Medewerker onderwijsontwikkeling

Medewerker onderwijsontwikkeling

Geplaatst Deadline Locatie
29 nov 13 dec Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

U voert vooral taken uit op het gebied van onderwijsontwikkeling, reactief en proactief onderwijsadvies, docentprofessionalisering gericht op het OU onderwijsmodel en de effectieve inzet van online onderwijs-technologische faciliteiten en kwaliteitszorg. U ondersteunt docenten bij het ontwikkelen en begeleiden van cursussen en korte programma’s volgens de principes van activerend online onderwijs. U ontwikkelt samen met docenten, mediadeskundigen en onderwijstechnologen onder andere kennisclips en games en fungeert daarbij als linking pin tussen deze deskundigen. U verzorgt trainingen voor docenten over online activerend onderwijs. U leidt deelprojecten en/of kleinere projecten en participeert in ontwikkel- en adviesprojecten. U draagt bij aan de stimulering van de inhoudelijke en didactische verbetering en vernieuwing van het onderwijs en de bijbehorende implementatie.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

  • U heeft een academisch denk- en werkniveau, een relevante academische opleiding onderwijswetenschappen, onderwijspsychologie, sociale wetenschappen afgerond of aantoonbare en vergelijkbare ervaring opgedaan.
  • U heeft ervaring met het ontwikkelen van online onderwijs en het gebruik van online onderwijs-technologische faciliteiten en multimedia. 
  • U bent aantoonbaar in staat om projecten te leiden en u bent in het bezit van het certificaat ‘Basiskwalificatie Onderwijs (BKO)’, dan wel bereid dit te behalen.
  • Ervaring met het geven en verzorgen van cursussen en workshops strekt tot aanbeveling.
  • Verder heeft u belangstelling voor vernieuwing in het hoger onderwijs en in het bijzonder voor het gebruik van ICT daarbij.
  • Tot slot beschikt u over goede advies- en doceervaardigheden en bent u een gemotiveerde, enthousiaste en daadkrachtige persoon die goed kan communiceren en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig de ervaring op salarisschaal 10 of salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.978,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken 655 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie https://www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

 

Tevreden studenten

In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

Afdeling

Expertisecentrum Onderwijs (ECO)

Als belangrijk onderdeel van de ambities is binnen de OU een Expertisecentrum Onderwijs (ECO) ingericht. Het ECO is een nieuw OU-organisatieonderdeel dat hoeder is van en verantwoordelijk is voor de innovatie en doorontwikkeling van het OU-onderwijsmodel, de ‘onderwijskundige handtekening’ van de OU en de innovatie en doorontwikkeling van de onderwijs technologische faciliteiten, zoals de digitale leeromgeving yOUlearn. Het ECO ondersteunt op vraag vanuit het onderwijs bij het ontwerpen, de ontwikkeling, de implementatie, de exploitatie, de evaluatie en de innovatie van activerend online onderwijs. Het zorgt bovendien voor de bijbehorende docentprofessionalisering binnen de OU. Alle adviezen, trainingen en producties van het ECO zijn zoveel mogelijk ‘evidence-informed’, dat wil zeggen dat ze gestoeld zijn op of geflankeerd worden door wetenschappelijk onderwijskundig onderzoek. De ambitie is dat per 2022 de OU toonaangevend is ten aanzien van (de expertise en ontwikkeling van) ‘state-of-the-art’ activerend online onderwijs.

 

Specificaties

  • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AC/ECO/19070

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you