Onderzoeker Duurzaamheidsmeting en LCA Agriketens

Onderzoeker Duurzaamheidsmeting en LCA Agriketens

Geplaatst Deadline Locatie
4 feb 2 aug Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan het in kaart brengen van duurzaamheidsvraagstukken in de agrarische sector door het monitoren en meten van duurzaamheidsindicatoren en het uitvoeren van levenscyclus analyses (LCA's) voor agrarische producten en ketens? Vind je het uitdagend om samen met onze opdrachtgevers de uitkomsten van ons onderzoek te vertalen naar beleidsmaatregelen en praktijkoplossingen? Dan hebben wij een zeer interessante positie voor jou open staan.

Ter versterking van ons team, zoeken wij een expert op het gebied van duurzaamheidsmeting en levenscyclus analyses, die bekend is met duurzaamheidsinitiatieven en methodieken om duurzaamheid in kaart te brengen. En daarnaast kennis en ervaring heeft met actuele duurzaamheidsvraagstukken in de agrarische sector en keten, zowel in Nederland als internationaal.

Deze functie maakt deel uit van de expertisegroep Performance & Impact agrosectoren, een van de zeven expertisegroepen binnen Wageningen Economic Research, onderdeel van Wageningen University & Research. De groep bestaat uit zo'n 35 professionals die zich inzetten voor een duurzamere wereld door het uitvoeren van toegepast sociaal-economisch onderzoek voor bedrijven in de agrarische sector, overheden en ngo's. Wij zijn gespecialiseerd in het monitoren van prestaties (people-planet-profit) en het uitvoeren van beleidsanalyses en evaluaties.

Met onze onderzoeksprojecten bieden wij zowel publieke als private (inter-)nationale klanten duidelijke inzichten, zodat zij weloverwogen beleids- en managementbeslissingen kunnen nemen. Wij houden ons bezig met economische onderzoeksprojecten en selecteren voor elk project het beste team op basis van de vereiste expertise en vaardigheden.

De functie
Deze functie van Onderzoeker Duurzaamheidsmeting en LCA Agriketens is een brede functie, met naast onderzoekstaken ook acquisitie- en/of projectleiderstaken. Afhankelijk van je werkervaring zal op kortere of langere termijn het accent van de projectleiders- en/of acquisitietaken zwaarder worden binnen het functieprofiel. De kern van de activiteiten binnen deze brede functie zijn de volgende:

Als onderzoeker voer je in wisselende projectteams onderzoek uit op het gebied van duurzaamheidsmeting in de agrarische sector en keten, zowel in Nederland als internationaal. Je beschikt daarvoor over theoretische kennis van wetenschappelijke onderzoeksmethoden, zoals LCA en andere duurzaamheidsinitiatieven en methoden. Daarbij ben je in staat om deze op de juiste wijze toe te passen. Hierbij gaat het zowel om het definiëren van duurzaamheid (vaststellen indicatoren) als het monitoren en meten (dataverzameling en handling), analyseren (o.a. Life Cycle Analysis, data science en statistieken). De onderzoeksresultaten presenteer je op een heldere manier aan onze opdrachtgevers, waarbij de presentatiewijze en publicatievorm is afgestemd op de klantbehoefte. Tot slot breng je op basis van de onderzoeksresultaten mondeling of schriftelijk onafhankelijk advies uit.

Als acquisiteur en/of projectleider onderhoud je actief ons netwerk van relaties in de agrarische productiesector en afzetketen, bij overheden, ngo's en andere relevante stakeholders. Je bent als duurzaamheidsdeskundige een sparringpartner voor onze klanten en in staat hun kennisvragen over de verduurzaming van voedselproductie en andere agrarische producten te vertalen naar heldere (economische) onderzoeksvragen en projectvoorstellen. Op basis daarvan verwerf je nieuwe onderzoeksopdrachten in samenwerking met andere kennispartners. Je coördineert projecten met meerdere opdrachtgevers en financiers en bent in staat de verschillende belangen bij elkaar te brengen. Intern geef je richting en leiderschap aan verschillende projectteams en zorg je ervoor dat binnen de afgesproken tijd en begroting de projectresultaten worden opgeleverd aan de klant.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

De expert die wij zoeken ter aanvulling van ons team beschikt over:
  • academisch werk- en denkniveau, met minimaal 5 jaar relevante werkervaring en bij voorkeur een opleiding op het gebied van (agrarische) economie, milieu- of duurzaamheidswetenschappen;
  • relevante kennis en ervaring met duurzaamheidsinitiatieven en methoden, zoals LCA, in verschillende agrarische sectoren en ketens en een heldere visie hoe toegepast onderzoek kan bijdragen aan verduurzaming van de agrarische sector, zowel in Nederland als internationaal;
  • kwantitatieve vaardigheden en is bekend met assessmentprocedures;
  • een betrokken persoonlijkheid die graag in teamverband werkt, een klant- en resultaatgerichte instelling heeft, beschikt over goede communicatieve en presentatievaardigheden en het vermogen heeft om onder druk te presteren;
  • ruime ervaring met projectmatig werken, waarbij je bij voorkeur ook projectleiderservaring hebt opgedaan;
  • ervaring met het ontwikkelen van nieuwe proposities voor klanten, het verwerven van nieuwe onderzoeksprojecten bij zowel publiek als private partijen en het schrijven van onderzoeksvoorstellen is een pre;
  • een uitgebreid (inter)nationaal netwerk bij bedrijfsleven, beleidsmakers, ngo's, universiteiten en onderzoeksinstituten die zich inzetten voor verduurzaming van de voedselproductie;
  • internationale oriëntatie en de bereidheid om internationaal te reizen. Daarbij is een goede beheersing van de Engelse taal een vanzelfsprekendheid.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €3.336,- tot maximaal €5.892,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 11/12). De functie is voor minimaal 32 uur per week.
Daarnaast bieden wij:
  • 8% vakantietoeslag;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • flexibele werktijden en vakanties kunnen in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • de mogelijkheid om maximaal 4 uur per week extra te werken en zo maximaal 204 compensatie-uren per jaar op te bouwen;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
  • gebruik maken van de aanwezige sportfaciliteiten (tegen een kleine vergoeding).
De standplaats is Wageningen of Den Haag, en er wordt verwacht dat je regelmatig aanwezig bent op de andere locatie.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.
Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Wageningen Economic Research ontwikkelt nieuwe inzichten op basis van market intelligence en integrale afwegingen rond economische, ecologische en sociale aspecten. Dit doen wij al 75 jaar voor overheden en bedrijfsleven binnen het domein van gezonde voeding, leefomgeving en leefstijl. Hiervoor maken wij bijvoorbeeld gebruik van beleidsanalyses, evaluaties, toekomstverkenningen, keten- en consumentenonderzoek en zetten wij monitoringssystemen op. Op basis van hoogwaardige economische kennis, sectorkennis en een breed, internationaal netwerk. De unieke data, modellen en kennis van Wageningen Economic Research bieden nationale en internationale opdrachtgevers inzichten en integrale adviezen voor beleid en besluitvorming en dragen uiteindelijk bij aan een duurzamere wereld.

Binnen Wageningen University & Research maakt het Wageningen Economic Research samen met het Centre for Development Innovation en het universitaire Departement Maatschappijwetenschappen, deel uit van de Social Sciences Group. Wij omvatten de hele kennisketen van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, toegepast wetenschappelijk onderzoek en consultancy en capacity building.

Kijk hier voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research. Meer informatie over Wageningen Campus vind je hier.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie door W&S bureaus wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Landbouw
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 593216

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you