Manager Teaching and Learning Services

Manager Teaching and Learning Services

Geplaatst Deadline Locatie
14 feb 29 feb Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 feb 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Combineer jij inhoudelijke skills moeiteloos met people-management? Dan is de afwisselende en uitdagende functie van manager Teaching and Learning Services wat voor jou! Je geeft in deze functie leiding aan het team van professionals van Teaching and Learning Services en bent lid van het Management Team van de afdeling Academic Services. Je rapporteert aan de manager Academic Services.

De directie ESA heeft een meerjaren ontwikkelplan vastgesteld met als strategische ambities digital excellence, truly international en catalyst for innovation. Als manager Teaching and Learning Services draag je bij aan het realiseren van deze ambities door deze te vertalen naar concrete doelstellingen en de verdere ontwikkeling van procesgericht werken binnen jouw team. Je inspireert medewerkers, zorgt ervoor dat samenwerking en onderlinge samenhang tot stand komen en zorgt voor continue en open communicatie, onder andere door zelf het goede voorbeeld te geven. In deze functie is het essentieel om ook te verbinden en samen te werken met de faculteiten, andere afdelingen binnen ESA en andere diensten, waaronder ICT/ Facility Management en TU Delft Library, teneinde gezamenlijke doelstellingen te realiseren. Jouw expertise en communicatieve vaardigheden stellen jou daarom in staat hiertoe een netwerk van betrokken partners op te bouwen en te onderhouden. Je houdt rekening met belangen van anderen en stemt je aanpak af op de cultuur en acceptatie binnen de organisatie.

We verwachten het volgende van jou:

 • Je begeleidt en ontwikkelt het team en de medewerkers in het team. Je hebt oog voor de potentie van de medewerkers en een goede werksfeer;
 • Je draagt zorg voor juiste toewijzing, beheer en bewaking van (financiële) middelen van het team;
 • Je zorgt voor een optimale inrichting en bemensing van Teaching and Learning Services en stelt in samenspraak met het team een afdelingsplan op waarmee de strategische ambities van ESA, in lijn met de strategische visie van de TU Delft, kunnen worden gerealiseerd;
 • Je levert proactief input voor de formulering en toepasbaarheid van (een deel) van het beleid rondom de uitvoering van de processen voor onderwijsontwikkeling, docentprofessionalisering en onderwijsondersteuning. Hiervoor werk je intensief samen met beleidsmedewerkers, proceseigenaren, (proces)managers  en collega’s van faculteiten, aanpalende afdelingen en directies;
 • Je signaleert en adviseert over verbetermogelijkheden in werkwijzen en procedures;
 • Je stuurt (deel)procesmanagers aan die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit, uitvoering en verbetering van de processen ten aanzien van didactische trainingen, de ontwikkeling van (online) onderwijs en onderwijsondersteuning.
 • Je volgt ontwikkelingen en innovaties in en interessant voor het (hoger) onderwijs actief, zoals onder meer Open en Online Education, blended learning, learning analytics, docentprofessionalisering, en adviseert over de mogelijke toepassing hiervan. Je onderhoudt hiertoe een relevant netwerk van (inter)nationale partners.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Je hebt een academische achtergrond, enkele jaren relevante werkervaring met aantoonbare managementvaardigheden en ervaring met ICT in het onderwijs en onderwijsondersteuning. Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en bent resultaatgericht. Je bent enthousiast, proactief en neemt graag initiatief. Je bent een teamspeler met uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en bent organisatiesensitief, waardoor je goed kunt samenwerken met faculteiten en andere directies, ook in situaties met belangentegenstellingen. Hierbij weet je het overzicht te behouden en heb je oog voor de complexe, steeds veranderende omgeving. Je hebt een duidelijke visie op hoger onderwijs en onderwijsinnovatie, bij voorkeur in de ingenieurswetenschappen, en bent in staat anderen hierin mee te nemen. Je kunt medewerkers motiveren en meenemen in veranderingen. Je hebt een relevant netwerk van (inter)nationale partners of bent in staat snel zo’n netwerk te vormen. Ervaring met verandertrajecten, projectmanagement en met procesgericht werken is een pré.

TU Delft is een internationale organisatie, een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is voor deze functie noodzakelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

De functie heeft een omvang van 36 - 40 uur per week (1.0 FTE). Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op vast. Het salaris is gebaseerd op schaal 12 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 4406,- en een maximum van € 5656,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.

We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan cursussen, loopbaancoaches of sporten met korting.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Afdeling

Universiteitsdienst - Education & Student Affairs

De directie Education & Student Affairs ondersteunt het onderwijs met het voeren van de onderwijs- en studentenadministratie, onderwijsbeleid, begeleiding van studenten, ondersteuning van buitenlandse studenten, promovendi en medewerkers, sport, cultuur, didactische trainingen voor docenten en advies. De directie Education & Student Affairs bestaat uit het Education Service Centre, de afdeling Academic Services, de Extension School en X (Sports & Culture). De directie telt circa 250 medewerkers. De directie ESA staat binnen de TU Delft bekend om de hoge kwaliteit van haar dienstverlening en kent een proactieve en oplossingsgerichte cultuur.

De afdeling Academic Services bestaat uit drie teams. Het team Student Development biedt ondersteunende (advies) diensten aan (PhD-) studenten waaronder het verzorgen van het Honours Programme, careeractiviteiten en studentendecanen en -psychologen. Het Teaching Lab team verbindt onderwijsvernieuwingen en versterkt samenwerking met en tussen docenten en andere belanghebbenden. Het team Teaching & Learning Services biedt ondersteuning en opleiding aan docenten, en support voor verschillende onderwijs innovatieprogramma’s zoals de Extension School en de TU Delft Teaching Academy.

Het team Teaching & Learning Services wil binnen de TU Delft een partner zijn voor onderwijsverandering en docentprofessionalisering door het bieden van effectieve, efficiënte en toegankelijke service met state of the art kennis en begrip van onderwijs, innovatie en ondersteunende systemen. Het team bestaat uit 30 enthousiaste medewerkers die werken binnen drie groepen: Learning Development, Educational Innovation en Support.

Specificaties

 • Management; Beleid- en staf; Onderwijs
 • Techniek
 • 36—40 uur per week
 • €4406—€5656 per maand
 • Universitair
 • AT/UD/ESA/2020-11

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 5, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you