Afdelingshoofd vernieuwing teststrategieën

Afdelingshoofd vernieuwing teststrategieën

Geplaatst Deadline Locatie
7 okt 14 okt Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als afdelingshoofd geef je leiding aan de afdeling Vernieuwing Teststrategieën (VTS), bestaande uit circa 25 medewerkers (laboratoriummedewerkers en wetenschappelijke experts) en maak je deel uit van het managementteam van het centrum GZB.

Je bent integraal verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en aansturing van de afdeling en haar medewerkers en je draagt, samen met het centrumhoofd, je collega afdelingshoofden en andere inhoudelijke experts bij aan de positionering van je afdeling en het centrum. Je combineert management met strategische werkzaamheden op het (deel)terrein van de afdeling. Je draagt de visie en strategie van de afdeling en het centrum actief uit binnen het centrum, binnen het RIVM en in het veld, en draagt hiermee o.a. bij aan de doelstelling om als ‘trusted advisor’ midden in de maatschappij te opereren. Je verbindt onderzoek en expertise van de afdeling met relevante
beleidsontwikkelingen en vice versa.

Een belangrijk onderdeel van de functie betreft de organisatie en aansturing van de inhoudelijke werkzaamheden en de werkprocessen van de afdeling en van het centrum. Je bent verantwoordelijk voor de contacten met opdrachtgevers over de voortgang van werkzaamheden en je bewaakt het bijbehorende financiële budget. Met name het binnenhalen van nieuwe projecten op de verschillende deelgebieden en de wendbaarheid/flexibele inzet van de medewerkers zijn belangrijke elementen binnen de afdeling om verder vorm te geven. Je stimuleert open communicatie, eigen verantwoordelijkheid, verbinding, flexibiliteit en samenwerking binnen en buiten de afdeling.

Tot slot is het belangrijk dat de afdeling voldoet aan de van toepassing zijnde
kwaliteitsnormen en regelgeving en draag je bij aan de borging van de wetenschappelijke kwaliteit van het onderzoek.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Wij zoeken een ervaren, enthousiaste manager met aantoonbare affiniteit met de inhoudelijke werkzaamheden binnen de afdeling VTS. 

Vanuit het leiderschapsprofiel VWS en het profiel Manager van het functiegebouw Rijk (FGR) is een aantal competenties vastgesteld, die noodzakelijk zijn voor het goed vervullen van de functie van Afdelingshoofd binnen het RIVM:

  • Zelfinzicht;
  • Inspiratiekracht;
  • Verbindingskracht;
  • Strategische stuurkracht. 

Je hebt als afdelingshoofd een voorbeeldfunctie. Je draagt met durf en energie actief het beleid van de organisatie uit en maakt medewerkers betrokken bij, en enthousiast voor de afgesproken doelstellingen. Je denkt en handelt over de grenzen van eigen afdeling/centrum heen, en neemt je medewerkers hierin mee. Je bent vernieuwend, signaleert kansen en weet die ook te verzilveren, en weet bruggen te bouwen. Je gaat flexibel om met veranderende omstandigheden, en je kunt goed anticiperen op het ad hoc karakter van veel van onze opdrachten. Je weet te verbinden, en bent niet bang om feedback te geven. Je hebt oog voor talent en stimuleert ontwikkeling van de afdeling en de medewerkers. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen en handelt daarnaar. Je stimuleert het onderhouden van relaties en acquisitie binnen de afdeling. Je presteert onder druk ook effectief, stelt zo nodig prioriteiten en kan snel schakelen. 

Je beschikt over aantoonbare ruime ervaring in leidinggeven aan professionals. Bij voorkeur in een wetenschappelijke/complexe, politiek-bestuurlijke omgeving. Je bent vaardig in het uitdragen, verdedigen en realiseren van strategische (beleids)doelstellingen van de organisatie. Naast kennis van en ervaring met managementmethodieken en –technieken heb je kennis van bedrijfsvoeringprocessen. 

Je hebt een academische opleiding en bent (bij voorkeur) gepromoveerd in een voor deze functie relevant inhoudelijk domein. Goede kennis, ruime ervaring en affiniteit met laboratoriumwerkzaamheden is een pre voor deze positie. Je hebt aantoonbare affiniteit met het werkveld Gezondheidsbescherming en bent in staat om een relevant netwerk op te bouwen en te onderhouden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Het salarisniveau is schaal 14. Contractduur is 1 jaar, waarna er bij goed functioneren uitzicht bestaat op een vast dienstverband. Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Specificaties

  • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Techniek / laboratorium; Management
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 32—36 uur per week
  • €4703—€6908 per maand
  • Universitair
  • AT 20192932

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps