PhD-kandidaat Value Based Diagnostics

PhD-kandidaat Value Based Diagnostics

Geplaatst Deadline Locatie
8 nov 8 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Spreekt het jou aan om als PhD-kandidaat een framework te ontwikkelen voor optimaal gebruik van diagnostische testen, en zo bij patiënten zo snel mogelijk tot de juiste diagnose te komen en de beste behandeling te starten? Lees dan verder.

Functieomschrijving

Binnen dit promotietraject kijk je naar variatie in het gebruik van diagnostische testen. Je maakt daarbij gebruik van bestaande ziekenhuisregistraties. Je analyseert verklarende factoren en maakt statistische modellen. Je onderzoekt ook de kosten van verschillende strategieën voor het gebruik van diagnostische testen. Het project sluit je vervolgens af met een promotieonderzoek. 

In het kort

·        Je hebt de ambitie om te promoveren aan de hand van een uitdagend PhD-traject

·        Je hebt een master Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Epidemiologie of soortgelijk behaald

·        Je doet onderzoek naar verstandig gebruik van diagnostiek in de geneeskunde

·        Je werkt in een multidisciplinaire, academische setting

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je bent nieuwsgierig en analytisch, kunt goed in teamverband werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Uiteraard spreek je naast Nederlands ook goed Engels. Qua vooropleiding heb je een master Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Biomedische Wetenschappen of Epidemiologie, met belangstelling voor statistische methoden en technieken (of vergelijkbaar). Enige werkervaring in een klinische omgeving heeft de voorkeur, net als ervaring met programmeren (of het linken van databases) en het gebruik van verschillende software-analysepakketten (SAS, SPSS, R, etc.). Bij voorkeur heb je al minimaal één (internationale) wetenschappelijke publicatie op je naam staan.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: max. 4 jaar.

Heb je de opleiding Geneeskunde afgerond? Dan kun je ook aangesteld worden als arts-onderzoeker. Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt in eerste instantie een proeftijdaanstelling voor één jaar, met uitzicht op een promotietraject bij goede uitkomsten van de tussentijdse evaluatiemomenten. Afhankelijk van je achtergrond word je voor drie of vier jaar aangesteld. Je salaris is ook op basis van opleiding en ervaring en is conform schaal Pro of schaal 10 van de cao UMC.

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Medische Besliskunde

De sectie Medische Besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC is een interdisciplinaire onderzoeksafdeling. Gezondheidswetenschappers, psychologen, economen en artsen houden zich hier bezig met de analyse en ondersteuning van medische besluitvorming. Het huidige onderzoeksproject maakt deel uit van een groter project ‘Waardegedreven Zorg’. Je werkt nauw samen met verschillende zorgteams en afdelingen van het LUMC.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Patiëntenzorg: overig; PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3103 per maand
  • Universitair
  • G.19.RO.96

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps