Job2Job Coach (0,6 – 0,8 fte)

Job2Job Coach (0,6 – 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 feb 3 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als Job2job coach ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van (ex-) werknemers van de EUR naar ander werk (“van werk naar werk”).  Pro-actief pak jij alle werkzaamheden op die in het proces voorkomen. Dit gaat bijvoorbeeld om het houden van intakegesprekken, het geven van sollicitatietrainingen tot aan meezoeken naar passende vacatures. Je hebt zelf de regie over je eigen caseload. Je bent in staat om d.m.v. gespreksvoering de kandidaten te sturen om hen zelf de volgende stap te laten zetten.

Hierbij ligt de focus op het reduceren van de WW lasten voortvloeiend uit het eigenrisicodragerschap van de universiteit.
Samen met jouw kandidaat richt je op de volgende fase waarbij de focus ligt op werk. De nadruk van jouw werkzaamheden zullen liggen op het stimuleren en motiveren van cliënten. Je denkt daarbij in mogelijkheden, bent daadkrachtig en stimulerend. Je signaleert persoonlijke belemmeringen en je bent in staat deze door jouw gesprekstechnieken te doorbreken.  Als ‘Job2Job coach’ ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het eigenrisicodrager zijn binnen de kaders van de WW. 

Voorkomende werkzaamheden zijn:

 • Inplannen en voeren van intakegesprekken
 • Opstellen en bewaken van de uitvoer van het VwNw-plan en zonodig interveniëren
 • Aanboren van je eigen netwerk en onderhouden van de netwerken waar de EUR lid van is zoals Facta Non Verba en het Mobiliteitsplatform Zuid-Holland
 • Herkennen knelpunten en het oplossen hiervan binnen het VwNw-proces bij kandidaten
 • Ondersteuning bieden bij het sollicitatieproces:
  • CV
  • Solliciteren
  • Netwerken
 • Motiveren en inspireren van kandidaten binnen VwNw
 • Up-to-date blijven over wet- en regelgeving in het kader van ERD en de WW
 • Rapporteren aan het managementteam
 • Aanleggen en onderhouden van contacten met diverse organisaties en interne afdelingen
 • Administreren van de werkzaamheden / kandidaat dossiers in het Client Volg Systeem

Daarnaast zal er een nauwe samenwerking zijn met (en bij afwezigheid vervanging van) de Mobility Manager en de verzuimmanagers. In het regelmatig contact met de Mobility Manager (vrijwillige mobiliteit) bespreek je samen de mogelijkheden van wederzijdse kandidaten en beschikbare vacatures/opdrachten.

Als Van werk naar werk Coach wordt er veel van je verwacht.

Problemen ga je niet uit de weg, maar pak je aan! Je bent daadkrachtig, resultaatgericht, zelfstandig en weet te overtuigen. Maar je weet ook dat een open, sociaal en behulpzaam karakter nodig is om deze functie goed uit te voeren.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • een afgeronde HBO of universitaire opleiding;
 • minimaal 3 jaar relevante ervaring;
 • een sterke motivatie en een dosis potentie;
 • je bent in staat om je ideeën in te brengen en met oplossingen te komen;
 • je hebt een resultaatgerichte en professionele houding;
 • communicatief vaardig in woord en geschrift in zowel de Nederlandse als de Engelse taal (B-2 niveau);
 • bij voorkeur ben je op korte termijn beschikbaar;
 • je brengt een netwerk mee of legt deze graag aan, zowel intern als extern.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende HR-functie in een kennisintensieve- en maatschappelijk bewogen en bevlogen organisatie, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. Na afloop van deze periode zal, bij gelijkblijvende organisatieomstandigheden en goed functioneren, een contract voor onbepaalde tijd worden aangeboden. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling max. € 4274, - bruto per maand (schaal 10).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling (41 verlofdagen bij fulltime dienstverband). Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Voor meer informatie over de Erasmus Universiteit Rotterdam, zie www.eur.nl

Afdeling

HR

HR is onderdeel van Professional Services (PRO). Het streven is om binnen PRO  meer proces- en ketengericht te werken specifiek gericht op diverse klantgroepen, zoals studenten, onderzoekers, docenten, medewerkers en management. Voor de dienst HR bestaat tevens een functionele lijn naar het College van Bestuur, die inhoudelijk op de HR-beleidsagenda stuurt.

De dienst HR bestaat uit de teams: Advice, Policy, Support en een kleinere directiestaf met specialistische functies. Je maakt deel uit van het team Advice. Je werkt nauw samen met leidinggevenden van de diverse Faculteiten en Dienstonderdelen van de Erasmus Universiteit en met de Mobility Manager, de verzuimmanagers, de HR Business partners en HR adviseurs van het Advice team.

Specificaties

 • HRM

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps