Postdoc Universitair Netwerk voor de Caresector Zuid-Holland

Postdoc Universitair Netwerk voor de Caresector Zuid-Holland

Geplaatst Deadline Locatie
12 feb 8 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het LUMC werkt binnen het Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid-Holland (UNC-ZH) samen met verschillende grote zorginstellingen in de regio. Het doel van dit samenwerkingsverband is het verbeteren van de ouderenzorg door wetenschappelijk onderzoek. Samen kennis maken, delen en toepassen is onze slogan. Ben jij op zoek naar een uitdagende onderzoeksbaan? Wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie in het verpleeghuis en begeleid je graag onderzoekers en studenten? Dan is dit de positie voor jou!

Functieomschrijving

Het UNC-ZH richt zich op het verbeteren en onderbouwen van de zorg aan cliënten in de langdurige zorg met als speerpunten: ‘Geriatrische revalidatie’, ‘Palliatieve zorg’ en ‘Kwaliteit van leven bij dementie’. Als postdoc richt je je onderzoek op ‘Kwaliteit van leven bij dementie’ en ‘Geriatrische revalidatie’. Bij ‘Kwaliteit van leven bij dementie’ ligt de focus ligt op verpleeghuisbewoners: het individu, de kwaliteit van leven en implementatie. Ook wordt van je verwacht dat je onderzoeksaanvragen op het gebied van ‘Kwaliteit van leven bij dementie’ en ‘Geriatrische revalidatie’ schrijft of anderen hierin ondersteund. Daarnaast begeleid je onderzoeksinitiatieven van professionals uit ons netwerk, waardoor verbinding ontstaat tussen de wetenschap en praktijk. Omdat kennis in de praktijk toepassen voor de zorgverbetering erg belangrijk is, gebruiken wij ook steeds meer kwalitatieve onderzoeksmethodieken. Dit houdt in dat we bijvoorbeeld ook actieonderzoek doen om de verbinding tussen wetenschap en praktijk te maken.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zoeken een gepromoveerd onderzoeker met een relevante academische opleiding in bijvoorbeeld verplegingswetenschappen, gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen, psychologie of geneeskunde. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van wetenschappelijk onderzoek in de langdurige zorg en/of ouderenzorg. Zowel qua methoden als het organisatorisch opzetten en verrichten van onderzoek is bekend terrein voor jou. Je werkt nauwkeurig, hebt een flexibele werkhouding en je werkt graag samen met verschillende disciplines. Daarnaast heb je kennis van en ervaring met verschillende kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden. Kennis van actieonderzoek is een pre. Je bent een enthousiaste teamspeler en hebt affiniteit met ouderenzorg, de praktijk van ouderenzorg en wetenschappelijk onderzoek. Tot slot beschik je over uitstekende contactuele vaardigheden en kun je je goed uitdrukken in de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: min. 1 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 32 uur per week. In eerste instantie betreft het een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract.

Voor deze vacature zullen referenties worden opgevraagd. 

Afdeling

Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG)

De afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) bestaat uit ongeveer 150 medewerkers vanuit de disciplines Huisartsgeneeskunde, Specialisme Ouderengeneeskunde, Public Health en Medische Antropologie. In het Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid-Holland werkt de afdeling PHEG samen met twaalf grote zorgorganisaties uit Zuid-Holland. Het verbinden van wetenschap en praktijk in de ouderenzorg is de belangrijkste doelstelling van het UNC-ZH. Het netwerk beoogt de zorg en behandeling aan cliënten in de verpleeg- en verzorgingshuizen beter te onderbouwen en te verbeteren. Jouw onderzoek valt binnen de succesvolle onderzoekslijn ‘Geriatrics in Primary care’, dat in samenwerking tussen Ouderengeneeskunde en Huisartsgeneeskunde wordt uitgevoerd. Als postdoc van het UNC-ZH werk je nauw samen met de voorzitter (hoogleraar Ouderengeneeskunde) en de wetenschappelijk coördinator van het UNC-ZH en de UNC-ZH speerpunt coördinatoren. In het ‘Kwaliteit van leven bij dementie’-team en in het ‘Geriatrische Revalidatie’-team werk je samen met meerdere postdoc onderzoekers en een twintigtal promovendi. Daarnaast werken wij op diverse projecten samen met andere Nederlandse Academische Werkplaatsen Ouderenzorg, mbo-scholen, hogescholen en met universiteiten in het buitenland.  

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €5226 per maand
  • Gepromoveerd
  • C.20.NG.YZ.08

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps