Postdoc in Transitie naar Proefdiervrije Innovaties in het Biomedische Onderzoek

Postdoc in Transitie naar Proefdiervrije Innovaties in het Biomedische Onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
10 feb 1 mrt LEIDEN

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het LUMC en de Hogeschool Utrecht hebben de ‘Beyond Animal Testing Index’, BATI, ontwikkeld voor onderzoeksinstellingen om het succes van hun proefdierbeleid en de implementatie van proefdiervrije innovatie inzichtelijk te maken. De ontwikkeling van de ‘Beyond Animal Testing Index’, BATI, heeft de pilotfase bereikt. Nu zoeken wij een postdoc die onderzoek doet naar de toepasbaarheid en doelmatigheid van de BATI. Ben jij de geschikte kandidaat?

Functieomschrijving

Als postdoc ga je in de praktijk de BATI op toepasbaarheid en doelmatigheid onderzoeken. Dit betekent dat je verschillende organisatieonderdelen van een aantal academische centra toetst op hun beleid en performance in vijf domeinen aan de hand van de strategische domeinen en bijbehorende indicatoren (opgenomen in de BATI). Dit toets je door middel van gerichte interviews en werksessies met stakeholders binnen en buiten de academische organisaties. Daarnaast richt je je op het gestructureerd verzamelen van relevante data van en over de organisatie in publieke bronnen, als wel binnen nog nader te identificeren bronnen in alle lagen van de organisatie zelf. Ook behoren het analyseren en evalueren van de BATI en het geven van advies voor verdere ontwikkeling (inhoud, governance, financiering) tot jouw taken.

Samenvatting

·        Je onderzoekt in de praktijk de BATI op toepasbaarheid en doelmatigheid

·        Hiervoor doe je onderzoek bij een aantal academische centra

·        Je houdt gerichte interviews en werksessies met stakeholders binnen en buiten de academische organisaties

·        Maar ook verzamel je data uit publieke bronnen en andere nog te bepalen bronnen in alle lagen van de organisatie

·        Je wordt aangesteld bij het LUMC vooralsnog voor de duur van één jaar.

 

 

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je bent gepromoveerd, bij voorkeur gerelateerd aan management policy analysis in de health and life sciences/gezondheidswetenschappen. Daarnaast heb je ervaring met kwalitatieve en participatieve onderzoeksmethoden en gerelateerde analysemethoden. Het is een voordeel als je ook aantoonbaar ervaring hebt met onderzoek met proefdieren en proefdiervrije methoden, en/of het beleidsterrein ‘gebruik van dieren voor wetenschappelijke doeleinden’. Ook gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat die kennis heeft van en ervaring heeft met werken of onderzoek doen binnen academische en maatschappelijke organisaties. Aangezien je tijdens het onderzoek gerichte interviews gaat afnemen, is het belangrijk dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Verder ben je proactief, ondernemend en vooruitstrevend.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week voor de duur van 1 jaar. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.226,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €5226 per maand
  • Gepromoveerd
  • D.20.MV.CV.10

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, LEIDEN

Bekijk op Google Maps