Medewerker Health Safety and Environment (0,8-1,0 fte)

Medewerker Health Safety and Environment (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 okt 22 okt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zijn op zoek naar een medewerker HSE voor 0,8 – 1 fte. Aanvankelijk zul je een belangrijke rol spelen in de organisatorische en administratieve taken binnen de biologische veiligheidsorganisatie, waaronder de beoordeling en registratie van genetisch gemodificeerde organismen

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een medewerker HSE voor 0,8 – 1 fte. Aanvankelijk zul je een belangrijke rol spelen in de organisatorische en administratieve taken binnen de biologische veiligheidsorganisatie, waaronder de beoordeling en registratie van genetisch gemodificeerde organismen in een nieuwe database en het opzetten van een FSE breed proces voor het aannemen, registreren en afhandelen van onderzoeksprojecten vallend onder het Nagoya protocol. In een later stadium zul je ook betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitvoering van het arbo- en milieukwaliteitssysteem. Ook ben je als medewerker HSE betrokken bij de organisatie en uitvoering van voorlichting en opleiding.

De kerntaken zijn:
• opzetten organisatiestructuur en administratief proces voor projecten vallend onder het Nagoya protocol
• registratie van biologische agentia, genetisch gemodificeerde organismen, projecten vallend onder het Nagoya protocol en dierlijke bijproducten
• voorlichting en opleiding
• bijdrage aan het Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)-proces van de verschillende FSE-gebouwen
• mede toezicht houden op arbeidsomstandigheden en veiligheid van bedrijfsprocessen binnen FSE.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

• minimaal hbo werk- en denkniveau
• aantoonbare ervaring met genetische laboratoriumtechnieken
• goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
• in staat tot het praktisch vertalen van wet- en regelgeving
• affiniteit hebben met projectadministratie en arbo-veiligheid
• teamplayer met een hands-on mentaliteit
• communicatief vaardig en klantgericht
• besluitvaardig.
Voor deze vacature zijn 2 profielen van toepassing, waaronder het profiel Kwaliteitsmanager Arbo en Milieu en Projectleider. De daarvoor vereiste competenties betreffen: accuratesse, analytisch vermogen, mondelinge communicatie, resultaatgerichtheid, overtuigingskracht en plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:
- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.579,- tot maximaal € 3.445,- (schaal 8) bruto per maand bij volledige werktijd
- de mogelijkheid om te kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek (uitgaande van een fulltime dienstverband); ook heeft de RUG een ruime verlofregeling
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- goede scholingsactiviteiten
- het betreft een aanstelling voor de periode van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dit zal afhankelijk zijn van eventuele ontwikkelingen binnen de organisatie en het Resultaat- & Ontwikkelingsgesprek.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Afdeling

Faculty of Science and Engineering

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 31.000 studenten en 5.600 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

Wetenschap aan de RUG wordt bedreven vanuit elf faculteiten. De Faculty of Science and Engineering (FSE) is met een omvang van zo'n 1.360 fte, ca 5.700 studenten en een budget van circa € 130 miljoen, de grootste faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Het onderwijs en onderzoek van de faculteit is georganiseerd binnen instituten en centra. Er zijn drie opleidingsinstituten die een breed scala aan bachelor-/masteropleidingen verzorgen. Het onderzoek is ondergebracht in acht onderzoeksinstituten en centra. Deze verzorgen de uitvoering van het onderzoeksprogramma en de opleiding van onderzoekers. Naast de reguliere taken op het gebied van onderwijs en onderzoek verricht de faculteit ook in toenemende mate onderwijs en onderzoek op contractbasis voor commerciële en maatschappelijke organisaties.

Bij FSE is de zorg voor arbeidsomstandigheden en milieu een specialistisch werkgebied. Met name de vele en diverse laboratoriumactiviteiten die binnen deze faculteit plaatsvinden vereisen extra aandacht.

De afdeling Health Safety and Environment (HSE) is binnen de FSE gepositioneerd als een zelfstandige stafafdeling. HSE adviseert rechtstreeks aan het Faculteitsbestuur dat verantwoordelijk is voor het gevoerde Arbobeleid. Het team bestaat uit een Biological Safety Officer, een HSE-expert, een Safety Officer en een Safety Assistant. De Biological Safety Officer is verantwoordelijk voor alle aspecten ten aanzien van biologische veiligheid. De HSE-eExpert is verantwoordelijk voor de chemische veiligheid en ziet toe op arbo- en milieuomstandigheden binnen FSE. De Safety Officer houdt toezicht op de operationele veiligheid binnen de FSE-gebouwen en geeft sturing aan de FSE Bedrijfsnoodorganisatie. De Safety Assistant is binnen HSE algemeen ondersteunend.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; Beleid- en staf
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • max. €3445 per maand
  • HBO
  • 219495

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps