Studieadviseur Onderwijs- en Studentzaken (0,8 - 1,0 fte)

Studieadviseur Onderwijs- en Studentzaken (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 sep 22 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Bètawetenschappen van de UU is op zoek naar een studieadviseur. Interesse? Lees hier meer en solliciteer.

Functieomschrijving

Ter versterking van het Team Studentbegeleiding van de afdeling Onderwijs- en Studentzaken (OSZ) van de faculteit Bètawetenschappen zoeken wij een studieadviseur voor de Graduate School of Life Sciences (GSLS) die ook taken verricht voor de School of Pharmacy (ScPh).
Als studieadviseur werk je voor alle masterprogramma’s van de GSLS die door de faculteit Bètawetenschappen worden aangeboden. De onderwerpen arbeidsmarktoriëntatie, studievoortgangsmonitoring, scriptie- en PhD-begeleiding hebben je speciale aandacht.

Als studieadviseur ben je een belangrijke schakel tussen de opleiding en de student:  
1. je adviseert en begeleidt studenten omtrent studieprogramma, -voortgang, -belasting en studeergedrag;
2. je begeleidt studenten bij studiegerelateerde en persoonlijke problemen die van invloed zijn op de studie. In sommige gevallen verwijs je door naar studentendecanen, studentpsychologen of externe deskundigen;
3. je signaleert knelpunten en adviseert gevraagd en ongevraagd over verbetering van het onderwijsprogramma, opleidingen, studieverloop en studiebelasting voor studenten:
4. je monitort de studievoortgang van de Bèta GSLS studenten, signaleert studievertraging en onderneemt daarop gericht actie. Daarnaast fungeer je binnen Team Studentbegeleiding als coördinator van de bètabrede periodieke studievoortgangsmonitoring;
5. je inventariseert welke mogelijkheden er zijn om studievertraging in de stage- en scriptiefase te minimaliseren en werkt hier ideeën voor uit;
6. je investeert t.b.v. al bovenstaande in goede contacten met o.a. programmacoördinatoren, docenten, stagebegeleiders, beleidsmedewerkers, opleidingsdirecteur, research projectcoördinator en collega-studieadviseurs.

Onderstaande werkzaamheden worden van je verwacht op het gebied van arbeidsmarktoriëntatie:
1. je bent goed op de hoogte van de beroepsperspectieven van academici in de Life Sciences en kunt studenten hier in individuele gesprekken over adviseren;
2. je geeft trainingen en workshops op het gebied van studiekeuze, loopbaan en solliciteren aan groepen studenten (of medewerkers) en verricht occasioneel projectwerkzaamheden;
3. je denkt mee over de inrichting van het te voeren PhD-beleid;
4. je werkt veel samen en stemt af met de Career Officer van Bètawetenschappen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een collega die bovengenoemde taken kan verrichten. De minimale eisen waar je aan moet voldoen zijn:  
• in het bezit zijn van een universitair masterdiploma;
• beheersen van gesprekstechnieken passend bij de doelgroep, voorkeur voor een kandidaat met ervaring in het begeleiden van studenten in het hoger onderwijs;
• over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikken (zowel Nederlands als Engels);
• in staat zijn om snel veel informatie op te nemen en te implementeren bij je dagelijkse werkzaamheden;  
• initiatiefrijk zijn, inlevingsvermogen hebben, eigenaarschap vertonen en resultaatgericht zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 0,8 - 1,0 fte voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren uitzicht op verlenging van de aanstelling met nog 2 jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 2.835- (schaal 9) en maximaal € 4.274,- (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 
De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 6.500 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma's van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag. Lees het jaarbeeld 2018 van de faculteit Bètawetenschappen.

De afdeling Onderwijs en Studentzaken is met haar circa 45 medewerkers verantwoordelijk voor de facultaire onderwijsondersteuning. OSZ heeft een sleutelpositie in de eerstelijnsinformatie, onderwijsadministratie, roostering, studieadvies, toelating, internationalisering en afstuderen. Daarnaast is de afdeling ondersteunend in onderwijsbeleidsontwikkeling en projecten op het gebied van onderwijskwaliteitszorg, onderwijsvernieuwing en kwaliteitsmiddelen.

Specificaties

  • Onderwijs
  • 30—40 uur per week
  • €2835—€4274 per maand
  • Universitair
  • 1061474

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you