Communicatiemedewerker studentleden en jonge alumni

Communicatiemedewerker studentleden en jonge alumni

Geplaatst Deadline Locatie
11 feb 1 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, het Bestuursbureau, directie Strategische Communicatie en Marketing, afdeling Alumnirelaties & Fondsenwerving zoekt een Communicatiemedewerker studentleden en jonge alumni

Functieomschrijving

Op het Alumnibureau ga jij je inzetten voor de jonge alumni van de universiteit. Je organiseert evenementen, zoals een werkbezoek aan het Rijksmuseum of een workshop Storytelling, en je verzorgt de communicatie rondom deze activiteiten. Denk hierbij aan een social mediacampagne en een aantrekkelijke uitnodiging per mail, waarin je de lezer ook meteen wijst op het digitale Zweetkamertje. Jij beheert dit online platform waarop alumni op een interactieve manier hun mooiste afstudeermoment herbeleven.  

Daarnaast hebben de studentleden van het Leids Universiteits Fonds (LUF) jouw speciale aandacht. Duizenden kersverse studenten lopen ieder jaar de Leidse introductieweek. Het LUF springt hierop in met een speciaal wervingsmoment in de achtertuin van de Oude UB. Samen met collega’s coördineer je de organisatie en enthousiasmeer je studenten voor het LUF. Eenmaal ‘geland’ in Leiden, kunnen ze terecht bij het online Mentornetwerk. Hier komen jouw twee doelgroepen samen: oud-studenten voorzien de nieuwe generatie op een laagdrempelige manier van advies over studie en loopbaan. De werkzaamheden bestaan uit:

 • Samen met het bestuur van het Jonge Alumni Netwerk draag je zorg voor het programma aan activiteiten. Hierbij ligt de focus op loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en netwerken;
 • Uitvoer van de communicatie rondom de alumni-activiteiten;
 • Verzorgen van de afstudeercampagne en beheer van het digitale Zweetkamertje;
 • Beheer van het online Mentornetwerk;
 • Ontwikkeling van communicatiemiddelen ter ondersteuning van de activiteiten voor jonge alumni;
 • Organisatie van de werving van LUF studentleden tijdens de EL CID en de HOPweek;
 • Initiëren en uitvoeren van een programma met evenementen, kortingen en communicatie voor studentleden;
 • Beheren en activeren van de relevante sociale netwerken (waaronder Facebook en Instagram);
 • Fungeren als aanspreekpunt voor studentleden en jonge alumni, overleg voeren met de faculteiten en afstemming van de activiteiten met alle betrokkenen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding;
 • Ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ervaring met eventorganisatie;
 • Kennis van en ervaring met emailmarketing en sociale media;
 • Vermogen om te kunnen denken vanuit de doelgroep en ervaring met off- en online communicatie en marketing;
 • Ervaring met CRM (Microsoft Dynamics CRM), CMS (Hippo) en e-mail marketing programma’s (Click Dimensions) óf de competenties om dit je snel eigen te kunnen maken;
 • Aantoonbare redactionele vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Ervaring met Adobe CS is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende baan voor 32 uur per week, definitief aantal uren in overleg. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Er is een mogelijkheid voor verlenging afhankelijk van goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.835,- en maximaal € 3.895,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Meer informatie hierover vind je in onze Arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Het Bestuursbureau van de Universiteit Leiden ondersteunt het College van Bestuur bij de ontwikkeling van beleid op een reeks van terreinen en bij de bewaking van de uitvoering van de uitvoering hiervan. Binnen het Bestuursbureau is de directie Strategische Communicatie en Marketing verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het marketing- en communicatiebeleid van de Universiteit Leiden.

De afdeling Alumnirelaties en Fondsenwerving, onderdeel van de directie Strategische Communicatie en Marketing bereidt het universitaire beleid ten aanzien van alumnirelaties en fondsenwerving voor en draagt zorg voor de uitvoering hiervan. In dat kader communiceert en organiseert de afdeling –vaak in overleg met  de faculteiten – activiteiten voor alumni, bouwt zij het netwerk aan relaties verder uit en is zij verantwoordelijk voor de on- en offline communicatie met alumni. 

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • 30—34 uur per week
 • HBO
 • 20-048

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps