Ervaren onderzoeker - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Ervaren onderzoeker - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
20 feb 12 mrt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Er is op korte termijn plaats voor een ervaren onderzoeker.

Wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op de samenleving. Om goed op die ontwikkelingen te kunnen reageren is het belangrijk hier onderzoek naar te doen en de maatschappelijke en politieke dialoog erover te voeren.

Het Rathenau Instituut is op zoek naar een onderzoeker voor het thema ‘Vitale Kennisecosystemen’. Binnen dit thema onderzoek je veranderingen in de organisatie en governance van onderzoek en innovatie. Je vertrekpunt is het perspectief van de samenleving, die steeds meer verwacht dat onderzoek en innovatie bijdragen aan oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, circulaire economie, schone energie, voedsel, zorg en veiligheid. Kernvraag is wat kennisinstellingen, onderzoekfinanciers en overheid moeten doen om tegemoet te komen aan de diverse kennis- en innovatiebehoeften van de maatschappij. 

Daarnaast lever je een bijdrage aan Rathenau-onderzoek op andere thema’s. Het Rathenau Instituut analyseert de impact van een breed spectrum aan technologische veranderingen op economie en samenleving. Momenteel kijken wij onder andere naar de ontwikkeling van de platformeconomie, de toekomstbestendigheid van het systeem van intellectueel eigendom, en de betekenis van digitalisering voor het functioneren van de democratie.

Binnen het Rathenau Instituut werk je aan projecten uit het werkprogramma en voor externe opdrachtgevers. Dat doe je in teamverband. Je schrijft mee aan rapportages voor beleidsmakers, politici, wetenschappers en het brede publiek. Tevens lever je een bijdrage aan de maatschappelijke en politieke meningsvorming, onder andere door resultaten te presenteren en het debat mede te organiseren.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd (WO) op een relevant gebied, bij voorkeur in de algemene economie of anders in science and technology studies, innovatiewetenschappen, bestuurskunde of een aanverwante richting. Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in onderzoek en/of consultancy en bent bij voorkeur gepromoveerd. Je beheerst kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden; je schrijft helder, zowel voor een wetenschappelijk, als ook voor een breder publiek; je hebt ervaring met het leiden van onderzoeksprojecten. Je bent op de hoogte van het politieke debat over het kennis- en innovatiebeleid en de relevante beleidsontwikkelingen.

Arbeidsvoorwaarden

De vacature betreft een positie met een tijdelijke aanstelling van twee jaar. Daarna voor schaal 11 de mogelijkheid van verlenging en voor schaal 12 de mogelijkheid van verlenging of een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en werkervaring bij een fulltime aanstelling maximaal € 4.978,- (schaal 11 CAO-NU) en maximaal € 5.656 (schaal 12 CAO-NU) bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Detachering in het kader van loopbaanontwikkeling / arbeidsmobiliteit behoort tot de mogelijkheden.

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapssysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieën, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma’s op het gebied van wetenschap en technologie. Het instituut is beheersmatig ondergebracht bij de KNAW.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Economie; Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • Universitair
  • AT2020-029

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps