PhD-kandidaat Radiologie

PhD-kandidaat Radiologie

Geplaatst Deadline Locatie
19 feb 8 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij geïnteresseerd in data-acquisitie op een ultra-hoge veldsterkte MRI-scanner en dataverwerking met bestaande en nieuw te ontwikkelen programmatuur? En wil je daarnaast ook graag met patiënten werken? Dan is dit de vacature voor jou.

Functieomschrijving

Jij gaat als promovendus nieuwe geavanceerde MRI-methoden gebruiken en doorontwikkelen om de vorm van wittestof-afwijkingen in de hersenen te karakteriseren en bestuderen. Tijdens het project maken we gebruik van klinische 3T MRI-scanners en van de ultra-high field 7T research MRI-scanner. Je gaat, met behulp van modellen, bestuderen wat de mogelijke oorzaak is van wittestof-afwijkingen in de hersenen door naar de vorm te kijken. Vanaf het begin van het project zullen deze technieken meegescand worden bij patiënten van een geheugenpoli en ben je betrokken bij de acquisitie hiervan. Dit project heeft dus zowel een sterk technische als klinische kant. Daarnaast ga je in een reeds bestaande grote dataset van personen op zoek naar de relevantie van de vorm van wittestof-afwijkingen, onder andere door het bestuderen van patronen van hersenafwijkingen (zogenaamde ‘imaging fenotypes’) door middel van AI-technieken.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een kandidaat met een achtergrond in de neuroscience, technische geneeskunde, informatica of andere aanverwante opleiding, die erg geïnteresseerd is in onderzoek in het algemeen en medische beeldvorming in het bijzonder. Je bent geïnteresseerd in data-acquisitie en -verwerking met bestaande en nieuw te ontwikkelen programmatuur, maar je wilt ook graag met patiënten werken. Daarnaast heb je een open en enthousiast karakter. Uitstekende vaardigheid in het Engels is een vereiste en een goede beheersing van het Nederlands is gewenst.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een dienstverband ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar (schaal Pro, cao UMC).

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Het geven van een presentatie behoort mogelijk tot de procedure.

Afdeling

Radiologie

Het onderzoek wordt uitgevoerd op de afdeling Radiologie van het LUMC en in het ‘C.J. Gorter Center for high field MRI’. Het Gorter-centrum herbergt 30 tot 40 MRI-onderzoekers die betrokken zijn bij MRI-software en -hardware ontwikkeling, alsmede de toepassing van de nieuwste MRI-technologie in het medisch onderzoek en in de patiëntenzorg. Het centrum heeft een internationaal karakter met een goede balans tussen internationaal erkend, top-end onderzoek en een uitstekende sociale werkomgeving. De begeleiding voor dit project zal gebeuren door dr. Jeroen de Bresser, een neuroradioloog met veel ervaring in het ontwikkelen en toepassen van MRI beeldbewerkingstechnieken (onder andere op AI-gebied) en onderzoek op ultra-high field 7T MRI. Tevens zullen Thijs van Osch (MR fysicus) en Mark van Buchem (neuroradioloog) betrokken zijn bij dit project.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Promotiestudent; Onderwijs; PhD; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2422—€3103 per maand
  • Universitair
  • B.20.PV.JH.24

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps