Communicatiemedewerker KNHG / Webredacteur Historici.nl

Communicatiemedewerker KNHG / Webredacteur Historici.nl

Geplaatst Deadline Locatie
1 nov 17 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Functie-informatie webredacteur:

De webredacteur is verantwoordelijk voor het relevant houden van Historici, de redactie en het onderhoud van Historici.nl. Als spin in het web en in overleg met de redactieraad draag je de zorg voor het dagelijks onderhoud van de website, zodat deze steeds actuele en relevante informatie bevat voor professionele historici en historisch geïnteresseerden. Je bewaakt de redactionele planning, vertaalt nieuws uit het vak naar inhoud op de site, verzorgt de promotie van de website op sociale media, redigeert bijdragen aan de site, en houdt relevante statistieken bij en analyseert deze. Daarnaast ondersteun je het netwerk van correspondenten dat aan de website is verbonden.

Functie-informatie communicatiemedewerker KNHG:

De communicatiemedewerker is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het externe communicatiebeleid van het KNHG. In overleg met de verenigingsmedewerker én de directeur KNHG draag je zorg voor de huisstijl en de daarbij behorende uitingen, het opstellen en verzenden van de maandelijkse nieuwsbrief, de verschillende sociale media-uitingen, het actueel houden van de website, het opstellen van het jaarverslag en het maken van promotiemateriaal voor evenementen en congressen. Tevens verleen je ondersteuning bij de organisatie van de congressen en evenementen die het KNHG organiseert. De communicatiemedewerker zal in 2020 ook een rol spelen tijdens de uitvoering van de jubileumactiviteiten.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wij zoeken een (pas) afgestudeerde professional met minimaal HBO werk- en denkniveau.

Een kandidaat met zowel een communicatie, als een geschiedenis opleiding/achtergrond geniet de voorkeur. Je bent op de hoogte van en beschikt over ervaring met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sociale media en online communicatie, waaronder Search Engine Optimization (SEO) en Google Analytics. Ervaring met content management systemen is vereist.

Daarnaast is belangrijk dat je:

• Over goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (Nederlands/Engels) beschikt;

• Goede sociale en contactuele vaardigheden hebt;

• Enthousiast, nieuwsgierig en flexibel inzetbaar bent;

• Een zelfstandige en proactieve werkhouding hebt;

• Talent voor organiseren hebt, goed kan plannen en kan omgaan met werkdruk (deadlines).

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling en salaris: Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.579 bruto per maand en maximaal € 3.445 bruto per maand (schaal 8 CAO-NU) bij een fulltime aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Historici.nl

Historici.nl is dé website voor iedereen met een serieuze interesse in de Nederlandse geschiedenis. Onderzoekers, studenten, docenten, archivarissen, museummedewerkers en historisch geïnteresseerden vinden hier het laatste nieuws, vacatures, toegang tot een grote collectie online bronnen en onderzoeksmateriaal. Historici.nl houdt historici op de hoogte van wat er gebeurt binnen het vakgebied.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Taal en cultuur; Gedrag en maatschappij
  • max. 28 uur per week
  • HBO
  • AT2019-075

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012 DK, Amsterdam

Bekijk op Google Maps