Database Administrator

Database Administrator

Geplaatst Deadline Locatie
16 dec 5 jan Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De KB heeft een breed taakveld en biedt een platform waar mensen en informatie samen komen. De informatievoorziening en de achterliggende infrastructuur wordt voor een deel in ons eigen Datacenter gehost en beheerd. De KB is op weg naar een nieuwe infrastructuur en een nieuwe manier van werken. Dat betekent dat we veel te doen hebben! Ben jij de ervaren Database Administrator die deze klus aanpakt?

Functieomschrijving

Wat ga je bij ons doen?

Als Database Administrator zorg je voor de installatie, implementatie en optimalisatie van onze databases. Je bent verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en optimalisatie van de performance van de databaseomgevingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor beveiliging, gebruikersbeheer en autorisaties en verzorg je tweede- en derdelijns ondersteuning bij vragen en incidenten. In je rol van Database Administrator onderzoek je ook de meer specialistische incidenten en storingen en lost ze op. Verder bekijk je wijzigingsverzoeken met een kritisch oog op eventuele consequenties voor de databases en applicaties. Verder ben je als Database Administrator onze rots in de branding waar het gaat om het herstel van informatie bij calamiteiten, want jouw plan voor uitwijk, back-up en recovery is hierbij leidend. Je weet wat agile werken is en hierdoor ben je ook bekend met de scrum aanpak. Daarnaast beheers je de Nederlandse en de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, uitstekend. Tot slot heb je een positieve instelling met een goed gevoel voor mensen.

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Wat bied jij?

 • Afgeronde HBO opleiding, richting Informatica of Bedrijfskunde.
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen ICT waarvan minstens 2 jaar als Database Administrator.
 • Gedreven en gewend om projectmatig te werken, zowel zelfstandig als in teamverband.
 • Resultaat- en klantgericht en staat garant voor de kwaliteit van het werk.
 • Kennis en ervaring met vernieuwing en Database Lifecycle Management.
 • Kennis en ervaring met minimaal twee van de volgende RDBMS'en : Oracle 12c, MSSQL, MySQL of PostgreSQL.
 • Ervaring met OTAP omgevingen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor 32-40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goed salaris tussen € 2.736,00 en € 4.339,00 bruto per maand (schaal 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Wie zijn wij?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Middeleeuwse handschriften, de eerste Donald Duck, het laatste boek van Saskia Noort: in onze magazijnen vind je alles wat in en over Nederland verschijnt. Dat komt neer op zo’n 7 miljoen publicaties. Die bewaren we goed, zodat ook onze achterkleinkinderen er nog plezier van kunnen hebben. Maar we doen meer dan boeken verzamelen. Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders gebruiken onze digitale diensten, waaronder de landelijke online Bibliotheek (tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken) en Delpher (tientallen miljoenen gedigitaliseerde krantenpagina’s). We zijn er voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes, voor slechtzienden met aangepaste leesvormen en -voor iedereen die het nodig heeft - met hulp bij computeren of belastingzaken. Natuurlijk zetten we ook vol in op innovatie, samen met onze partners. Denk aan de inzet van artificial intelligence in openbare bibliotheken en evenementen rondom linked open data.

Kortom, bij de KB gebeurt meer dan je denkt. Samen met 500 collega’s werk je aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.

 

Afdeling

Informatietechnologie

Waar kom je bij ons werken?

Als Database Administrator werk je vanuit het team IT-beheer. Het team IT-beheer en het team IT-ontwikkeling vormen samen de afdeling Informatietechnologie (IT). Bij de afdeling IT werken bevlogen professionals die met elkaar voor een betrouwbare IT-infrastructuur zorgen. Ze zijn, net als jij, makkelijk benaderbaar en flexibel ingesteld. Er heerst een klantgerichte en op resultaat gerichte, informele werksfeer. Incidenteel zul je ook buiten kantoortijd moeten werken en op termijn ga je ook meedraaien met de consignatiedienst.

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • €2736—€4339 per maand
 • 19-48-054

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps