Arts-onderzoeker/promovendus Kindercardiologie: translationeel onderzoek

Arts-onderzoeker/promovendus Kindercardiologie: translationeel onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
25 nov 16 dec Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij bieden een uitdagend promotietraject voor een onderzoeker die zich bezig zal houden ventriculaire-– vasculaire koppeling en pulmonale arteriële vaatwandverstijving in proefdiermodellen voor pulmonale arteriële hypertensie (PAH) en rechterventrikel uitstroombaan belemmering. PAH is een ernstige ziekte, waar kinderen helaas nog vaak aan overlijden. Het doel van dit onderzoeksproject zal zijn om te onderzoeken of vaatwandverstijving een causale factor is in de ziekteprogressie van PAH, en of dit mogelijk een behandeltarget zou kunnen zijn.
Je zal verantwoordelijk worden voor het opzetten, plannen en uitvoeren van proefdieronderzoek in het laboratorium van de Centrale Dienst Proefdieren van het UMCG. Je krijgt de mogelijkheid diverse onderzoekstechnieken te leren en zelfstandig uit te voeren. Ook zal je een wettelijke bevoegdheid voor het werken met proefdieren (artikel 9) behalen. Bovendien krijg je de kans om te promoveren en het volledige PhD-programma van de Graduate School of Medical Sciences te volgen. De afdeling Kindercardiologie biedt je daarmee de kans je te ontwikkelen tot een breed georiënteerde zelfstandig onderzoeker.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt een master geneeskunde, biomedische wetenschappen of aanverwante studie afgerond
- Je hebt bij voorkeur onderzoekservaring, maar dit is niet absoluut noodzakelijk
- Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden
- Je bezit teamspirit maar kan tevens zelfstandig werken

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

De kans een prachtig promotietraject te doorlopen. Startdatum: zo snel mogelijk.
Het salaris bedraagt voor een arts-onderzoeker maximaal € 4.481,- bruto per maand (schaal 10) en voor een promovendus maximaal € 3.103,- bruto per maand (schaal PRO) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
dhr. prof. dr. R.M.F. Berger, kindercardioloog, e-mail: r.m.f.berger@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)

Solliciteren
Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 16 december 2019.
Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Afdeling

Kindergeneeskunde

De afdeling Kindercardiologie van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG is een internationaal expertisecentrum op het gebied van pulmonale hypertensie en rechter hartfalen bij kinderen.
De afdeling is het landelijke verwijscentrum voor kinderen met pulmonale (arteriële) hypertensie. Dit houdt in dat alle Nederlandse kinderen met deze aandoening naar het UMCG worden verwezen voor het stellen van de diagnose, instellen van de therapie en voor regelmatige follow-up bezoeken. Deze specialistische patiëntenzorg wordt continue verbeterd met behulp van resultaten uit wetenschappelijk onderzoek.
Onze afdeling verricht toonaangevend klinisch en fundamenteel, translationeel onderzoek op het gebied van pulmonale hypertensie, tetralogie van fallot, fontan en rechter hartfalen. We werken met verschillende proefdiermodellen voor pulmonale arteriële hypertensie, rechter ventrikel overbelasting en rechterventrikel falen. In deze diermodellen kunnen we echocardiografische metingen doen, en verschillende vormen van hartkatheterisatie. Ons onderzoek focust zich op de onderliggende pathofysiologische mechanismen en moleculaire pathways van pulmonale arteriële hypertensie, pulmonale arteriële vaatwandverstijving en rechter ventrikel adaptatie en falen. We zijn in het bijzonder geïnteresseerd in reversibiliteit van pulmonale vaatziekte en rechter ventrikel regeneratie.
Een dynamische, enthousiaste onderzoeksgroep, bestaande uit meerdere promovendi, postdoctorale onderzoekers en internationale experts op het gebied van pulmonale hypertensie en rechterventrikel falen, werkt samen aan meerdere onderzoeksprojecten die internationaal gewaardeerde data opleveren. Het grote internationale netwerk van onze onderzoeksgroep geeft de kans samen te werken met onderzoekers over de gehele wereld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 190733

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you