Promovendus Doelmatigheid van gemeentelijke uitvoering van de WMO

Promovendus Doelmatigheid van gemeentelijke uitvoering van de WMO

Geplaatst Deadline Locatie
19 sep 1 dec Amsterdam
Heb je een master in de (bedrijfs-)economie, econometrie of sociale wetenschappen en werk je graag aan kennis-vernieuwing op het terrein van de doelmatigheid van de overheid? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Het opzetten en uitvoeren van een promotie-onderzoek naar de effecten van de decentralisatie  van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van het Rijk naar gemeenten. Centraal in deze studie staat de wijze waarop gemeenten de uitvoering van de WMO organiseren, zoals contractering van zorgaanbieders en regelingen omtrent de eigen bijdrage, de mate waarin van de voorzieningen gebruik wordt gemaakt en de doelmatigheid van voortbrenging.

Uw taken
 • het opzetten en uitvoeren van minimaal drie afzonderlijke studies naar de effecten van de decentralisatie van de WMO die worden gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften
 • voor het uitvoeren van de studies zal de promovendus literatuurstudies doen, datasets opzetten van gemeentelijke dienstverlening en daarmee verbonden kosten en opbrengsten, en interviews houden met relevante betrokkenen in de praktijk
 • een bescheiden onderwijstaak is onderdeel van de aanstelling

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • een met goede resultaten afgeronde master-opleiding in de economie, bedrijfseconomie, bedrijfswetenschappen, econometrie of een sociale wetenschap
 • interesse in het functioneren van de overheid en in beleidsvraagstukken
 • kennis van empirische onderzoeksmethoden en kwantitatieve technieken
 • actieve beheersing van de Nederlandse taal

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt gedurende het eerste jaar €2.325 (PhD) oplopend tot €2.972 (PhD) bruto per maand in het vierde jaar bij een voltijds dienstverband.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur 1 jaar en bij voldoende perspectief verlengd tot een totaal van 4 jaar. Aan het einde van het vierde jaar wordt de arbeidsovereenkomst afgesloten met een dissertatie.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 24.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

School of Business and Economics
Aan de School of Business and Economics (SBE) verzorgen wij hoogwaardig onderwijs en excellent onderzoek in de bedrijfskunde en economie met een impact op de maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen van onze tijd. Of het nu gaat om robotisering of big data, arbeidsmarktparticipatie of flexibilisering van de arbeidsmarkt, filerijden of woningmarkt, flash crashes op de aandelenbeurs of keuzegedrag bij kansspelen, leiderschap of verandermanagement: wij geloven in doel gedreven wetenschap en begrijpen dat vooruitgang in wetenschap, bedrijfsleven en samenleving wordt gedreven door samenwerking, openheid en sociale verantwoordelijkheid.

Werken bij SBE is samenwerken in een stimulerende, dynamische en internationale omgeving met gedreven collega’s die de samenleving tot weloverwogen keuzes willen brengen. De School telt zo’n 4.200 bachelor- en masterstudenten en 1.700 executive studenten, en er werken 500 medewerkers.
De afdeling Accounting & Recht is een middelgrote groep van ongeveer 40 academici (26 fte). We zijn actief op gebieden als audit, boekhouding, financiële boekhouding, management accounting, managementcontrole, regelgeving, compliance, belastingen en vennootschapsrecht. We geven les in alle SBE-bachelorprogramma's en in de masterprogramma's Business Administration en Accounting and Control. Ons onderzoek is geconcentreerd in het Amsterdam Research Centre in Accounting (ARCA). In ARCA voeren we fundamenteel onderzoek van hoge kwaliteit uit, evenals toegepast onderzoek. We willen onze resultaten publiceren in vooraanstaande, door vakgenoten beoordeelde internationale tijdschriften. We nemen ook contact op met het bedrijfsleven bij het communiceren van onze onderzoeksresultaten in executive programma's en in professionele tijdschriften

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 1 december 2019, 08:00. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: T.L.C.M. Groot
Functie: Hoogleraar
Telefoonnummer: 06-20407687
E-mail: t.groot@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Promotieplaatsen
 • Economie
 • 32—40 uur per week
 • €2325—€2972 per maand
 • Universitair
 • 1353

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 1 dec. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).