Docent Biologische Psychologie

Docent Biologische Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
29 aug 15 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij die flexibele en enthousiaste docent met een brede kennis van de Biologische Psychologie? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

U bent als docent breed inzetbaar voor onderwijs in het Bachelor-programma Psychologie, de leerlijn Genes, Brain, and Behaviour en de Research Master Genes in Behaviour and Health. Mede afhankelijk van uw ervaring geeft u bijvoorbeeld cursussen als “Brain and Behaviour Part I: Addiction” (B2), “Analyses in R” (B3),  “Psychophysiological and Cognitive Applications” (B3) of “Introduction to Omics” (M1) en begeleidt u verschillende B- en M-theses. Naast uw wetenschappelijk onderwijs wordt u geacht een bijdrage te leveren in het onderzoek van de afdeling voor maximaal 20% van uw werktijd.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • achtergrond in de Biologische Psychologie
 • gedegen kennis van statistische methoden, zoals structurele vergelijkingsmodellen en multi-level modellen
 • interesse in de gedragsgenetica en familieonderzoek
 • bereidheid om bij te dragen aan het lopende onderzoek van de afdeling (zie https://tweelingenregister.vu.nl/deelnemers/onderzoek/ voor een indruk van dit onderzoek)
 • in het bezit van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereid om deze kwalificatie op korte termijn te behalen
 • bij voorkeur een afgeronde promotie (of promotie wordt spoedig afgerond)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.709 (schaal 10) en maximaal €4.978 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4/Docent 3.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst met 1 jaar behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • mogelijkheid tot sparen van vakantiedagen, bijvoorbeeld voor sabbatical leave

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 24.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Gezondheid
 • max. 32 uur per week
 • €2709—€4978 per maand
 • Universitair
 • 1172

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps