Communicatiemedewerker Changemanagement (0,8 - 1,0 fte)

Communicatiemedewerker Changemanagement (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 jan 12 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 feb 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een veelzijdige professional die graag zelfstandig werkt en ervaring en gevoel heeft voor interne- en verandercommunicatie?

Functieomschrijving

Ben jij een veelzijdige professional die graag zelfstandig werkt en ervaring en gevoel heeft voor interne- en verandercommunicatie? Voel je je thuis in een dynamische academische omgeving en geeft het je energie om transities succesvol te begeleiden, dan biedt deze functie jou de juiste uitdaging. De faculteit Diergeneeskunde is een organisatie in beweging. We bevinden ons momenteel in een transitietraject waarbij onze medewerkers op vele vlakken tegelijkertijd met veranderingen te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan huisvesting (we starten een groot nieuwbouwtraject), een nieuwe manier van werken (medewerkers leren werken volgens het Activity Based Housing-concept), een nieuw leiderschapsteam met bijbehorende nieuwe rapportagelijnen en een nieuwe innovatieve inrichting van ons onderwijs met moderne learning skills.

Dit vraagt wat van al onze medewerkers, en daar speel jij als communicatiemedewerker Changemanagement een belangrijke rol in. Je weet welke informatie medewerkers nodig hebben en hoe je hen daarvan kunt voorzien. Je hebt een vlotte pen en draait je hand er niet voor om om een bijeenkomst te organiseren of app te helpen ontwikkelen. Zo weet je de medewerkers, samen met de Senior Internal Branding, op motiverende wijze mee te nemen in het veranderproces, een van je belangrijkste taken. Hiervoor werk je nauw samen met de betrokken disciplines zoals Human Resources en met collega’s binnen het team Marketing, Communicatie & Multimedia van de faculteit.

Taken
De productie en organisatie van benodigde communicatiemiddelen en -momenten rondom verandertrajecten bij Diergeneeskunde, waarbij de nieuwe huisvesting de meeste aandacht zal behoeven. Hierbij valt te denken aan:
  • het schrijven van informatieve berichten, interviews en artikelen over het huisvestingsproject van Diergeneeskunde en alle veranderingen die hiermee samenhangen;
  • in samenwerking met de vormgever het ontwikkelen van visueel sterke infographics;
  • het organiseren van bijeenkomsten om de medewerkers te informeren, te betrekken en te consulteren over de nieuwe huisvesting;
  • het opzetten en up-to-date houden van een projectwebsite, projectapp, intranet en mails;
  • de redactie van de facultaire nieuwsbrief en het intranet, in samenwerking met de afdeling BMO (Bestuurs- en Management Ondersteuning);
  • advies over en de productie van interne communicatiemiddelen voor DGK-afdelingen zoals Human Resources, de medezeggenschap, de LEAN teams en - in mindere mate - de drie departementen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je hebt: 
  • bewezen ervaring (minimaal 3 jaar) met het zelfstandig verzorgen van interne- of verandercommunicatie in een complexe/academische werkomgeving. Je kunt bestuurlijke ambities vertalen naar aansprekende verhalen en voorbeelden voor medewerkers op alle niveaus;
  • gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
  • een proactieve, resultaatgerichte werkhouding. Je kunt goed hoofd- en bijzaken scheiden, werkt zelfstandig en weet behaalde resultaten cijfermatig terug te rapporteren aan opdrachtgevers;
  • schrijftalent voor zowel online als offline media;
  • een relevante hbo/wo opleiding;
  • relevante ICT-vaardigheden;
  • een uitstekende kennis van en uitdrukkingsvermogen in de Nederlandse en bij voorkeur ook de Engelse taal.
Je bent:
  • energiek, zelfstartend en je vindt het niet erg om de handen uit de mouwen te steken om zaken voor elkaar te krijgen. Een beetje tegenslag krijgt jou niet klein;
  • een teamplayer die over grenzen heen kijkt, communicatief sterk en in staat om makkelijk relaties op te bouwen met zowel interne als externe contacten.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.835,- en maximaal € 3.895,- (schaal 9 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Diergeneeskunde is hét veterinaire kenniscentrum van Nederland. Onze onderzoekers werken internationaal samen aan innovatief en onafhankelijk onderzoek. Wij zijn de enige instelling waar dierenartsen worden opgeleid en onze diergeneeskundige kennis geeft een unieke meerwaarde aan het Life Sciences onderzoek dat in Utrecht plaatsvindt. Bovendien bieden we topreferente klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa. Doordat we onze kennis en kunde actief verspreiden en constant vernieuwen, leveren we een waardevolle bijdrage aan de gezondheidsvraagstukken van vandaag en morgen. Daarbij staat het dier steeds centraal. Diergeneeskunde telt circa 1500 studenten en 900 medewerkers. In 2021 vieren wij ons 200-jarig bestaan.

Het team Marketing, Communicatie & Multimedia van de faculteit Diergeneeskunde bestaat uit twaalf personen met uiteenlopende expertises, van fotograaf tot wetenschapsredacteur en van stakeholder-manager tot e-learning module bouwer.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • 28—40 uur per week
  • €2835—€3895 per maand
  • HBO
  • 1086460

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you