Adviseur Beleidsinformatie Economie

Adviseur Beleidsinformatie Economie

Geplaatst Deadline Locatie
15 okt 7 nov Zwolle

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een visie op economisch onderzoek? Provincie Overijssel heeft voor haar locatie in Zwolle een vacature voor een Adviseur Beleidsinformatie Economie 36 uur per week.

Functieomschrijving

Heb jij een visie op economisch onderzoek en wil je economisch beleid monitoren en beter maken met behulp van onderzoeken, data-analyses en dashboards? Team Beleidsinformatie van de provincie Overijssel zoekt een deskundige en ervaren adviseur die zich thuisvoelt in de  onderzoekswereld en er voor zorgt dat beleidsontwikkelaars, programmamanagers en bestuurders beschikken over de kennis die ze nodig hebben.

Denk bijvoorbeeld aan cijfers, kaarten en onderzoeken met betrekking tot bedrijventerreinen en werkgelegenheid, arbeidsmarkt en agro-food. En of het nu gaat om het gebruik van big en small data, de monitoring van complexe projecten of action learning: bij het team Beleidsinformatie werk je aan de interesantste ontwikkelingen op onderzoeksgebied.

Je gaat aan de slag als adviseur en accountmanager op het terrein van economie en bent de verbindende schakel tussen team Beleidsinformatie en de beleidseenheid.

 • Je adviseert de medewerkers van de eenheid Economie en Cultuur (EC) over het inzetten van beleidsinformatie bij de onderbouwing, monitoring en verantwoording van beleid.
 • Je bent aanspreekpunt voor alle vragen en opdrachten vanuit de eenheid EC en je zorgt voor de optimale uitvoering hiervan door je collega’s.
 • Je volgt ontwikkelingen op het terrein van economisch onderzoek op de voet en werkt samen met onderzoeksbureaus, kennisinstellingen, gemeenten en provincies.
 • Je werkt mee aan het delen van kennis via ons kennisportaal en levert een bijdrage aan de Planning & Control.
 • Je draagt bij aan vernieuwing en innovatie op het gebied van data gedreven werken waarbij je veelal samen zult werken met collega-adviseurs en het experiment niet schuwt.

Je opereert vanuit het team Beleidsinformatie Advies waar je samen met zon 20 collega adviseurs en onderzoekers werkt aan kennis voor beleid. Team Beleidsinformatie zoekt een collega voor 32-36 uur per week.

Specificaties

Provincie Overijssel

Functie-eisen

Heb jij aantoonbare ervaring als adviseur, breng jij een forse dosis (economische) onderzoekskennis mee en vind je het toepassen van vernieuwingen op onderzoeksgebied een interessante uitdaging? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken iemand met een aantal jaren advieservaring in of voor een overheid. Daarnaast verwachten we dat je beschikt over een opleiding op academisch niveau in een economische richting en dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 3.403,49 en maximaal 4.862,16 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaaltzelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever ten opzichte van haar Peers. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Afdeling

Je gaat aan de slag bij de eenheid Publieke Dienstverlening, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid houdt zich bezig met de uitvoering van het provinciaal grondbeleid, verstrekt subsidies en vergunningen en is verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Daarnaast ondersteunt zij het provinciaal beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking. De eenheid is een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening.

De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Vergunningverlening, Handhaving, Grondzaken, Subsidieverlening, Beleidsinformatie uitvoerend en Beleidsinformatie adviserend. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Beleid- en staf
 • Economie; Gedrag en maatschappij
 • 32—36 uur per week
 • max. €4862 per maand
 • Universitair
 • AT 20193057

Werkgever

Provincie Overijssel

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Luttenbergstraat 2, 8012 EE, Zwolle

Bekijk op Google Maps