Raadsmedewerker adviesraad voor Wetenschap, technologie en innovatie

Raadsmedewerker adviesraad voor Wetenschap, technologie en innovatie

Geplaatst Deadline Locatie
10 okt 25 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Adviesraad voor Wetenschap, technologie en innovatie adviseert de regering en het parlement. Ons doel? De innovatieve, wetenschappelijke en technologische kracht van mensen, bedrijven en kennisinstellingen in Nederland versterken. Wil jij ook bijdragen aan een toekomstbestendige economie en samenleving? Word dan onze raadsmedewerker. Dan krijg je de kans om in boeiende en complexe vraagstellingen te duiken en hiervoor adviezen voor te bereiden.

Functieomschrijving

De Adviesraad voor Wetenschap, technologie en innovatie (AWTI) is samengesteld uit topbestuurders uit het bedrijfsleven en van kennisinstellingen, en wordt ondersteund door een bureau dat de adviezen inhoudelijk en organisatorisch voorbereidt. Jij maakt deel uit van dit bureau. Hier draag je bij aan de uitvoering van ons werkprogramma. Ondernemerschap, kennismanagement door de overheid en valorisatie zijn enkele van de onderwerpen die op het programma staan. Het volledige werkprogramma vind je op www.awti.nl.

Samen met een senior collega bereid je één of twee adviezen van de raad voor. Hiervoor verricht je literatuuronderzoek, ontwikkel je analyses en argumentatielijnen, en interview je wetenschappers en andere experts en belanghebbenden. Ook schrijf je mee aan notities en conceptadviesteksten. Je maakt deel uit van de projectgroep, waarin raads- en stafleden samenwerken aan het advies. Je bent dan ook aanwezig bij de raadsvergaderingen. Verder organiseer je bijeenkomsten, woon je lunchlezingen bij en werk je mee aan de voorbereidingen van het werkprogramma 2021.

De AWTI streeft naar adviezen met maximale impact. Dit vraagt om een stevige kennisbasis, sterke argumenten en gevoel voor politieke kansen en mogelijkheden. Om je werk goed te kunnen doen, onderhoud je ook nauw contact met de verschillende departementen, het parlement, kennisinstellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

 • Je hebt een master in een relevante richting en bij voorkeur enkele jaren werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met en bij voorkeur brede kennis van wetenschap, technologieontwikkeling en innovatie in een maatschappelijke context.
 • Je hebt aantoonbaar belangstelling voor het werken in een politiek-bestuurlijke context.
 • Je vindt het leuk om complexe vraagstellingen te ontleden en hierover rapporten op te stellen, en om discussies om te zetten in heldere analyses en overtuigende teksten.
 • Je hebt een sterk analytisch en onderzoekend vermogen en weet dit te koppelen aan een uitstekende schrijfstijl.
 • Je gaat altijd voor een optimaal resultaat.
 • Je kunt je snel nieuwe materie eigen maken.
 • Je bent opgewekt en scherp, kunt goed relativeren en straalt plezier uit.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Werkgever

De Adviesraad voor Wetenschap, technologie en innovatie (AWTI) is de onafhankelijke adviesraad van de regering en het parlement. Met onze strategische beleidsadviezen dragen we bij aan het versterken van de innovatieve, wetenschappelijke en technologische kracht van mensen, bedrijven en kennisinstellingen in Nederland. En daarmee aan een toekomstbestendige Nederlandse economie en samenleving.

De AWTI is onafhankelijk, maar beheersmatig valt onze staf onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De adviesraad wordt ondersteund door een team van twaalf mensen: zes raadsmedewerkers, vijf secretariële medewerkers en de directeur. Samen vormen zij het bureau van de AWTI, waar ook regelmatig rijkstrainees en stagiairs meewerken.

De zes raadsmedewerkers hebben uiteenlopende disciplinaire achtergronden, van bedrijfseconomie tot natuurkunde, en van onderwijskunde tot chemie. De secretariële medewerkers verzorgen de logistieke gang van zaken en de communicatie. De sfeer binnen de staf is collegiaal en laagdrempelig. We zijn gehuisvest in het verzamelgebouw van het Nationaal Archief, vlak bij het centraal station in Den Haag.

Afdeling

Functiegroep (Senior) Adviseur

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Natuurwetenschappen; Techniek; Recht; Gezondheid; Economie; Landbouw
 • 32—36 uur per week
 • €3192—€4905 per maand
 • Universitair
 • AT AWTI/2019/655

Werkgever

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof 20, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps