projectleider Hoger onderwijs NRO

projectleider Hoger onderwijs NRO

Geplaatst Deadline Locatie
10 okt 20 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het opstarten en uitvoeren van de bouwfase zoekt het NRO een (senior) coördinator Platform innovatie in het Hoger onderwijs / projectleider ontwikkeling platform voor innovatie in het HO.

Functieomschrijving

Voor het opstarten en uitvoeren van de bouwfase zoekt het NRO een (senior) projectleider.

Werk van de projectleider

De projectleider (senior-functie, 1 tot 0,8fte) zal de aanjager en spil zijn van de bouwfase. Dit begint met het maken van afspraken met de deelnemende instellingen en organisaties, het opzetten van het team van themacoördinatoren en productieteam, en als product owner selecteren van de ontwikkelaar van de online omgeving.

De projectleider is aangesteld bij het NRO. De projectleider rapporteert regelmatig aan een regiegroep waar in ieder geval het ministerie van OCW, het NRO, vertegenwoordigers van de deelnemende instellingen en organisaties in plaatsnemen. De platform coördinator werkt bovendien met een bredere klankbordgroep van gebruikers.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

De medewerker die wij zoeken heeft:
  • een goede kennis van actuele zaken in het hoger onderwijsveld in Nederland;
  • een breed netwerk in het hoger onderwijs in Nederland;
  • ervaring met het leiden van projecten met verschillende stakeholders, bij voorkeur in het hoger onderwijsveld;
  • ervaring als projectleider/product owner in projecten waar nieuwe online toepassingen ontwikkeld worden.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
  • een tijdelijk dienstverband van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging;
  • een salaris vanaf € 3.682,- en oplopend tot € 5.757,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek en afhankelijk van opleiding en ervaring (conform schaal 11-12 cao onderzoekinstellingen);
  • eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling;
  • zes tot acht weken vakantieverlof per jaar.

Werkgever

NWO

Bouwen aan een kennisinfrastructuur voor innovatie in het hoger onderwijs

In het Nederlandse hoger onderwijs zijn het steeds vaker de docenten(teams) die de drijver zijn van kleinschalige, evidence-informed onderwijsinnovaties. Onderwijsinstellingen en de landelijke overheid starten gemeenschappen, netwerken en stimuleringsregelingen voor onderwijsvernieuwers. Inspirerende initiatieven, opgezet door excellente onderwijsprofessionals.

Op dit moment is uitwisseling tussen deze initiatieven nog vaak afhankelijk van toevallige ontmoetingen tussen gelijkgestemden. Good practices blijven alleen lokaal bekend. Docenten die zoeken naar inspiratie van búiten hun eigen ‘cirkel’ kunnen niet overzien waar ze kunnen beginnen met zoeken. Onderzoeksresultaten blijven ‘verstopt’ in academische tijdschriften of conferenties.

Een landelijk online platform kan kennis over het verbeteren van onderwijs(aanbod) zichtbaar en vindbaar maken, en online én offline uitwisseling van ervaring en kennis mogelijk maken. Een knooppunt dat de lokale en thematische kennisinfrastructuren met elkaar verbindt. Samen met de mensen die in hun eigen netwerk de spil zijn in de kennisinfrastructuur, heeft het NRO de grote lijnen van het platform geschetst.

In 2018 – 2019 heeft het NRO een verkenning uitgevoerd en advies laten opstellen voor de bouw van dit platform. Meer informatie daar over is te vinden op de website van het NRO: https://www.nro.nl/onderzoeksprojecten/praktijkgericht-onderzoek-ho/#platform

http://www.nwo.nl

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 3544

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you