Online content specialist - Humanities Cluster KNAW - Amsterdam

Online content specialist - Humanities Cluster KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
29 nov 8 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Over de functie
Je bent samen met de zes collega’s van het communicatieteam verantwoordelijk voor de externe profilering van het KNAW Humanities Cluster als geheel en de drie instituten afzonderlijk.

Als online-content-specialist ben je een kei in het creëren van content en weet jij hoe je online media kan en moet inzetten. Je bent in staat te prioriteren, snel te schakelen en kritisch mee te denken in complexe vraagstukken. Je maakt uitingen in allerlei vormen die geschikt zijn voor diverse doelgroepen. Je schrijft zelf aantrekkelijke, toegankelijke, teksten op basis van de input die je aangeleverd krijgt of zelf verzamelt. Kortom: je weet hoe je inhoud vertaalt naar een breder publiek. Goede planning is voor jou vanzelfsprekend en nodig omdat je alle bedrijfsonderdelen van het KNAW Humanities Cluster ondersteunt.

Wat betekent dit concreet?

Voor alle online kanalen:

 • Opstellen, bijhouden én uitvoeren van de content-kalender, in overleg met de communicatie adviseurs;
 • Zelfstandig schrijven, redigeren en plaatsen van teksten; zowel in het Nederlands als Engels;
 • Opstellen en analyseren van rapportages over het bereik van onze online kanalen en adviseren over mogelijke vervolgstappen.

Voor de vier corporate websites:

 • Content plaatsen binnen verschillende CMS-systemen (o.a Wordpress en Drupal);
 • Bewaken van de indeling en huisstijl van de corporate websites;
 • Adviseren over optimalisatie van de corporate websites;

Voor de vier corporate social-media-kanalen (Twitter, FB en LinkedIn):

 • Verzorgen van webcare.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

 • Een relevante HBO/WO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Communicatie of Journalistiek en minstens 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Je hebt gevoel voor beeld en tekst en je weet wat online ‘werkt’ en wat niet;
 • Je kunt overweg met foto- en videobewerkingssoftware (Photoshop, InDesign en dergelijke);
 • Je bent thuis in SEO, CMS-en, Google Analytics en webcaretools;
 • Je houdt ervan om het resultaat van je werk te meten en continu te verbeteren;
 • Je vindt het leuk om je collega’s wat te leren en leert op jouw beurt graag van hen

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling
De aanstelling bij de KNAW ten behoeve van het Bedrijfsbureau KNAW Humanities Cluster betreft een dienstverband voor de periode van 1 jaar. Na 10 maanden vindt er een evaluatie plaats met de mogelijkheid tot verlenging met 2 jaar. Startdatum: zo spoedig mogelijk.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris is vastgesteld op schaal 10 CAO-Nederlandse Universiteiten min. €2.709,- en max. €4.274,- bij een 1,0 fte (38 uur) aanstelling. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 232 uur verlof op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen. 

Werkgever

Humanities Cluster

Het KNAW Humanities Cluster staat voor innovatief en interdisciplinair onderzoek in de geesteswetenschappen en erfgoedwereld.

Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een collega die via online media, op een creatieve manier, onze events, collecties en onderzoeksresultaten onder de aandacht weet te brengen van een breed publiek. We zoeken een teamspeler die zelfstandig kan werken en proactief is. Daarbij sta je stevig in je schoenen en ben je in staat draagvlak te creëren voor je ideeën. Je voelt je thuis in een academische omgeving en kunt buiten de gebaande paden denken.

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW: het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. In deze instituten verrichten we baanbrekend en excellent geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) met toepassing van vernieuwende methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Het KNAW Humanities Cluster heeft de bedrijfsvoering ondergebracht in een centraal bedrijfsbureau en beschikt over een gezamenlijke afdeling Digitale Infrastructuur, een Digital Humanities Lab en NL Lab.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • max. 38 uur per week
 • HBO
 • AT2019-084

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012 CJ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps