Projectcontroller

Projectcontroller

Geplaatst Deadline Locatie
6 jan vandaag Wageningen

Functieomschrijving

Wil jij dagelijks bijdragen aan de kwaliteit van leven? Als Projectcontroller frontoffice bij Wageningen University & Research maak je deel uit van een ambitieus team waarin je volop ruimte krijgt voor eigen initiatief. Je bent verantwoordelijk voor de administratie en het financieel beheer van (gesubsidieerde) onderzoeksprojecten. Van begroting tot en met eindafrekening maak je de vertaalslag tussen financiën en onderzoek. Je bent het aanspreekpunt van de business unit controller en met de projectleiders van de verschillende projecten van Agrotechnology & Food Scieces en met beiden onderhoud je goed contact.

In de onderzoeksgroep Agrotechnology & Food Sciences werken we op internationaal topniveau aan onderzoek en onderwijs. Samen met nationale en internationale bedrijven, onderzoeksorganisaties en overheden zetten we in op 'healthy food in a biobased society'. Onze innovaties vervullen een cruciale rol bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De afdeling Finance & Control bestaat uit drie teams - Financiële administratie, Project control en Business control - en is hierbij een onmisbare schakel.

In samenwerking met de Business unit controller en projectleiders zorg je voor een goede controle en risicobeheersing van de projecten van de leerstoelgroepen binnen Agrotechnology & Food Sciences. Je hebt een totaaloverzicht van de financiële kant van deze projecten. Eventuele risico's signaleer je vroegtijdig en zo nodig onderneem je hierop actie. Daarnaast draag je bij aan de uitvoering van interne controlemaatregelen en lever je kritische inbreng bij de beoordeling van procedures.
Voor een deel van onze onderzoeksprojecten ontvangen we subsidie. Omdat de eisen van financiers en subsidieverstrekkers steeds veranderen en worden aangescherpt, is het van belang dat je je kennis hierover op peil houdt en de projectportefeuille hierop toetst.

Wat ga je doen?
 • Je coördineert en begeleidt afdeling overstijgende (subsidie)projecten en voert hiervan de financiële administratie;
 • je bent het aanspreekpunt voor de Business Unit Controller en projectleiders en onderhoudt goed contact met externe projectpartners en andere betrokkenen;
 • je werkt nauw samen met je collega's van de backoffice en financiële administratie;
 • je signaleert eventuele financiële risico's op tijd en onderneemt actie waar nodig;
 • je sluit elke financiële periode af met een volledige en betrouwbare resultaatbepaling en levert een belangrijke bijdrage aan het balansdossier en de jaarrekening;
 • je waakt over de betrouwbaarheid van de financiële informatieverzorging en over de naleving van relevante wet- en regelgeving, beleidsrichtlijnen en procedures.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Voor deze functie komen wij graag in contact met enthousiaste projectcontrollers met overtuigingskracht. Herken jij jezelf in het volgende profiel? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding; heao-bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbare financiële opleiding;
 • je hebt minimaal drie jaar werkervaring in een financiële omgeving/projectadministratie;
 • jouw beheersing van het Nederlands en Engels is uitstekend;
 • je hebt gewerkt met softwarepakketten als Unit-4/Business World en MS-Office;
 • je bent een klant- en servicegerichte persoonlijkheid;
 • je werkt graag samen met anderen;
 • je legt makkelijk nieuwe contacten;
 • je hebt de kennis en ervaring om zelfstandig financiële (accountants)rapportages te maken en analyseren;
 • en je bent bekend in de wereld van de subsidieregelingen.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal tot maximaal € 3984,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 9). We bieden je een dienstverband van één jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Een aanstelling van 0,8 fte is bespreekbaar.

Daarnaast bieden wij:
 • 8% vakantietoeslag;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP;
 • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
 • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
 • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
 • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus, waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
 • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten tegen een geringe vergoeding.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.

Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Agrotechnology & Food Sciences Group is onderdeel van Wageningen University & Research waar fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek elkaar aanvullen. We werken samen met nationale en internationale bedrijven, onderzoeksorganisaties en overheden aan "Healthy food in a biobased society". Onze innovaties vervullen een cruciale rol bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Ondernemerschap en professionaliteit kenmerken ons. Kortom: een interessante, internationale werkgever van formaat!

Wageningen University & Research
Een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven. Dat is ons dagelijks werk. Wij zoeken binnen ons domein van gezonde en veilige voeding en voedselproductie, voedselzekerheid en gezonde leefomgeving naar antwoorden op vragen over maatschappelijke thema's als duurzame voedselproductie, klimaatverandering en alternatieve energiebronnen. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Om dit, ook internationaal, waar te maken werken we elke dag met 5000 mensen aan de kwaliteit van leven.

Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op http://www.wageningenur.nl/nl/Werken-bij.htm.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sjoerd Beikes, Teamleider projectcontrol, telefoon 0317-480293 of per e-mail; Sjoerd.beikes@wur.nl.

Deze vacature staat open tot en met de 27e januari 2020.

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • max. 36 uur per week
 • HBO
 • 581995

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sjoerd Beikes, Teamleider projectcontrol, telefoon 0317-480293 of per e-mail; Sjoerd.beikes@wur.nl.

Deze vacature staat open tot en met de 27e januari 2020.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Wageningen University & Research). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sjoerd Beikes, Teamleider projectcontrol, telefoon 0317-480293 of per e-mail; Sjoerd.beikes@wur.nl.

Deze vacature staat open tot en met de 27e januari 2020.

Solliciteer uiterlijk op 27 jan. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).