Servicemanager IT

Servicemanager IT

Geplaatst Deadline Locatie
31 jan 29 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Servicemanager IT  is samen met een naaste collega verantwoordelijk voor het waarborgen dat de procesuitvoering – van m.n. tactische processen zoals changemanagement en continuïteitsmanagement –  conform afspraak met de klant of interne opdrachtgever, wordt uitgevoerd. Met als vertrekpunt een helder afsprakenkader, toets op uitvoering (performancemanagement) en evaluatiemomenten en mogelijke procesverbeteringen, wordt gestaag de proceskwaliteit op een hoger niveau gebracht.

Daarnaast draagt de servicemanager IT zorg voor goede contacten met klantgroepen (accountmanagement)  en de organisatie en doorgeleiding van specifieke dienstverleningsverzoeken uit die klantgroepen.

In dat kader verricht de Servicemanager IT de volgende taken:

 • Procesmanagement (change en continuïteit).
 • Verbetering van procesinrichting.
 • Opstellen PDC(-elementen) en daaraan gelieerde SLA’s.
 • Kwaliteitsmanagement.
 • Diensten- en accountmanagement.

Bij ons is de werksfeer informeel en deze wordt gekenmerkt door een grote mate van loyaliteit en collegialiteit. Naast een moderne en dynamische werkomgeving bieden wij een hoge mate van zelfstandigheid waarbij veel ruimte is voor persoonlijke groei en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Aan de functie van servicemanager IT zijn de volgende functie-eisen gesteld:

 • WO/HBO, aangevuld met kennis van IT processen en de meest gehanteerde ‘best practices’ (zoals ITIL en ASL)
 • Meerjarige ervaring in een IT-organisatie met het borgen en continue verbeteren van (ITIL-)processen over afdelingen heen, bij voorkeur met als primaire focus het Changeproces
 • Brede kennis aangaande kwaliteits- en performance indicatoren

Competenties en persoonlijkheid

 • Organisatiesensitiviteit
 • Plannen en organiseren
 • Inlevingsvermogen
 • Accuratesse
 • Analytisch vermogen
 • Klantbetrokkenheid

Arbeidsvoorwaarden

Het dienstverband zal worden aangegaan voor een periode van 1 jaar. Bij vastgesteld goed functioneren en gelijkblijvende organisatieomstandigheden, behoort een aansluitend vast dienstverband tot de mogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een functie voor in principe 1,0 fte. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling, 38 uur per week, maximaal € 4.978,00 bruto per maand (schaal 11).

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld ad 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 41 vakantiedagen per jaar bij een volledige werkweek. Een goede pensioenvoorziening en de mogelijkheid tot flexibele inzet van arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact, the Erasmian way’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De ‘Erasmian values’ fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Information Technology

De dienst Information Technology (IT) van de EUR draagt zorgt voor de dienstverlening op het gebied van informatie- en communicatietechnologie in bredere zin. Dit betekent dat de dienst enerzijds verantwoordelijk is voor de virtuele werkplek van de EUR, waardoor medewerkers 'any time', 'any place' en op 'any device' kunnen werken. Anderzijds stelt IT de faculteiten en andere EUR-organisatieonderdelen in staat om succesvol diensten te verlenen aan studenten, medewerkers en bestuurders/management.

De dienst IT heeft daarnaast de capaciteit en kennis in huis om de noodzakelijke IT-ontwikkeling, integratie en projectleiding inhoud te geven.

Specificaties

 • IT; Management

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps