Junior Informatiemanager (0,6 fte, 24 uur per week)

Junior Informatiemanager (0,6 fte, 24 uur per week)

Geplaatst Deadline Locatie
14 feb 28 feb Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als junior informatiemanager lever je een bijdrage aan de inventarisatie, coördinatie en bewaking van de informatiebehoeften van de afdelingen van Academic Services en vertaal je die in voorstellen voor (door)ontwikkeling en aanschaf van systemen, uitgaande van de strategische uitgangspunten van de divisie en de architectuurprincipes die door de organisatie zijn vastgesteld. Je houdt de ontwikkelingen op de markt in de gaten en voert nauw overleg met de senior informatiemanager, de belangrijkste gebruikers en functioneel beheerders van systemen. Je levert een bijdrage aan de analysering van problemen en vraagstukken met betrekking tot de informatievoorziening, ondersteunt bij de bewaking van de voortgang van IV projecten en bedenkt oplossingen.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een Junior Informatiemanager (0,6 fte, 24 uur per week).

De informatiemanager
Als junior informatiemanager lever je een bijdrage aan de inventarisatie, coördinatie en bewaking van de informatiebehoeften van de afdelingen van Academic Services en vertaal je die in voorstellen voor (door)ontwikkeling en aanschaf van systemen, uitgaande van de strategische uitgangspunten van de divisie en de architectuurprincipes die door de organisatie zijn vastgesteld. Je houdt de ontwikkelingen op de markt in de gaten en voert nauw overleg met de senior informatiemanager, de belangrijkste gebruikers en functioneel beheerders van systemen. Je levert een bijdrage aan de analysering van problemen en vraagstukken met betrekking tot de informatievoorziening, ondersteunt bij de bewaking van de voortgang van IV projecten en bedenkt oplossingen. Je levert een bijdrage aan het opstellen van project initiatie documenten, coördinatie van de uitvoering van projecten, het naleven van de AVG, de samenhang tussen de systemen die door Academic Services gebruikt worden, afstemming met collega’s van andere divisies en schools, en neemt deel aan het intern overleg van informatiemanagers.
 
Belangrijkste taken

 • Je draagt bij aan de informatievoorziening van de organisatie door het inventariseren, coördineren en bewaken van de informatiebehoeften van de organisatie en het vertalen daarvan naar concrete projectvoorstellen;
 • Je monitort de doelmatigheid van de informatievoorziening door afstemming met de functioneel beheerders, het management en de belangrijkste gebruikers;
 • Je stemt af met de IT-organisatie;
 • Je draagt bij aan vooronderzoeken en stelt business cases op;
 • Je monitort de projectportfolio;
 • Je past het privacy- en securitybeleid toe;
 • Je stemt af over de informatievoorziening met informatiemanagers van andere divisies/schools.

 Je rapporteert aan, valt rechtstreeks onder de senior informatiemanager van Academic Services en werkt nauw samen met de afdeling Projecten en Informatiemanagement (PIM) van Library & IT Services.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Het profiel

 • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding op HBO-niveau. Die opleiding is op gebied van Informatiekunde en/of (technische)bedrijfskunde.
 • Bij voorkeur beschik je over ervaring in informatiemanagement.
 • Je hebt affiniteit met onderwijs- en onderzoeksondersteunende processen in het hoger onderwijs.
 • Je kunt procesmatig denken en handelen.
 • Je beschikt over goede communicatieve en contactuele vaardigheden.
 • Je hebt een proactieve houding, gericht op mogelijke verbeteringen in processen en systemen. 
 • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en het Engels in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van twee jaar, met bij goed functioneren en ongewijzigde financiële omstandigheden de mogelijkheid tot een vast dienstverband.

Het betreft een structurele functie. Een dienstverband wordt aangeboden voor de duur van twee jaar, met bij goed functioneren en ongewijzigde financiële omstandigheden de mogelijkheid tot een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris is onder andere afhankelijk van leeftijd en relevante ervaring en bedraagt bij een voltijds dienstverband maximaal € 4.274,- bruto per maand, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering) volgens salarisschaal 10 CAO Nederlandse universiteiten (UFO-functie: Informatiemanager 3). Daarnaast beschikt de universiteit over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals studiefaciliteiten en de mogelijkheid jouw arbeidsvoorwaarden deels individueel te bepalen met behulp van ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden.
 

Werkgever

Tilburg University

Wil jij je carrière opbouwen bij Tilburg University? Wij heten je van harte welkom!

 Werken bij Tilburg University betekent:

 • Onderzoek en onderwijs op hoog niveau, Tilburg University hoort bij de top 200 beste universiteiten van de wereld. Tilburg School of Economics and Management is wereldwijd zelfs één van de koplopers.
 • Samenwerken met inspirerende en gepassioneerde collega’s.
 • Verbinding maken met de samenleving onder het motto ‘Understanding Society’.
 • Veel ruimte, flexibiliteit en hoogwaardige faciliteiten voor je eigen wetenschappelijk onderzoek.
 • Werken op een levendige campus in een prachtige groene omgeving, goed bereikbaar en met veel grote (Europese) steden binnen handbereik.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een prettige balans werk en privéleven.

Afdeling

Academic Services

De divisie Academic Services (AS) van University Services biedt op gedreven en betrokken wijze onderwijs-, onderzoek en valorisatieondersteuning. Denk hierbij aan ontwikkeling van onderzoek- en onderwijsbeleid, kwaliteitszorg, en administratieve ondersteuning van opleidingen, Graduate Schools en onderzoeksprogramma’s. Ook biedt Academic Services individuele ondersteuning aan studenten, PhD’s en wetenschappelijke staf. De divisie wordt aangestuurd door de directeur Academic Services en de adjunct directeuren Onderwijs en Onderzoek.

Academic Services

 

Specificaties

 • IT
 • max. 24 uur per week
 • €2709—€4274 per maand
 • HBO
 • 16624

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps