Assistant Controller (1,0 fte)

Assistant Controller (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 feb 2 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een professional op het vakgebied Finance & Control en lijkt het je een uitdaging om te werken in een dynamische, innovatieve omgeving waar je te maken hebt met verschillende financiële stromen en (onderzoeks)projecten? Ben je goed thuis in Planning & Control-cycli? Ben je proactief, denk je in scenario’s en kun je mensen meenemen? Dan ben jij wellicht de veelzijdige professional die we zoeken!

Je weet de verbinding te leggen tussen Business Control, onderwijs en onderzoek,bedrijfsvoering en financial control. Daarnaast wil je je interne klanten voorzien van heldere en eenduidige informatie waarop gestuurd kan worden. Hiervoor weet je ingewikkelde financiële rapportages te vertalen naar duidelijke overzichten en inzichten, voorzien van een advies, voor diverse directeuren binnen de faculteit en ook richting de centrale afdeling Corporate Planning & Control. Je springt proactief in op ontwikkelingen binnen de organisatie en daarbuiten. Je bent benaderbaar en toegankelijk.

 

Het belangrijkste doel van de functie

Je vraagt informatie van verschillende afdelingen op en je verwerkt deze om een realistische begroting en prognoses te maken. Daarnaast werk je mee aan het opstellen van de jaarrekening en de daarbij behorende financiële en niet-financiële rapportages.

 

Je belangrijkste werkzaamheden

 • Je verzamelt, controleert, corrigeert, analyseert en interpreteert financiële en strategische gegevens.
 • Je bepaalt – in overleg met de controller – waar interventies nodig zijn.
 • Je verstrekt informatie en beantwoordt vragen over bestaande regelingen en procedures en je ondersteunt de controller bij zowel dagelijkse praktijk als projecten.
 • Je zorgt ervoor dat deze gegevens op een foutloze manier worden opgeslagen in de administratieve systemen.
 • Je ontwikkelt financiële scenario’s en adviseert je stakeholders.
 • Je zorgt samen met je collega voor adequate vervanging van de Business Controller bij diens afwezigheid.
 • Naast dit alles heb je oog en gevoel voor het slimmer inregelen van processen en kijk je nadrukkelijk of er zaken gedigitaliseerd kunnen worden om zo efficiënte werkprocessen- en werkstromen te kunnen implementeren.
 • Je neemt op ad hoc basis deel aan EUR brede projecten waarbij je de faculteit vertegenwoordigt.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je houdt van getallen en het is voor jou de sport om foutloze rapportages te verzorgen. Je krijgt energie van het maken van analyses en het objectiveren van meningen middels data is aan jou toevertrouwd.
 • Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO-opleiding (Bedrijfskunde of Business Controller)
 • Tenminste vijf jaar relevante werkervaring. Je hebt ervaring met het digitaliseren van processen.
 • Natuurlijk ben je aantoonbaar accuraat en integer en kan je goed luisteren.
 • Je bent een prettige gesprekspartner en communicatief vaardig genoeg om met onze wetenschappers een goed gesprek te voeren.
 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen. Naast al deze persoonlijke skills heb je:
  • Kennis van het SAP softwarepakket en ervaring met gebruik van SAP.
  • Beheers je MS Excel uitstekend. Je beheersing van overige MS-officeprogramma’s (Outlook, Word, PowerPoint) is goed.
  • Je spreekt goed Engels (C1 niveau CEFR) of bent bereid cursussen te volgen om dit niveau te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband.

Wij bieden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt minimaal € 2709,- en maximaal € 4978,- bruto per maand (schaal 10/11) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes. De EUR heeft als overkoepelende missie ‘het creëren van positieve maatschappelijk impact’, die richting geeft aan de strategie en prioriteiten voor de periode 2020-2024. Onder andere staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Kerngedachte van de onderwijsvisie van de EUR: leidt studenten op tot verbindende wereldburgers die een actieve rol hebben in de ontwikkeling van academische kennis voor de samenleving

 

Afdeling

Erasmus School of Economics (ESE)

Binnen de faculteit bestaan vier verschillende capaciteitsgroepen (Bedrijfseconomie, Algemene Economie, Toegepaste Economie en Econometrie) met daarnaast o.m. de afdeling Bedrijfsvoering. Hier zijn Control, HR, IT, Support en facilitaire activiteiten geconcentreerd, met als doel een proactieve en excellente ondersteuning aan de capaciteitsgroepen. De afdeling Control wordt aangestuurd door de Business Controller van de faculteit, hij rapporteert direct aan de Directeur Bedrijfsvoering en geeft functioneel leiding aan een team van 5 financiële professionals, waaronder twee Assistent Controllers en een Project Controller. De afgelopen 6-10 jaar zijn zowel de EUR als de faculteit sterk gegroeid én geïnternationaliseerd. Ook ontwikkelt de bedrijfsvoering van de EUR zich verder op het gebied van klantgerichtheid, zakelijkheid en pro activiteit.

Specificaties

 • Financiën
 • €2709—€4978 per maand
 • ESE/17022020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps