Senior beleidsonderzoeker

Senior beleidsonderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
27 aug 22 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De kandidaat beschikt over ruime ervaring in het ontwikkelen en zelfstandig uitvoeren van onderzoeksprojecten (beleidsverkenningen, effectmetingen, evaluatiestudies, monitoring, haalbaarheidsstudies e.d.) en heeft een duidelijke visie op hoe onderzoek kan bijdragen aan beleidsontwikkeling, lerend beleid en vergroting van de beleidseffectiviteit. Belangrijke aspecten van het werk zijn acquisitie, ontwikkelen en schrijven van projectvoorstellen, projectmanagement, coaching, aansturing van onderzoeksteams, analyseren, rapporteren en presenteren van onderzoeksuitkomsten bij opdrachtgevers en in (vak)tijdschriften, op studiedagen en op (internationale) conferenties. Binnen het instituut zijn er mogelijkheden tot het schrijven van wetenschappelijke artikelen en boekbijdragen in het verlengde van deze werkzaamheden in opdracht.

Specificaties

mulier instituut

Functie-eisen

Wij zoeken iemand die beschikt over:

  • een relevante wetenschappelijke achtergrond (bestuurskunde, sociologie, beleidswetenschappen, economie) op minimaal academisch masterniveau. Een promotie strekt tot aanbeveling;
  • aantoonbare ervaring en kwaliteit in (beleids)onderzoek, blijkend uit afgeronde projecten en publicaties;
  • aantoonbare ervaring in acquisitie en projectmanagement;
  • goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
  • affiniteit met sport en bij voorkeur beschikkend over een goed netwerk in de wereld van sportbeleid/organisaties of aanpalende werkvelden (bewegen en gezondheid, welzijn).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wij bieden een functie met veel eigen verantwoordelijkheid in een professionele organisatie, met collega’s die met elkaar een passie voor sport en onderzoek delen. De arbeidsvoorwaarden van het Mulier Instituut zijn afgestemd op die van het universitair onderzoek en onderwijs. Het instituut kent goede mogelijkheden om het werk flexibel in te delen. De inschaling voor senior onderzoeker vindt, afhankelijk van ervaring, plaats in schaal 12-14, cf. de CAO VSNU. De aanstelling geschiedt voor de duur van een jaar, met perspectief op een vaste aanstelling.

Werkgever

Het Mulier Instituut

Het Mulier Instituut verricht beleidsondersteunend sportonderzoek. Opdrachtgevers zijn vooral overheden en sportorganisaties. Het instituut is gevestigd in stadion Galgenwaard in Utrecht.

De academisch gevormde onderzoeker die we zoeken gaat vorm en leiding geven aan de evaluatie van complexe beleidsprogramma’s. Hij/zij heeft een stevige theoretische basis (systeemtheorie, transitiemanagement) en interesse in de omgang met ongestructureerde problemen en beleids- en organisatievraagstukken op het terrein van sport en sportief bewegen.

Specificaties

  • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij; Economie
  • 30—37.5 uur per week
  • Gepromoveerd
  • Sr beleidsonderzoeker

Werkgever

Locatie

Herculesplein 269, 3584 AA, Utrecht

Bekijk op Google Maps