aantonen.
 • Je beschikt over aantoonbare didactische bekwaamheid en/of scholing.
 • Je bent in het bezit van je Basis Kwalificatie Onderwijs of hebt de bereidheid deze te voglen.

Ervaringseisen:

 • Ervaring en affiniteit met het geven van hoger onderwijs.
 • Aantoonbare ervaring met het zelf ontwikkelen van onderwijsmateriaal en/of participatie in onderwijsvernieuwingsprojecten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden.

Salarisniveau: schaal 12
Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.
Maandsalaris: Min €4.389 – Max. €5.643 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 24 maanden (proeftijdaanstelling)
Minimaal aantal uren per week: 38
Maximaal aantal uren per week: 38

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van het aanstellingsproces.

Werkgever

Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.
Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Defensie Ondersteuningscommando
Het DOSCO is de overkoepelende dienstverlener voor de gehele Defensieorganisatie. Elk dienstencentrum heeft zijn eigen expertise. Het DOSCO streeft ernaar de klantgerichtheid te versterken, de dienstverlening te professionaliseren en de doelmatigheid te vergroten.

Afdeling

Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW)

Meer over jouw toekomstige afdeling
De werkzaamheden worden verricht binnen de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA).
De doelstelling van de FMW is het verzorgen van de wetenschappelijke bacheloropleidingen Krijgswetenschappen, Militaire Bedrijfswetenschappen en Militaire Systemen & Technologie als onderdeel van de initiële officiersopleiding, en wetenschappelijke masteropleidingen Military Strategic Studies, European Joint Master in Strategic Border Management en Military Technology, Processes & Systems. De faculteit verzorgt daarnaast onderwijs voor de andere onderdelen van de NLDA; namelijk KIM, KMA, IDL en ECLD. De faculteit voert wetenschappelijk onderzoek met militaire relevantie uit ter onderbouwing van het wetenschappelijk onderwijs. De expertise van de faculteit wordt ook voor andere onderdelen van Defensie en organisaties ingezet.

De FMW wordt geleid door het faculteitsbestuur voorgezeten door de decaan. De FMW omvat 3 capaciteitsgroepen die worden geleid door een hoogleraar. De capaciteitsgroepen zijn: Krijgswetenschappen (KW), Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW) en Militaire Technische Wetenschappen (MTW). Vanuit deze clusters wordt de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek bewaakt en het onderwijs en onderzoek voorbereid en uitgevoerd. Binnen deze capaciteitsgroepen komen de volgende functies voor: hoogleraar, universitair hoofddocent (UHD), universitair docent (UD) en docent.
Binnen de capaciteitsgroep MBW zijn leerstoelen op de volgende terreinen: Militaire Logistiek, Defensie Economie, Export Control, Civiel-Militaire Interactie, Militaire Ethiek en Militair Management & Organisatie. De capaciteitsgroep MBW kent de volgende UHD-functies: Bestuurlijke informatievoorziening, Supply Chain Management, Externe Organisatie, Human Factors & Veiligheid, HRM, Organisatieverandering en Krijgsmacht & Samenleving, Strategisch Organiseren en Veranderen, Leiderschap en Ethiek, Defensie Accountancy en Control, Business Ethics, Interne Controle; Militair Leiderschap en Ethiek.
De UD-functies en de docentfuncties (zowel burger als militair) binnen de capaciteitsgroep MBW zijn gekoppeld aan de verschillende leerstoelen.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Techniek / laboratorium; Beleid- en staf
 • Economie; Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • €4389—€5643 per maand
 • Universitair
 • 498786

Werkgever

Locatie

Kraanstraat 4, 4811 MA, Breda

Bekijk op Google Maps